Puolalainen terveydenhuolto

 (Luettu 3639 kertaa)

RappioRtytsyt

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 105
    • Profiili
Puolalainen terveydenhuolto
« : 20.10.2013, 18:15:39 »
Tervehdys!

Ajattelin jakaa kokemukseni puolalaisesta terveydenhuollosta! Vaikka Puolaa kovasti rakastammekin, on myönnettävä, että heidän ruokakulttuurinsa on yhä Neuvostoliiton ajoilla! Ravintolaissa pettymykset ovat enemminkin pääsääntö kuin poikkeus – tosin onhan se ymmärrettävää ottaen huomioon, että puolalaiset yhä syövät enimmäkseen vain pitääkseen itsensä hengissä. Heillä ei ole varaa ravintolanautintoihin!

Me olemme kuitenkin vauraina pohjoismaalaisina tottuneet nauttimaan kulinaristisista kokemuksista ja päätimmekin rohkeasti uhmata puolalaisiin ravintolaillallisiin liittyviä vaaroja – tällä kertaa riski valitettavasti realisoitui! Koska Puolassa ei varmaan ole kuultukaan mistään Eviraan verrattavasta tahosta, sain kärsiä ruokamyrkytyksestä juuri paluupäivänä Suomeen!

Päätimme mennä kysymään lentokentän työntekijältä, josko kentältä löytyisi lääkäriasemaa! Hän tietenkin heikon englannin kielen taitonsa takia ymmärsi asian väärin ja soitti minulle ambulanssin! Kohta minua jo melkein vastoin tahtoani raahattiin neuvostoaikaiseen sairaankuljetusautoon! Puolassa ei myöskään terveydenhuollon henkilökunnan koulutukseen taida kuulua englannin opetusta, joten kielimuuri häämötti väistämättömästi järkähtämättömänä ja suurena kommunikaatiomme välissä! Aikansa erilaisia (myös varsin mielenkiintoisia) tutkimuksia tehtyään päättivät he antaa minulle kaksi piikkiä tuntematonta ainesta! Tämän jälkeen jouduin taistelemaan heidän kanssaan siitä, että lähden Suomeen enkä sairaalaan! Kaikennäköiset vastuuvapauslomakkeet allekirjoitettuani olin valmis lopultakin lähtemään – onneksi ehdin lennolleni! En edelleenkään tiedä mitä piikit sisälsivät, mutta ainakin ne auttoivat!

Tämän kokemuksen perusteella voin siis suositella puolalaista julkista terveydenhuoltoa, mutta kehotan olemaan varovainen ja seuraamaan tilannetta jatkuvasti, jottet joudu vastoin tahtoasi mihinkään! Siellä asiakkaan päätäntävalta omasta hoidostaan ei selvästikään ole suomalaisella tasolla! Puolalaista ravintolakulttuuria sen sijaan en valitettavasti voi suositella enää kenellekään!

Jakakaa vapaasti omia kokemuksianne aiheeseen liittyen!

Puolalaiset doupit suonessa,
RappioRtytsyt
You're on a different road, I'm in the milky way
You want me down on earth, but I am up in space
You're so damn hard to please, we gotta kill this switch
You're from the 70's, but I'm a 90's bitch!

Vaisjani

  • Reissaajaguru
  • Viestejä: 759
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Puolalainen terveydenhuolto
« Vastaus #1 : 22.10.2013, 06:48:32 »
minun mielestani puolassa on erittain hyvaa ruokaa huokeaan hintaan. Pizzat maistuivat paljon paremmalta kuin perus karvakasien kuralappa ja pastakin oli tosi maittavaa. ehka hyvin alkoholilla puhdistettu keho ja tuota laaketta tuli nautittua ennen ja jalkeen ja kesken aterioinnin auttoi etta kaikki bakteerit kuolivat ja pysyimme terveina. kukaan koko 50 hengen ryhmasta ei sairastunut kahtena iltana puolan reissulla.
Yksi ryhmalainen paasi kokemaan puolalaisen sairaalankin kun kaatui bussista ulostautuessa paa edelta katukivetykseen ja joutui sairaalahoitoon. seuraavana paivana han seurasi junalla perassa Budapestiin johon me jo bussilla etukateen olimme siirtyneet. ei kylla valittanut yhtaan hoidon tasoa ja laakkeet kuulemma vei kivun ninkuin niiden kuuluukin. viinakin miehelle viela maistui joten suosittelen myos puolan sairaaloita :)