Matkalla Peruun

 (Luettu 50328 kertaa)

starman

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 406
  • Profiili
Vs: Matkalla Peruun
« Vastaus #20 : 21.05.2012, 13:10:10 »

ok, näiden vastausten perusteella ainakin hieman rohkaistuin siitä, että voisihan sitä mahdollisesti sitten säiden puolesta helmikuulle sitä tulevaa reissua suunnitella.

Kiitos näistä vastauksista, ja jos vielä tulee jotain kokemuksia (esim. alueelta Lima+rannikko, Cusco, Titicaca..) mieleen, niin mielelläni niistä luen.

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: Matkalla Peruun
« Vastaus #21 : 15.07.2012, 16:52:51 »
Palasin juuri reilun viikon keikalta Perusta, sitä ennen toinen viikko meni Bolivian puolella. Tässä jotain sekalaisia havaintoja ja kommentteja... Macchu Picchusta laitoin viimeisimmät hintatiedot omaan ketjuunsa.

-Limassa suosittelen asumiseen Mirafloresia, on niin paljon ruuhkaista keskustaa miellyttävämpi paikka
-Metropolitano-bussimetrolla pääset kätevästi keskustaan tsekkaamaan nähtävyydet
-Liman rannat näyttivät ainakin Mirafloresissa karmeilta - mitään valkohiekkaa on turha odottaa vaan lähinnä mukulakiviä. Surffaajat kuitenkin viihtyivät...
-Titicacan tutkimiseen suosittelisin retkeä Bolivian puolelle (Copacabana) - Puno on äärimmäisen tympeä paikka ja floating villages yksi pahimmista turistirysistä mitä on vähään aikaan tullut vastaan
-Isla del solilta Titicacalta löytyi jopa kohtuullisen hieno ranta, vesi tosin oli aika kylmää

Kokonaisuutena parhaat Peru-fiilikset itselleni jäivät Macchu Picchun lisäksi viiden päivän retkestä Manun kansallispuistoon Amazonin alkulähteille. Vastaan tuli mm. jaguaari ja tapiiri. näitä keikkoja saa helposti Cuscosta.

Dessembrae

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 74
  • Profiili
Vs: Matkalla Peruun
« Vastaus #22 : 23.12.2012, 11:31:54 »
Nimimerkki viajar:n toiveesta joitakin kokemuksia Puerto Maldonadosta.

Kaupungin ainoa ns. oikea kunnon hotelli taitaa olla Cabaña Quinta. Siisti paikka ja monipuolinen aamupala, ei siis erityistä valittamista. Toimiva langaton nettikin löytyi (paikoitellen). Toukokuussa, kun olin edellisen kerran kaupungissa, nettiyhteydet tökkivät todella pahasti joka puolella. Kesän aikana saivat jonkinlaisen valokaapeliyhteyden muuhun maailmaan.

Toinen ok-paikaksi havaittu majoitus on Wasai-lodge korttelin päässä Plaza de Armasilta. Sijainti on loistava, aivan keskustassa ja joen varrella. Ravintolasta saa hyvää murkinaa, mutta aamupala on sellainen perussetti munaa, vaaleeta leipää ja marmeladia, mitä nyt tuolla päin maailmaa yleensäkin hieman halvemmissa paikoissa. Kaikenlaista pikkuvipeltäjää saattaa löytyä huoneen lattioilta, mutta se nyt kuuluu asiaan noilla seuduilla, kalliimmissakin paikoissa.

Itse kaupungissa ei ole hirveästi nähtävää, uusi silta joen yli on aika komea, taitaa olla Perun pisin. Plaza de armasin luoteis-puolella olevassa korttelissa, Daniel A. Carrion kadulla on loistava ravintola, jonka nimeä en muista. Sellanen hieman hienomman näköinen paikka, jossa pihvit tuodaan hiilillä lämmitetyn alustan päällä.

Mutta eipä tuonne kukaan taida itse kaupungin takia mennäkään, vaan välietappina matkalla viidakkoon, Manun tai Tambopatan puistoihin. Jos itse olisin ihan puhtaasti turistimatkalla, menisin luultavasti jollekin viidakko-lodgelle, jollaisen esim. tuo Wasai omistaa. Wasain (ja varmasti myös usean muun) kautta voi suunnitella ja varata retkiä viidakkoon, joko päiväksi tai pidemmäksi aikaa, miten vain haluaa. Hyvä päivän reissu on käydä Lago Sandovalilla oppaan kanssa. Toinen pikkutrippi on käydä katsomassa papukaija-parvea jossain joen törmällä, pitää varmaan ensikerralla itsekin kipaista.

Kannattaa ennen matkaa hieman tarkastella maakunnan poliittista tilannetta. Kullankaivajat saattavat ajoittain osoittaa mieltään ja pistää tiet poikki ja kaupungin sekaisin. Paikalliset kyllä suurin pirtein tietävät, milloin noin tapahtuu.

Eipä tässä hirveästi muuta. Työn puolesta on tuolla tullut muutaman kerran käytyä tänä vuonna, eikä sen takia ole oikein tullut katseltua paikkoja turistin silmin.
Kun synnyit, itkit ja muut hymyilivät. Elä elämäsi niin, että kun kuolet, muut itkevät ja sinä hymyilet.

Mokkis-

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Vs: Matkalla Peruun
« Vastaus #23 : 10.02.2013, 00:02:34 »
Moro! Limassa olen nyt muutaman paivan hengaillut, tarkoitus nailla nakymin jatkaa ylihuomenna matkaa, kenties Nazcan kautta Arequipaan ja sielta kohti Lago Titicacaa (ehka Bolivian puolelle, ainakin vaikuttaa enimpien mielipiteiden perusteella huomattavasti kiehtovammalta), tosin suunnitelmat viela aika lailla auki. Ehka kuukauden-parin paasta olisi tarkoitus eksya Ecuadorin púolelle, siihen asti Perun (& ehka Bolivian) puolella tarkoitus pyoria.. Toki myos Cuzcossa suunnittelen kayvani, todennakoisesti tosin vasta Titicacan (& Bolivian) suunnalta takaisin tullessa.

Kaipailisin mahdollisimman paljon vinkkeja ja suosituksia, mahtaako Perun puolelta esim. loytya jotakin vierailemisen arvoista rantakohdetta, kuten servechilled sanoi, ainakaan Mirafloresin rannat eivat kovin kiehtovia ole, vaikka mahtavan nayttava tuo kalliopudotus ennen rantaa onkin, mielestani jopa hakellyttavan upea ilmestys. Ja eihan tama Mirafloresin kaupunginosa todellakaan muutenkaan ruma ole, ihan miellyttava paikka, tosin ehka jopa hiukan tylsan turvallisen tuntuinen. Kavin eilen keskustassa pyorimassa ja samantien joku nilkki kavi takaapain kiinni ja tyhjensi lompakon taskusta:) Onneksi juoksin huutaen peraan niin kaveri tyhjensi setelit ja heitti lompakon pois, sainpahan sen verran kolikoita takaisin, etta bussiin riitti rahat. Olen ajatellut, etta voisin matkalla kohti etelaa ja Arequipaa jne pysahtya jonnekin rannan lahettyville muutamiksi paiviksi, mutta jos ei tuolla suunnalla mitaan nahtavan arvoista ole, voin toki siirtaa sen vasta matkalle kohti Ecuadoria. Vai kannattaako suosiolla keskittya Perun puolella Andeihin ja ehka Amazonin puolelle ja jattaa rantahaaveilut kokonaan Ecuadoriin??

Paluulento olisi toukokuun lopussa Caracasista, mutta olen mietittyani tullut siihen tulokseen, etta kenties keskityn ennemmin Peruun ja Ecuadoriin (ja jalleen kerran ehka siihen Boliviaan), ja lahinna matkustan Kolumbian lapi Venezuelaan, ja jatan jalkimmaiset vahemmalle kiertelylle, erityisesti kun rahatilannekaan ei muista syista olekaan aivan niin hyva kuin oli tarkoitus olla.. Kasittaakseni kuitenkin Kolumbiassa ja Venezuelassa hintataso on melko selvastikin korkeampi kuin ensin mainituissa maissa..? Mieluummin joka tapauksessa tutustuisi hiukan paremmin kahteen-kolmeen maahan kuin pitaisi kovasti kiiretta, toi rinkan pakkaaminen ja purkaminenkin on sen verran perseesta, ettei sita yon tai parin takia viitsi oikein mihinkaan pysahtya..

Mokkis-

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Vs: Matkalla Peruun
« Vastaus #24 : 18.02.2013, 23:35:58 »
Onko Etelainen Amerikka oikeesti nain kuollu pallontallaajien osalta??

sunshineen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 151
  • Profiili
Vs: Matkalla Peruun
« Vastaus #25 : 19.02.2013, 02:58:20 »
Onko Etelainen Amerikka oikeesti nain kuollu pallontallaajien osalta??

Ei kai? Tosin kyllähän se Aasia näyttää monia enemmän houkuttelevan... Mutta vain kuolleet kalat uivat virran mukana, joten minä suuntaan Etelä-Amerikkaan. Tosin vasta ensi kuussa.

Dessembrae

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 74
  • Profiili
Vs: Matkalla Peruun
« Vastaus #26 : 21.02.2013, 02:07:19 »
Liman lähellä olen käynyt parilla rannalla, kummatkin olivat muutaman tunnin bussimatkan päässä. Cerro Azul oli varsin mukava paikka, jossa limalaisetkin käyvät. Playa Asia oli enemmänkin rikkaiden lomanviettopaikka, jossa rannan käytöllä oli jotain rajoituksia (sinne ei esim. saanut viedä omia ruokia) ja muutenkin valvoivat minkälaista porukkaa siellä maleksii.

Jos Perun puolella haluaisin rannalle, suuntaisin varmaan Pohjois-Perun rannikkokyliin lähelle Ecuadorin rajaa, esim. Pimentel, Colan, tai Mancora. Colanissa olen ollut hieman pidemmän aikaa ja voisin mennä uudelleenkin...
Kun synnyit, itkit ja muut hymyilivät. Elä elämäsi niin, että kun kuolet, muut itkevät ja sinä hymyilet.

Hypatia

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 752
 • Hypatia has (almost) left the building.
  • Profiili
Vs: Matkalla Peruun
« Vastaus #27 : 22.02.2013, 04:25:21 »
Mokkis, älä koskaan pidä matkoilla rahojasi vain yhdessä paikassa äläkä etenkään merkittäviä summia lompakossa tai muussa helposti "käännettävässä" paikassa. Kysymiäsi vihjeitä löydät helpommin lukemalla muut aiheeseen liittyvät viestiketjut läpi kuin odottelemalla vastauksia tässä ketjussa.

Mokkis-

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Vs: Matkalla Peruun
« Vastaus #28 : 22.02.2013, 18:34:52 »
Kiitos vastauksista, oon viimeisen vuoden aikana lukenut melkosen ahkerasti lapi Etela-Amerikkaa koskevia ketjuja, ja oikeasti tuntuu silta, kuin taalla suunnalla kavisi yksi foorumilla kirjoittelija/vuosi tjsp, helvetin vahan loytyy informaatiota (imo). Ja loytyvistakin hyodyllisista ketjuista tuntuu olevan 95% paivitetty viimeksi vuonna 2008 tjsp.. Tama lahinna oli pointtinani kuolleisuudesta. Enka tosiaan pida paljoa rahaa mukana, kyseinenkin taskuvaras sai mukaansa n. 40 solia, maks. 15e. Ja sen tapauksen jalkeen olenkin tajunnut hajauttaa rahat kolmeen eri taskuun missa vain kavelenkin, enka tosiaan pariakymmenta euroa enempaa pida mukana ellei taydy kayda rikkomassa rahaa (tietysti myos jos tietaa tosiaan tarvitsevansa x-summan kateista johonkin asiaan).. 20solii vasempaan taskuun, 20 solii oikeaan taskuun ja parikymppia lisaa pikkutaskuun tjsp, eipahan kovin helpolla isoja menetyksia tule:)

starman

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 406
  • Profiili
Vs: Matkalla Peruun
« Vastaus #29 : 27.02.2013, 12:49:17 »
Mietin reittiä Lima-Cusco-Puno-La Paz.

Bussit toimivat tuolla kuitenkin ilmeisen hyvin. Ja ymmärtääkseni ovat myös edullisia?

Osaako joku auttaa aikatauluttamisessa. Kauanko kestää maitse noita välejä kulkea?

smee

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 412
  • Profiili
Vs: Matkalla Peruun
« Vastaus #30 : 27.02.2013, 13:39:08 »
Jos aikatauluja ei löydy, niin Google Mapsin ajo-ohjeiden aika-arviot antavat jotain osviittaa. Bussi tuskin ainakaan nopeampi on, pysähdyksistä ja reitistä riippuu kuinka paljon hitaampi.

lentoguru

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 198
  • Profiili
Vs: Matkalla Peruun
« Vastaus #31 : 27.02.2013, 13:53:41 »
Mietin reittiä Lima-Cusco-Puno-La Paz.

Bussit toimivat tuolla kuitenkin ilmeisen hyvin. Ja ymmärtääkseni ovat myös edullisia?

Osaako joku auttaa aikatauluttamisessa. Kauanko kestää maitse noita välejä kulkea?

Lima-Cusco vähintään 20 tuntia bussilla, hinta 20-50 euroa. Cusco-Puno n. 6 tuntia, alle 10 euroa. Puno-La Paz 5-8 tuntia reitistä riippuen, 10-20 euroa reitistä riippuen (nopeampi reitti on kalliimpi mutta maisemat eivät yhtä kauniita).

Lima-Cusco väli on usein mahdollista lentää n. 50-70 eurolla Peruvian Airlinesilla. Nämä hinnat näkyvät ainoastaan kun käytät sivua perulaisella ip-osoitteella.

starman

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 406
  • Profiili
Vs: Matkalla Peruun
« Vastaus #32 : 27.02.2013, 14:26:22 »

Kiitos nopeasta ja hyvästä vastauksesta.
20h Lima-Cusco on kyllä aika paljon. Oikeastaan niin paljon, että joko siihen pitää suunnitella pari stoppia tai sitten mennä yöbussilla (tai lentää..).
Meneekö tuolla muuten yöbusseja? Ja jos niin ovatko ne hyviä?
(esim. Brasiliassa olivat todella hyviä, kun tuolit sai lähes makuuasentoon.)

lentoguru

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 198
  • Profiili
Vs: Matkalla Peruun
« Vastaus #33 : 27.02.2013, 15:31:38 »

Kiitos nopeasta ja hyvästä vastauksesta.
20h Lima-Cusco on kyllä aika paljon. Oikeastaan niin paljon, että joko siihen pitää suunnitella pari stoppia tai sitten mennä yöbussilla (tai lentää..).
Meneekö tuolla muuten yöbusseja? Ja jos niin ovatko ne hyviä?
(esim. Brasiliassa olivat todella hyviä, kun tuolit sai lähes makuuasentoon.)

Yöbusseja Cuzcoon on riittävästi. Bussifirmojen välillä on melko paljon tasoeroja. Kalliimmat pitkän matkan bussit ovat lähes Brasilian tasoa tosin hintakin sen mukainen. Halvimmat luotettavien yritysten bussit (Cruz del Sur, Tepsa, Oltersa, Flores jne) ovat OK. Lyhyemmillä matkoilla, esim. Puno-La Paz bussien laatu onkin toinen juttu. Matkalla voit halutessasi pysähtyä esim. Piscossa, Icassa tai Nazcassa.

Viajar

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 921
  • Profiili
Vs: Matkalla Peruun
« Vastaus #34 : 28.02.2013, 12:01:34 »
Tuo 20 tuntia kulkee Arequipan kautta, eikö? Kiinnostaisi palata Limaan toista kautta Ayacuchon kautta, mutta se lienee jo vähän liiankin haasteellista?

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: Matkalla Peruun
« Vastaus #35 : 28.02.2013, 20:24:50 »

Kiitos nopeasta ja hyvästä vastauksesta.
20h Lima-Cusco on kyllä aika paljon. Oikeastaan niin paljon, että joko siihen pitää suunnitella pari stoppia tai sitten mennä yöbussilla (tai lentää..).
Meneekö tuolla muuten yöbusseja? Ja jos niin ovatko ne hyviä?
(esim. Brasiliassa olivat todella hyviä, kun tuolit sai lähes makuuasentoon.)

kannattaa tsekata myös paikallisen halpalentoyhtiön eli LC Perun tarjonta http://www.lcperu.pe

satunnaisena päivänä maaliskuussa cusco - lima 35 usd. itse lensin tuon välin ko yhtiöllä viime kesänä, oli ihan ok lento jollain pienellä potkurilla ja huomattavasti parempi kuin 20+ h bussissa

lentoguru

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 198
  • Profiili
Vs: Matkalla Peruun
« Vastaus #36 : 28.02.2013, 21:12:35 »
Tuo 20 tuntia kulkee Arequipan kautta, eikö? Kiinnostaisi palata Limaan toista kautta Ayacuchon kautta, mutta se lienee jo vähän liiankin haasteellista?

20 tuntia on Nazcasta Abancayn kautta menevää tietä pitkin. Arequipan kautta matka kestää n. 30 tuntia. Ayacucho-Cusco matkaan menee n. 24 tuntia.

Cathy

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 76
  • Profiili
Vs: Matkalla Peruun
« Vastaus #37 : 03.03.2013, 16:57:52 »
Matkustin joskus Nazcasta Cuscoon yöbussilla. Matkan piti kestää 12 h (iltaseitsemästä aamuseitsemään tms.) Tiet vuoristossa olivat kuitenkin monta kertaa poikki siksi että joku bussi tai rekka oli jumissa mudassa/ lumessa, ja paikallaan seistiin tämän vuoksi moneen otteeseen tuntikausia. Matka kesti loppujen lopuksi 23 h, eikä matkan varrella ollut mahdollisuutta esim. ostaa mitään syötävää. Ainakin hyvät eväät kannattaa siis varata mukaan, jos tätä vaihtoehtoa lähtee kokeilemaan. Lisäksi: bussin wc:tä kannattaa käyttää ensimmäisten joukossa, koska sinne ei ole kiva mennä enää sitten kun se on mennyt tukkoon. Ajankohta oli tammikuu.

Viajar

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 921
  • Profiili
Vs: Matkalla Peruun
« Vastaus #38 : 03.03.2013, 19:17:18 »
Onkos Perun kävijöillä tietoa bussilippujen varaustilanteesta? Oletan niitä olevan tarjolla ihan pienelläkin varoitusajalla, mutta kuinkas huippusesonkien aikaan? Vietin joskus karmivia hetkiä Meksikossa Chetumalin linja-autoasemalla, kun käytännössä kaikki kaupungista lähtevät bussit oli myyty täyteen. Viikko ennen joulua! Sitä seurasi helvetillinen puolitoista vuorokautta jääkylmissä kakkosluokan busseissa ympäri maakuntaa, jotta pääsimme lopulta etukäteen lunastettuun majapaikkaamme. Tätä en mieluusti kokisi uudelleen.

lentoguru

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 198
  • Profiili
Vs: Matkalla Peruun
« Vastaus #39 : 03.03.2013, 22:37:22 »
Onkos Perun kävijöillä tietoa bussilippujen varaustilanteesta? Oletan niitä olevan tarjolla ihan pienelläkin varoitusajalla, mutta kuinkas huippusesonkien aikaan? Vietin joskus karmivia hetkiä Meksikossa Chetumalin linja-autoasemalla, kun käytännössä kaikki kaupungista lähtevät bussit oli myyty täyteen. Viikko ennen joulua! Sitä seurasi helvetillinen puolitoista vuorokautta jääkylmissä kakkosluokan busseissa ympäri maakuntaa, jotta pääsimme lopulta etukäteen lunastettuun majapaikkaamme. Tätä en mieluusti kokisi uudelleen.

Monet suurimmista firmoista (esim. Cruz del Sur, Tepsa, Oltursa) myy bussilippuja netissä, joten liput saa ostettua etukäteen melko helposti. Jouluna, pääsiäisenä ja Fiestas Patriasin (28.7) tienoilla suosituimmat vuorot saattaa olla loppuunmyytyjä n. viikon verran ennen lähtöä. Tämänkin jälkeen toki lippuja saa hankittua mutta voi vaatia joustavuutta aikataulun, kohteen tai bussifirman osalta. Normaalisti bussiliput saa hankittua pari tuntia ennen lähtöä mutta esim. Linean (monet pitävät parhaana firmana Pohjois-Perussa) monet pitkän matkan vuorot loppuunmyydään edeltävänä päivänä.

Sesonkien yhteydessä saatavuutta suurempi haastte on lippujen hintojen tuplaantuminen ja hotellien varaustilanne. Erityisesti pienemmillä paikkakunnilla vuoristossa (lue kaikki muut paitsi Cusco ja Arequipa) ja paikallisten suosimiin kohteisiin kuten Mancoraan matkustettaessa majapaikan löytyminen voi olla haastavaa ilman etukäteisvarausta pääsiäisen ja Fiestas Patriasin yhteydessä.