Ko Chang

 (Luettu 116512 kertaa)

susa3110

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Vs: Ko Chang
« Vastaus #140 : 09.10.2016, 17:30:21 »
JMT, ihan varmasti löytyy majoitusta marraskuussa ilman etukäteen varailuja! Vilkkaampaan aikaan maaliskuussakin oli hyvin tilaa kaikkialla. Majoituin silloin Lonely beachilla Exotic bungalowsissa. Voin suositella, hinta-laatu-suhde kohdillaan ja ystävällinen/joustava henkilökunta. Ruokaa ei silloin ollut ko. paikassa tarjolla, mutta vieressä monia kivoja syömä-/chillailumestoja. Kaikenkaikkiaan lonari oli todella viihtyisä paikka iltaisin, letkeää meininkiä ja mukavia ihmisiä. Rantalöhöilystä ja uiskentelusta puolestaan lähdin nauttimaan mieluummin White sand beachille. Mulle ei auennut, miksi porukka WSB:ta dissaa?

Mopon vuokraus Changilla on ihan ehdoton > välimatkat pitkiä ja saari hankalan mallinen, niin kuin täällä on tullut moneen kertaan todettua. Ympäri saaren ei todellakaan pääse kiertämään, tuli nimittäin parin päivän aikana ajeltua jokainen saaren kinttupolkukin ristiin rastiin. Long beachille ajeleville pieni varoitus: tiet ovat loppupäässä todella huonossa kunnossa. Me onnistuimme ajamaan mopon kumit tyhjiksi ja vanteet solmuun "portaassa", jossa asfaltti loppui ja kivikkoinen hiekkatie alkoi. Siinä sitten 40 asteen seisovassa kuumuudessa asumattomassa laaksossa työntämään resua mopedia hillittömiä ylämäkiä tietämättä mitä on edessä. Onneksi parin kilsan päästä löytyi Treehouse, josta nuori kundi lähti 1000 bahtin hintaan kuskaamaan meidät ja mopon korjaamolle. Treehouse on muuten varteenotettava mesta todellista rauhaa ja hippimeininkiä etsivälle, joka ei kaipaa mukavuuksia asumiseensa. Eristyksissä oleva, hyvin jännän oloinen paikka!  ;)

Kokonaisuudessaan Changista jäi ihan jees fiilis. Ehkä omaan makuun hivenen tylsähkö. Pari-kolme päivää olisi riittänyt hyvin, mutta elämäni kauhein ruokamyrkytys pidätteli saarella viikon. Sairastumisellakin oli toki osuutensa tylsistymiseen. Toista kertaa ei silti tarvitse mennä.

Joku kyseli, kauanko menee Changilta Bangkokiin; ylikuormatulla minivanilla väännettiin venäläisten kanssa 8,5 tuntia. Todella täpärästi ehdittiin Khao Sanilta lähtevään Surat Thanin yöbussiin. Phanganille tuli siis Changilta matkustettua lähes vuorokausi yhteen kyytiin. Joku tuolla ehdotteli lentoa Pattijoelta Samuille... Se olis ollut ihan järkevä idea etenkin ruokamyrkytyksen jälkimainingeissa. :D Pitkästä matkasta huolimatta olen todella tyytyväinen että tuli lähdettyä Phanganille, se kipusi heittämällä suosikkisaarien kärkisijoille Changin jäädessä häntäpäähän. Ja ei, en todellakaan ole mikään bilettäjä. Phangan on paljon muutakin kuin pelkkää full moonia.

Jonesi112

 • Reissaaja
 • Viestejä: 53
  • Profiili
Vs: Ko Chang
« Vastaus #141 : 16.10.2016, 09:33:13 »
Olisko heittää vinkkiä majapaikoista tälleen yksinään matkaavalle. Halpa mesta jossa puitteet jokseenki kunnossa, mutta hakusessa ois lähinnä paikka jossa ois hyvää porukkaa joitten kaa siemailla olutta iltasin.

todo

 • Reissaaja
 • Viestejä: 44
  • Profiili
Vs: Ko Chang
« Vastaus #142 : 16.11.2017, 07:37:00 »
Laitetaanpas pientä hinta- ym. päivitystä kun Changin reissu on vielä kohtuu hyvässä muistissa. Itse tuli pyörittyä enimmäkseen White Sand Beachin ympäristössä, johon enin yöelämäkin vaikuttaa edelleen keskittyvän. Yöpymiset suoritettiin Top Resortissa ja Lagoon Resortissa, joista ensiksi mainitulle täytyy antaa kyllä erittäin hyvät pisteet. Siistit ja mukavat huoneet todella hienolla merinäköalalla reilulla 40 eurolla/yö. Toki edullisempiakin majapaikkoja löytyy, mutta tasokin on sitten todennäköisesti jotain muuta. Lagoon Resortin majoitus oli hieman alle 40 euroa sisältäen aamiaisen, eikä tässäkään paikassa sen kummempaa vikaa ollut.

Rantaravintoloiden pääannokset olivat pääasiassa noin 200-350bht:n (5-9 euroa) hintahaitarilla. Kadunvarsikojuista sai erittäin hyviä ja täyttäviä annoksia 100 bahtilla, grillimaissit, kana- ja lihavartaat 20-40bht/kpl. Pieni olut ravintoloissa alk. 70bht, drinkit n. 150bht. Aamupalaa näkyi olevan tarjolla edullisimmillaan alle sadan bahtin. Etelämpänä Kai Baessa on enimmäkseen paikallisväestön suosima all you can eat -buffet, jossa kalat, ravut, kanat, lihat, sienet ym. kypsennetään pöytään nostettavalla pannulla. Hinta tälle setille oli 210bht ja tuolla jos missä saa kyllä rahalle vastinetta.

Jos ja kun saarta haluaa nähdä vähän laajemmaltikin niin satapiikkinen skootteri tulee edullisimmaksi vaihtoehdoksi. Sellaisen vuokraamisessa pystynee neuvottelemaan hyvän diilin useammaksi päiväksi. Itse maksoin yhden päivän vuokrauksesta 200bht ja polttoainetta kului vajaan sadan bahtin edestä. Puolen päivän snorklausretki kustansi 700bht sis. kuljetukset hotellilta/hotellille, ruokailut ja holittomat juomat.

Eliha

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Vs: Ko Chang
« Vastaus #143 : 22.06.2019, 14:42:15 »
Olemme menossa Ko Changille joulun aikaan 3-4 päiväksi. Ollaan kiinnostuneita luonnosta ja eläimistä. Toiveenamme olisi ainakin kajakointia ja snorklailua. Koska kyseessä on kuitenkin aika lyhyt aika saarella, emme haluaisi koko päivän retkiä. Olisi mukavaa kuulla suosituksia!

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 432
  • Profiili
Vs: Ko Chang
« Vastaus #144 : 31.07.2019, 10:17:51 »
Onko porukalla kokemusta Changista sadekaudella? Reissu edessä syyskuussa ja mietin ensin Sametia mutta ehkä me Changille kuitenkin päräytetään vaikka onkin lyhyelle setille vähän turhan kaukana.