Sisilia/ Taormina

 (Luettu 160157 kertaa)

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 700
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Sisilia/ Taormina
« Vastaus #180 : 26.05.2013, 22:38:48 »
Moikka, ollaan lähdössä kesäkuun alussa viikoksi Cefalùun Aurinkomatkojen kautta. Etnalle varmaan päästään valmisretkellä, mutta mitä nähtävää suosittelisitte kohtuullisen matkan päässä (~70km, julkiset liikennevälineet?) Cefalùsta?

Julkiset karsii pahasti. Vuokratkaa auto tai mieluummin skootteri ja ajelkaa lähikylissä. Jos kiinnostaa niin voin muistella lisää - elämäni parhaita matkailukokemuksia.

Kiivetkää Cefalun vieressä olevalle Rocca-vuorelle.

Palermossa viihtyy helposti kaksikin päivää.

maendhros

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Vs: Sisilia/ Taormina
« Vastaus #181 : 29.05.2013, 18:26:48 »
Katsoin Google mapsista huvikseen noita autoilijuttuja niin mihin tahansa lähti, vastassa oli kymmenen kilsan päässä tietulli? Öö? Voin kertoa, että ei ole tullut tuollaisiin törmättyä kuin leffoissa, ah Kuopion perähikijää. Just ja just uskaltais ehkä jossain pienissä kylissä ajella.

Onko siinä sitten lähellä mitä mielenkiintoista Castebuonon ohella, jos ei oteta huomioon kulkuvälinerajoituksia? Jotain oikeasti tsekkaamisen arvoista, kyliähän voi katsella matkan varrella. Yöpymään tuskin missään muualla ruvetaan.

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 700
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Sisilia/ Taormina
« Vastaus #182 : 29.05.2013, 21:01:49 »
Tietullit on pieniä eikä ole pakko ajaa sitä ainoaa maksullista eli moottoritietä Messina-Palermo.

Castelbuonosta eteenpäin vaan, lähes jokainen kylä on mielenkiintoinen. Corleonessakin kannattaa käydä aistimassa ilmapiiriä. Suosittelen Eyewitness eli Kaupunkikirjat-sarjan Sisilia -opasta.

Mun mielestä Sisiliassa on ollut helppo ajaa, poislukien ehkä Palermon keskustan ruuhkat.

kekkuli

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 723
 • Dec 93 AUS
  • Profiili
Vs: Sisilia/ Taormina
« Vastaus #183 : 04.09.2013, 15:21:07 »
YLE Teemalla alkaa tänään 4.9.2013 ke klo 21:30 3-osainen sarja Kulttuurimatkalla Sisiliassa. Aamulehti kehui kovasti kulttuurin ja ruoan liittoa. Valitettavasti ohjelmalla ei ole nettikatseluoikeuksia. 1. jakson uusinta heti pe klo 20.
Salud, amor y dinero - y tiempo para gozarlos.

tintin

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 127
  • Profiili
Vs: Sisilia/ Siracusa
« Vastaus #184 : 14.09.2013, 14:49:09 »
Siracusasta varattuna majoitus marraskuussa neljäksi yöksi ja autonvuokrauskin suunnitteilla. Olenkin saanut tästä ketjusta hyviä vinkkejä kaakonkulman barokkikaupungeista, mutta kaipaisin Siracusasta/Kaakkois-Sisiliasta ravintolavinkkejä. Ja ennen kuin joku vastaa, että Italiassa on joka paikassa hyvää ruokaa, niin  mielestäni näin ei todellakaan ole: turisteja k..etetaan silmään ala-arvoisilla vihanneksilla/muilla raaka-aineilla. Toki helmiä löytyy, mutta niihin täytyy sattua vahingossa tai vinkin perusteella, joten kyselenpä niitä vinkkejä täältä. Yllämainitussa TV-sarjassa oli todella hyvän näköistä safkaa, mutta en älynnyt kirjoittaa paikkoja ylös.
terveystietoa matkailijoille: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat mm.malarian estolääkesuositukset maittain

leego

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 92
  • Profiili
Vs: Sisilia/ Taormina
« Vastaus #185 : 01.09.2014, 21:38:35 »
Moi asiantuntijat!

Sisiliaan suunta ja tätä ketjua sekä nettiä olen kahlaillut... Vielä muutama tarkentava kysymys paikalla olleille:

Katselin että Etnan sekä Strombolin tilanteet ovat tällä hetkellä epävakaat. Etnalle ainakin pääsis vuoristo-oppaan kanssa huipulle asti, muttei enää omin päin. Strombolista uutisoitu paljon, purkautuu koko ajan mutta sinnekö pääsee silti?

Olen kokenut vaeltaja työnikin puolesta ja tietysti mielellään tekisi nuo keikat mahdollisimman omatoimisesti/ kävellen, kuinka siis suosittelette, ja mitä varusteíta tarvitsen?

Kannattaako ylipäätään tehdä molemmat, vai "riittääkö" yksi?  :)


leego

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 92
  • Profiili
Vs: Sisilia/ Taormina
« Vastaus #186 : 22.10.2014, 18:53:44 »
Reissu tehty ja tarinaa siitä  :)

Sisiliaan saavuin Palermon kautta, jossa viihdyin yhden kokonaisen päivän kierrellen ja katsellen. Oli varmaan ihan turhaan sellanen hieman turvaton fiilis, mutta niin oli kyllä aina kaikkialla Sisiliassa verrattuna vaikkapa Portugaliin. Ehkä omien korvien välissä, mutta yksin reissavana naisena tulee aina mietittyä. Palermo on kuitenkin kiva, rosoinen, käymisen arvoinen kaupunki. Muistuttaa vähän Napolia, joskin väittäisin olevan hieman siistimpi.

Otin auton alle ja ajelin rannikkoa Ericen kukkulalle. Kiva paikka, hieno vanha kaupunki ja upeat näkymät. Sieltä Marsalaan, josta löysin sattumalta tosi kivan yöpaikan kahdeks yöks, Colomba Bianca joka myös Hostelworldin sivuilta löytyy. Itsellä kävi tuuri että maksoin omasta huoneesta/brekusta vain 25e tähän aikaan vuodesta. Supermukava omistaja Sebastian (vaikkei ollu yhteistä kieltä!!) pitää majataloa suuressa kerrostalossa, hän omistaa kai muutaman ison asunnon. Marsala oli kiva pikkukaupunki, nätti vanha keskusta, tosi puhdas ja hyviä ruokapaikkoja ja kiva rantapromenadi.

Tein leijasurffaus-kurssin Marsalan lähellä Lo Stagnone "lahdella" Birchi Novassa, (Residence Santa Maria). Ei voi ku kehua, kurssi oli kallis (300e/6h jaettuna eri päiville) mutta täysin yksityisopetusta, enkä kyllä ymmärrä miten se toimiskaan jos olis monta oppilasta yhdellä opella. Useimmiten kuitenkin on. Paikassa järjestetään myös leirejä, lahti on pitkälle niin matala että sopii täydellisesti aloittelevammille kitesurffaajille!

Kurssin jälkeen ajelin vielä Agrigenton kautta takas Palermoon viemään auton, ihan kivat maisemat sielläkin muttei mikään must.

Sisiliassa varsinkin autolla liikkuessa pistää silmään roskaisuus ja kuolleet eläimet tiellä. Siis todellakin pistää silmään, eli roskia sellaisenaan ja pusseittain tien varsilla, eläimiä kaikkea ketusta kotikissaan. En tiedä sitten onko ongelma enemmän siinä että roskataan/ajetaan elukoitten yli vai siinä ettei siivota. Liikenne on joka tapauksessa ihan kreisiä, Palermon laitoja ajellessa nauratti usein miten sairaita tilanteita siellä tulee ja pitäis ilmeisesti olla omatkin silmät joka suuntaan ja ainakin osata väistää isompaa mistä tahansa se on tulossa  :D Ja autoissa on tosi paljon ruttuja! Mutta sit tietyllä tavalla se kuitenkin toimii ja joskus mietin jopa et jengi on huomattavasti huomaavaisempaa kuin vaikka Suomessa, tilaa annetaan ja sitä pitää vaan uskaltaa... Toivois kuitenkin et ne käyttäis joskus vilkkua ettei tarviis arvailla  ;)

Joo, sitten Palermosta bussilla Ennaan. Oisko ollu 8e, mut se vei vaan Enna Bassaan, joka on alempi kylä. Siellä piti vielä vaihtaa paikallisbussiin joka vei ylös kukkulalle ja jätti johonki niin etten meinannu löytää hostellia  :D Hyvä hostelli oli kuitenkin toi ainut eli ccly. Linnoituksessa kandee käydä!

Ennan jälkeen Siracusaan, jossa tietty Ortigia on se mesta! Kiertelyä jalan, ja auringonpalvontaa kallioisella uimapaikalla <3 Ihanaa jätskiä ja ruokaa, tykkäsin tosi paljon! Lol-hostel Siracusassa oli super hyvä vaikka kävelymatkaa vanhaan kaupunkiin olikin hieman!

Catania ei hirveesti sytyttänyt. Sieltä tein retken Etnalle. Suurin osa retkistähän menee vain Etnan kylkeen eikä lähellekään edes hissin yläasemaa, joten jos haluaa huipulle oppaan kanssa, vaihtoehtoja on tietääkseni vain kaksi: Etna nord ja Etna Sud. Vain Etna Sud toimii jos on Cataniasta käsin tulossa, sillä kokoontuminen on klo 10.30 Rifugio Sapienzalla (minne AST bussi klo 8.15-10 vie Cataniasta m/p 6,60e). Nord lähtee aiemmin ja silloin on oltava joko auto käytössä tai yövyttävä vuorella. Retki vuoristo-oppaan kanssa maksaa 80e ja siihen kuuluu hissit+kuljetukset 2900 metriin ja opastus. On mielenkiintoista kuulla eri paikoista ja tietty turvallisempaa mennä ammattilaisen kanssa. Nyt nyppylä savusi taas siihen malliin kyseisenä päivänä että epäilivät purkausta lähiaikana, jolloin huippu ehkä suljetaan taas heiltäkin. Tänä kesänäkni oli elokuulle saakka kiinni. Nyt kuitenkin päästiin huipun valtaville kraattereille ja ihan huipullekin 3340m asti! Huikeeta kuumaisemaa ja hirvee katku  :) Mut suosittelen!

Taorminaan ei ollut alunperin tarkotus mennä kun sitä on moitittu turistiseksi... Mutta eihän se suotta ole turistinen, vaan tosi nätti paikka rinteessä, ja ehkä tähän aikaan vuodesta ei ihan niin turistinenkaan, ei mua ainakaan häirinnyt. Kandee kiivetä ylös linnoitukselle maisemia ihailemaan! Kiva kylä, kivat rannat, viihtyisin pitempääkin! Hostel Taormina oli myös super!!

Juna aamuvarhaisella Milazzoon, asemalta kätevästi paikallisbussi satamaan ja risteilylle kohti Strombolia. Olin ajatellut lähteä saarelle lautalla ja kiivetä huipulle, mutta se ei ollutkaan mahdollista nyt vaarallisten purkausten vuoksi, joten päätin lopulta tehdä päiväkeikan Panarea-Stromboli-risteilyllä, 60e ruokineen klo 11-22. Ja oli mahtava! Strombolia ihailtiin sitten maissa kylän puolelta sekä mereltä "sciara de fuogo"-rinnettä, jota pitkin laava valuu ja näkyy hyvin hämärän tultua! Uskomatonta!! Vaikka siis menis ominpäin, niin on otettava saarelta parinkympin veneretki jotta pääsee näkee tän puolen jossa laavaa valuu...

Yöjuna Milazzosta Napoliin olikin sitten huomattavasti positiivisempi kuin edellinen Italian yöjunakaaoskokemus  :) Ainut vinkki minkä annan, niin Milazzon rautatieasemalla ei ole mitään eikä ketään iltaisin, toisin kuin useimmilla hyvinkin pienillä asemilla ympäri Sisiliaa. Itse olin ajatellut odotella (yksin) siellä pari tuntia junan lähtöä, mutta kun seurana olikin vain erittäin epäilyttävä mua seuraileva mieshenkilö, eikä ristin sielua mailla halmeilla muuten, päätin lähteä taksilla takas keskustaan odottelemaan. Eikä harmittanu pätkääkään nuo ylimääräset 24e, sen verran pelotti... :(

Mutta upea kuva jäi Sisiliasta, aikaa ois saanu taas kerran kulumaan huomattavasti enemmänkin!

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Sisilia/ Taormina
« Vastaus #187 : 24.10.2014, 15:01:16 »
Tein leijasurffaus-kurssin Marsalan lähellä Lo Stagnone "lahdella" Birchi Novassa, (Residence Santa Maria). Ei voi ku kehua, kurssi oli kallis (300e/6h jaettuna eri päiville) mutta täysin yksityisopetusta,

Onko tuo niin kallis? Filippiineillä Boracaylla kurssi maksoi muistaakseni 240 euroa. Siis maassa, missä kustannukset on murto-osan Euroopan kustannuksista. Tosin, Boracay on Filippiinien kallein paikka.

leego

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 92
  • Profiili
Vs: Sisilia/ Taormina
« Vastaus #188 : 05.11.2014, 17:32:07 »
Tein leijasurffaus-kurssin Marsalan lähellä Lo Stagnone "lahdella" Birchi Novassa, (Residence Santa Maria). Ei voi ku kehua, kurssi oli kallis (300e/6h jaettuna eri päiville) mutta täysin yksityisopetusta,

Onko tuo niin kallis? Filippiineillä Boracaylla kurssi maksoi muistaakseni 240 euroa. Siis maassa, missä kustannukset on murto-osan Euroopan kustannuksista. Tosin, Boracay on Filippiinien kallein paikka.

No on se jos vertaa että Sisiliassa löytyy kurssia pienryhmäopetuksella hintaan 220e. Mutta, yksityisopetus on mielestäni hinnan väärti! Suomessa kurssi maksaa kai 180e, mutta käsittääkseni se on kestoltaan vain 3-4h eli useimmat ei luultavasti ehdi laudalle saakka...

sunshineen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 151
  • Profiili
Vs: Sisilia/ Taormina
« Vastaus #189 : 21.12.2014, 02:03:50 »
Lennot Palermoon maaliskuuksi varattuna. Nyt olisi hakusessa kivoja kaupunkeja/kyliä, missä seikkailla. Tykkäämme pienistä idyllisistä "kivikylistä",  esimerkkinä Ranskan puolella oleva Cordes sur Ciel ja paikoista joissa on historiaa. Ragusa on jo tiedossa ja hyvin mahdollisesti käyntilistalla, samoin kuin Siracusa. Erice on ilmeisesti Palermon lähellä, mutta onko visiitin arvoinen paikka? Mitä muita suosittelisitte näillä kriteereillä? Kuljemme julkisilla, joten ihan keskelle-ei-mitään ei kuitenkaan päästä menemään.

Siciliano

 • Reissaaja
 • Viestejä: 35
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Sisilia/ Taormina
« Vastaus #190 : 22.12.2014, 14:38:08 »
Jos kerran olette Siracusaan menossa Palermon suunnalta niin pysähtykää ihmeessä Ennan kaupungissa ihan vaan vaikka maisemiensa puolesta. Erice on myös käymisen arvoinen paikka sijaintinsa puolesta, jonka visiitille riittää kyllä helposti puolikas vuorokausi.

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 700
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Sisilia/ Taormina
« Vastaus #191 : 22.12.2014, 15:15:50 »
^

Juuri noin.

Ragusan lisäksi Noto. Agricenton temppeleitä suosittelen myös, sekä lännessä Marsalaa ja miksei Mazara del Valloa. Corleonen ilmapiiri on kokemisen arvoinen mahdollisesti yhä.

Aikanaan ajeltiin skootterilla Cefalusta ylös vuorille, pikkukylästä toiseen (tämän lienen maininnut lukuisia kertoja täällä). Yksi parhaista reissuista koskaan.

sunshineen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 151
  • Profiili
Vs: Sisilia/ Taormina
« Vastaus #192 : 25.12.2014, 18:00:52 »
Kiitoksia vinkeistä! Noto olisi tosiaan aika hyvin siinä Ragusan lähellä ja Enna matkan varrella, joten ovat hyvin potentiaalisia kohteita. Agricento saattaa vähän olla poissa reitiltä, vaikka kiinnostavalta vaikuttaakin. Tietysti tämä on kiinni lähinnä ajankäytön suunnittelusta, mutta ei haluaisi kiirehtiäkään paikasta toiseen. Corleone olisi kyllä klassikko sinänsä.  ;D

Onkos matkan varrella jotain viinitiloja, missä voisi käydä?