Roadtrip USA:n länsirannikolla

 (Luettu 89187 kertaa)

Samuel84

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Vs: Autoreissu USA:n länsirannikolle
« Vastaus #20 : 20.01.2009, 16:23:53 »
Lennot olisi hommattu San Franciscoon maaliskuun loppuun ja tarkoitus olisi kiertää autolla San Francisco-Los Angeles-Las Vegas-San Francisco. Las Vegasista San Franciscoon olisi aikomus mennä Death Valleyn ja Yosemiten kautta.

Onko tuohon aikaan vuoristoteillä mahdollisesti lunta ja riittääkö kaksi päivää Las Vegasista San Franciscoon siirtymiseen? Mihin muuhun olisi syytä varautua? Muiden kokemuksia kaivataan..  :)

Eevii

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Vs: Autoreissu USA:n länsirannikolle
« Vastaus #21 : 21.01.2009, 12:32:19 »
Viime vuonna oltiin juurikin maalis-huhtikuun vaihde samanlaisella kiertomatkalla. Tai meillä se oli LA-SF-LV-LA. Ajettiin silloin SFstä Sacramenton ja Renon kautta Las Vegasiin, koska jostain netistä (kansallispuiston kotisivuilta?) löytyi tieto että kansallispuiston vuoristotiet ei ole vielä tuolloin auki. Lunta oli kyllä Sacramento-Reno välilläkin, mutta tiet oli sulat. Oltiin yötä Tonopahissa, mutta periaatteessa olisi tuon koko reissun ajanut kyllä yhdessäkin päivässä, varsinkin jos suht ajoissa lähtee aamulla ja illalla ei pimeässä ajo haittaa. Tietysti vuoristotiet on sitten varmaan hitaampia ajaa, jos sinne siis keväällä pääsee.

reissuntekijä

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Vs: Autoreissu USA:n länsirannikolle
« Vastaus #22 : 03.03.2009, 08:55:09 »
Moi, itselläni myös tarkoitus elokuussa käydä kiertelemässä autolla Länsirannikolla ja sen läheisyydessä. Tarkoitus ajaa Las Vegasista Death Valleyn ja Yosemiten kautta San Franciscoon. Miten kannattaisi ajaa Death Valleyn kautta ja kuinka paljon varata aikaa sinne? Entäpä majoitusta Yosemiten lähettyviltä (hotel/hostel) ja se olisi tarkoitus kiertää seuraavana aamuna, vinkkejä kuinka kiertää ja paljon varata aikaa???

intomieli

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Vs: Autoreissu USA:n länsirannikolle
« Vastaus #23 : 04.04.2009, 16:49:46 »
Tulee vähän äkkiä, mutta ONKO JOKU LAS VEGASISSA tai GRAND CANYONILLA 20.4.09-24.4.09 ja menossa sieltä Los Angelesiin tai San Franciscoon 23.4.-25.4.

Tai ONKO JOKU KALIFORNIASSA ajalla 24.4.-30.4.09, tarkoituksena kierrellä autolla Los Angelesissa, San Franciscossa, ehkä San Diegossa/Tijuanassa? Ideana tutkia kaupungeissa isoimpia nähtävyyksiä, ehkä jotain erikoiskohteita (musiikki, kulttuuri, luonto, rannat, maisemat kiinnostavat), ja kaupunkien ulkopuolella liikkuen rantateitä merta, luontoa ja kaikenlaisia pikkunähtävyyksiä katsellen.

Olen lähdössä Texasiin juuri pääsiäisen jälkeen ja jatkan sieltä länteen em. päivinä, tarkat suunnitelmat vielä hiukan auki. Matkaseura osaksikin matkaa on tervetullutta, ja samalla voidaan tasata ajoa / autonvuokrakuluja. Ajattelin vuokrata auton ihan lähipäivinä netistä. Tai voidaan sopia auton vuokraamisesta yhdessä. Omat kohde-ehdotukset tietysti ovat myös tervetulleita, koska mitään tarkkaa en ole vielä suunnitellut.

Jos löytyy matkakumppani, autoa voisi pitää koko tuon ajan ja jos L.A. ja SFO tulee nähdyksi nopeamminkin, voitaisiin nousta Portlandiin ja Seattleen asti. Tai jotain.

Erityisesti ilmoitelkaa, jos joku suunnittelee päivämatkaa Losista San Diegoon ja Tijuanaan välillä 24.4.-30.4. joko bussilla tai omalla autolla.  Olen sekä reissannut että autoillut USA:ssa ja Kanadassa ennenkin, joten ajaminen sujuu kyllä, mutta Meksikossa en ole käynyt, ja kuvaukset Tijuanasta tälläkin palstalla panevat vähän miettimään yksin ajelemista siellä. Tykkään pysäyttää auton milloin minnekin ja kuvata paljon kaikenlaista. Ehkä ei aina ihan otollista hommaa yksin matkustavalle, tai en tiedä. Mitä siellä käyneet suosittelisitte?

 


mljv

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 280
  • Profiili
Vs: Autoreissu USA:n länsirannikolle
« Vastaus #24 : 04.04.2009, 17:11:13 »
Erityisesti ilmoitelkaa, jos joku suunnittelee päivämatkaa Losista San Diegoon ja Tijuanaan välillä 24.4.-30.4. joko bussilla tai omalla autolla.
Jos ja kun ajelet vuokra-autolla, tarkista, saatko lainkaan viedä sitä Meksikon puolelle - muistelen, että meillä oli ainakin auton vuokraehdoissa joku Meksiko-pykälä, muistaakseni ei saanut viedä sinne ollenkaan tai ei ainakaan ilman lisämaksua (suomalaisilla vuokraamoilla on vastaavia Venäjä-pykäliä....).

Joo, näinhän se oli, auto oli Alamolta ja firman ehdoissa lukee näin:
"Rentals originating in the United States (USA) can be driven throughout the USA and Canada. Vehicles cannot be driven into Mexico. " (Lähde: http://www.alamo.com/itemDetails.do?HelpItemID=AUT )

Emme kokeilleet Meksikossa käymistä, mutta tavallisinta taitaa olla ajella auto rajalle ja jatkaa siitä bussilla rajan yli. Muistaakseni täältä löytyy vähän kaivamalla keskustelua aiheesta, lueskelin niitä viime loka-marraskuussa ennen keikkaa...

Äimänkäetär

 • Reissaaja
 • Viestejä: 35
  • Profiili
Vs: Autoreissu USA:n länsirannikolle
« Vastaus #25 : 16.10.2009, 16:21:41 »
Onko Sacramentossa jotain nähtävää, kannattaako sitä varten pysäyttää Greyhond, jolla aion lähteä seikkailemaan, vai meneekö se edes sitä kautta.

neozeo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Roadtrip USA:n länsirannikolla
« Vastaus #26 : 04.03.2010, 11:01:24 »
Moi!

Nyt on pitkään haaveena ollut reissu toteutumassa.Ollaan kaverin kanssa lähdössä autolla kiertämään lähinnä länsi-usaa,siitä kanadan puolella vancouverissa käydään ja tullaan takaisin idahon/wyomingin kautta losiin.Lennot on Losiin,auto on tarkoitus vuokrata 15-16 päiväksi ja ajaa about 4300 km,sen jälkeen sit lentää Arkansasiin,Eureka springsiin ja jumittaa loppureissu,7-8 päivää siellä.Mua kiinnostaa todella paljon Los angeles,siellä olis tarkoitus olla 5 päivää,Universal studios,beverly hills,OC ym,pakollisia juttuja nähdä,ja mahd.Ellen Degeneres show:) Oisko jollain hyviä vinkkejä losista? Jos teillä olis hyviä vinkkejä seattlesta,vancouverista,Oregonin alueesta,ja friscosta,mitä kantsii nähdä,ja mitä tehdä 2-4 päivässä tietyssä kaupungissa,vinkkejä otan mielellään vastaan:D

-karhu-

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Vs: Los angeles-Vancouver-wyoming Road trip toukokuu
« Vastaus #27 : 04.03.2010, 21:27:40 »
Moro

Tuli viimekesänä heitettyä reissu Portland  - Seattle - Vancouver.

Sinänsä toi Interstate 5 on aika tylsä tie ajella, mutta kaupungit sitäkin mahtavampia.

Seattlen must paikat mitä nyt mieleen tulee:

tietenkin SpaceNeedle. Kallis kyyti ylös, mutta pakkohan se tuolla on käydä.
Krääsämarketti alakerrassa

http://www.spaceneedle.com/

Ja sit kannattaa käydä Pike Street Market alueella, paikallinen kalamarkkinapaikka.

Columbia Center on pilvenpiirtäjä keskustassa, halvempi ja korkeampi kun needle. Ihan käymisen arvoinen paikka.

Ja illalla kun lähtee ulos, kannattaa aloitella Amberista.  :)

http://www.amberseattle.com/


Vancouverista tulee mieleen.

http://www.vancouverlookout.com/ - tuolla on upeat maisemat pilvenpiirtäjän katolta. Auringonlaskun aikaan tonne!

sit Capilano suspension bridge, riippusilta. http://www.capbridge.com/index.html

Ja tietysti Canucksien hallilla on kiva käydä, opastetulla kiekalla.

ja illalla Irkkupubiin www.doolins.ca  :)

Ai niin tietenkin ehkä maailman parhaat hampparit Vera's burger shack
http://www.verasburgershack.com/

Muutenkin kaupunki on aivan mahtava, sinne jos minne pitää päästä uudelleen.

Ja rajavyöhykkeelle kannattaa pysähtyä ottamaan pakolliset kuvat josssa USA -CAN liput liehuvat taustalla.

Mitäs muuta....

neozeo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Los angeles-Vancouver-wyoming Road trip toukokuu
« Vastaus #28 : 05.03.2010, 01:32:04 »
Kiitos vinkeistä!:) maukkaita vaihtoehtoja laitoit missä kannattaa käydä,vera"s burger ehdottomasti,space needle tietty,ja..kaikki oli kyllä varmasti kokemisen arvoisia.seattlessa on aikaa 3 päivää,vancouverissa 4,aivan liian vähän.

wysig

 • Vieras
Vs: Los angeles-Vancouver-wyoming Road trip toukokuu
« Vastaus #29 : 05.03.2010, 07:59:40 »
Ensinnäkin tuo matka on liian pitkä järkevään ajan kanssa tapahtuvaan reissuun.
Lähtö Losista kannattaisi ajaa Friscoon rantatietä, mikä on hitaampaa, mutta kaunis.
4300km-15pv on 300km per päivä, joka päivä. Etäisyytenä ok ajomatka, mutta jos noita pysähdyksiä aiotte tehdä, niin jätä ainakin Seattle ja Vancouver eri reissuiksi.

Portlandista kannattaa ajaa rannalle, Cannon Beach, Tolovana Beach ym hienoja paikkoja. Nimenkin takia kannattaa harkita poikkeamista "Hug point" nimisellä rannalla. Cannon Beachin läheltä löytyy Oregonin suurin mänty, ca 60m korkea.

Oregon /Portlandissa kannattaa kokea myös, Crater Lake, Mt Hood ja Howard Hughesin lentokone.

Vancouverissa myös Granville Island.

Seattlen lähellä on Snowqualm Falls, tuttu vesiputous Twin Peaks sarjasta.

Tässä vain muutama esimerkki mahdollisuuksista.


neozeo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Los angeles-Vancouver-wyoming Road trip toukokuu
« Vastaus #30 : 05.03.2010, 13:23:19 »
Oot iha oikeessa että matka on liian pitkä että kerkeisi nähdä paljon,ja ajan kanssa.Voi olla että idaho/wyoming tipahtaa pois reissusta..Kiitos vinkeistä,aika hienon näköistä oli:)

neozeo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Los angeles-Vancouver-wyoming Road trip toukokuu
« Vastaus #31 : 12.03.2010, 22:36:22 »
Onko joku käynyt länsi usassa katsomassa baseballia,NFL:ää,NBA:ta tai MLS sarjaa(master league soccer)? Minkä hintaisia liput ovat esim. MLS matsiin,tai baseball peliin? NFL ja NBA liput ovat aika suolaisen hintaisia mutta olisihan se maukasta nähdä joku peli,ja kokea se tunnelma mikä peleissä on:)

Sit ois toinen askaruttava juttu..Vancouverista pohjoiseen sijaitsee whistlerin talviurheilu keskus,ollaan menossa sinne päivän reissulle Vancouverista ja oon miettinyt että sijaitseeko kuuluisa Hell"s gate siellä vai jossain muualla? onko käymisen arvoinen paikka?


Gleb

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 110
  • Profiili
Vs: Los angeles-Vancouver-wyoming Road trip toukokuu
« Vastaus #32 : 12.03.2010, 23:49:28 »
Kävin viime keväänä SF Giantsien baseball peliä. Liput olivat alle kymmenestä taalasta ylöspäin, alle kahdellakympillä pääsi pääkatsomon yläosiin ihan kelvolliselle paikalle. Lipun sai ostettua kätevästi netistä ja noudettua ennen peliä stadionilta luottokorttia vastaan joko luukulta tai automaatista. Baseballissa on se hyvä puoli että pelejä on aivan älyttömästi, joukkueet pelaavat lähes joka päivä ja kausi on pitkä. Kohtuullisen tylsä lajihan tuo kyllä on, tuossa ottelussa tehtiin yksi ainoa juoksukin, keskimäärin toki selvästi enemmän.

Kirnauskis

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 153
  • Profiili
Vs: Autoreissu USA:n länsirannikolle
« Vastaus #33 : 19.04.2011, 16:22:51 »
Kesäkuussa edessä autoiluretki USAssa ja Kanadassa. Viimein pitkä siivu on ajaa Vancouverista LA:iin ja itselläni on hinku mennä tietä 101. Tahtoo nääs nähdä merta mahdollisimman paljon, vaikka reitti on kai muuten hitaampi kuin sisempänä menevä isompi tie. Kysymys kuuluu nyt: näkeekö siitä 101:ltä vettä laisinkaan tai edes sen vertaa, että sitä kannattaa käyttää?
Ja toiseksi: missä kannattaa yöpyä välillä Vancouver-San Francisco? Sellainen palttiarallaa puolenvälin majapaikka.
Kiitos taas etukäteen :)
Kotiin on moni kuollut.

wysig

 • Vieras
Vs: Autoreissu USA:n länsirannikolle
« Vastaus #34 : 19.04.2011, 18:52:37 »
101 menee rantaa pitkin hipoen. Monesti vesi rajaan ei ole montaa metriä, tosin 20m alaspäin. Vancouver-San Francisco väli on täynnä mielenkiintoisia asioita ja etäisyyttä reilut 1000 mailia. Kannattaa lentää, jos ei aio käyttää kunnolla aikaa 101-tiestä nauttimiseen.

Nienna

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 265
  • Profiili
Vs: Autoreissu USA:n länsirannikolle
« Vastaus #35 : 20.04.2011, 15:04:43 »
Suunnittelmissa on matkustella Jenkeissä vähän sillä sun tällä välineellä. Välille Los Angeles - San Fransisco mietittiin autoa, vinkkejä kaipaisin. Onko autoilussa jotain plussaa esim. bussilla kulkemiseen nähden? Miten helppoa on löytää perille kaupunkiin, onko vuokra-autoissa navigaattoreita? Jos ei ole ikinä ajanut ulkomailla, onko tämä hyvä idea ylipäätään?

Entäpä paperiasiat? Autoliiton sivut puhuvat sekä kansainvälisestä ajokortista että USA-liitteestä, ovatko molemmat tai jompikumpi tarpeellisia?

Vonbaron

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Autoreissu USA:n länsirannikolle
« Vastaus #36 : 20.04.2011, 15:27:13 »
Vuokra auto on kyllä ISO plussa kun liikkuu Jenkeissä itse asiassa ihan MUST..
Olen kaks kertaa käynnyt jenkeissä ja molemmilla kerroilla vuokrannut auton, on riittänyt suomalainen ajokortti ja hitosti puumerkkejä papereihin, saa toki jättää auton toiseen kaupunkiin mutta se maksaa jonkun verran extraa..Navigaattoreita saa vuokrata lisäänä, maksaa joku 10-15 dollaria päivässä (korjatkaa jos olen väärässä).. Elikkä vuokraa auto, kannattaa ja on suht koht helppo ajaa ja paljon mukavempi..

Tubee

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 365
  • Profiili
  • Tuben reissublogi
  • Sähköposti
Vs: Autoreissu USA:n länsirannikolle
« Vastaus #37 : 20.04.2011, 16:10:39 »
Suunnittelmissa on matkustella Jenkeissä vähän sillä sun tällä välineellä. Välille Los Angeles - San Fransisco mietittiin autoa, vinkkejä kaipaisin. Onko autoilussa jotain plussaa esim. bussilla kulkemiseen nähden? Miten helppoa on löytää perille kaupunkiin, onko vuokra-autoissa navigaattoreita? Jos ei ole ikinä ajanut ulkomailla, onko tämä hyvä idea ylipäätään?

Entäpä paperiasiat? Autoliiton sivut puhuvat sekä kansainvälisestä ajokortista että USA-liitteestä, ovatko molemmat tai jompikumpi tarpeellisia?

Kompataan edellistä, auto on mielestäni ehdoton Jenkeissä. Välimatkat on pitkiä kaupungeissakin, ja kaikki on tehty autolla liikkumista ajatellen. Edut bussi vs. vuokra-auto ovat selkeät: vapaus lähteä kun siltä tuntuu, voi pysähdellä, kierrellä, kaarrella, ja jos useampi mukana matkassa, saattaa tulla jopa edullisemmaksi. Bensa on Jenkeissä todella halpaa, luokkaa $3-4 per gallona (reilu neljä litraa).

Vuokra-autoihin saa navigaattorit vuokraavilta yrityksiltä, mutta jos olette pidempään reissussa, kannattaa myös miettiä sellaisen ostamista joko etukäteen (USAn kartoilla) tai paikan päältä. Ottavat tosiaan sen 10-15 dollaria päivältä, joten nopeasti kertyy perusnavin hinta. USAn kartoilla olevan navin saa varmasti myytyä täälläkin eteenpäin, jos jää itselle ylimääräiseksi matkan jälkeen.

Ajaminen on sinänsä helppoa ja turvallista, että lähes kaikki jenkkiautot ovat automaatteja, ja tiet leveitä. Monikaistaisella Interstatella kannattaa ajaa keskellä, sillä rampit moottoritieltä pois saattavat lähteä joko oikealta tai vasemmalta. Keskeltä on nopein reagoida molempiin. Automaattivaihteistolla ei tarvitse keskittyä vaihteisiinkaan :D Useissa paikoissa Interstaten pystyy myös välttämään pienemmillä, samansuuntaisilla teillä.

Itse ollut Jenkeissä autoilemassa kahteen otteeseen (neljä autonvuokrausta), eikä kertaakaan ole tullut tarvetta kansainväliselle ajokortille tai USA-liitteelle. Ensimmäisellä kerralla se oli varmuuden vuoksi otettu, jälkimmäisellä ei sitten tullut enää mieleenkään.

Nienna

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 265
  • Profiili
Vs: Autoreissu USA:n länsirannikolle
« Vastaus #38 : 21.04.2011, 14:55:52 »
Kiitos vinkeistä. En itse mielelläni autoile ja kestän kyllä bussissakin, mutta kun autoilusta niin paljon puhutaan, niin olisi hauska kokeilla. Matkaoppaista puhutaan Pacific Coast Highwaysta ja sen maisemista, onko se näkemisen arvoinen ja pystyykö sillä esimerkiksi pysähtymään?

Tubee

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 365
  • Profiili
  • Tuben reissublogi
  • Sähköposti
Vs: Autoreissu USA:n länsirannikolle
« Vastaus #39 : 21.04.2011, 17:31:35 »
Kiitos vinkeistä. En itse mielelläni autoile ja kestän kyllä bussissakin, mutta kun autoilusta niin paljon puhutaan, niin olisi hauska kokeilla. Matkaoppaista puhutaan Pacific Coast Highwaysta ja sen maisemista, onko se näkemisen arvoinen ja pystyykö sillä esimerkiksi pysähtymään?

Jos väliä Los Angeles - San Francisco olette matkaamassa, kannattaa ehdottomasti ajaa nimenomaan Pacific Coastal Highwayta pitkin (eli Hw1). Rinnalla kulkee Hw101, joka on nopeampi, mutta kuuleman mukaan melko tylsä. Tiellä pystyy helposti pysähtelemään, tien reunustat ovat leveitä ja parhailla maisemapaikoilla on huomattavan paljon pysähdyspaikkoja ja levennyksiä. Omia kokemuksia noilta suunnilta löytyy tuolta:

http://tubelius.blogspot.com/2010/10/kalifornia-usa-228-392006.html