Georgia

 (Luettu 71121 kertaa)

mnium

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 123
  • Profiili
Georgia
« : 24.01.2006, 15:00:40 »
Minulla on viime aikoina herännyt ajatus Georgiaan matkustamisesta. Sinnehän ei enää tarvitse viisumiakaan, kuten aiemmassa keskustelussa on käynyt ilmi. Onko kenelläkään kokemuksia Georgiasta? Seuraavasta linkistä löytyy, ainakin alustavasti tietoa: Georgia -A Fabulous Surprise.

Georgiaan pystyy lentämään Euroopasta seuraavilla lentoyhtiöillä: Georgian Airways Airzena, DBA, Austrian Airlines, British Airways, KLM , Turkish Airlines ja Lufthansa. Näin alustavana tarkoituksena olisi, sitten joskus, kun reissuun pääsemme, matkustaa linja-autolla/junalla jonnekin Mustanmeren rannikolle (Bulgaria, Romania tai Ukraina) ja jos mahdollista matkustaa sieltä laivalla Georgiaan. Sitten olla, oleskella ja matkustella Georgiassa ja lopulta lentää takaisin Suomeen tai jonnekin muualle, missä se koti silloin onkaan.

Juttelin Matka 2006 -messuilla Georgian edustajan kanssa ja hän sanoi, että maassa pärjää englannilla. Wikipediassa Georgiasta kerrotaan, että siellä osataan laajasti venäjää. Kansan englanninkielen taidosta ei mainita mitään. Itse en osaa paria sanaa enempää venäjää, eikä kyllä kukaan muukaan tämän hetken matkakokoonpanosta. Toivoa tosin antaa se, että olen vaihtanut erään georgialaisen kanssa muutaman sanan englanniksi ja hän ainakin osasi sujuvasti englantia. Mutta kai sitä sitten lopulta jotenkin ymmärretyksi tulee, kun sen aika on.

Lukisin mielelläni kaikkea mahdollista tietoa Georgiasta ja jos jollakin on tietoa matkustajaliikenteestä tai muusta laivaliikenteestä Mustallamerellä, niin jakakaa toki tieto tällä foorumilla  :D

Bahiya

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 87
  • Profiili
Georgia
« Vastaus #1 : 01.05.2006, 15:17:50 »
Minua kanssa kiinnostaisi matkustaa Georgiaan tapaamaan erästä turkkilaista kaveriani, mutta vähän arveluttaa että uskaltaako sinne lähteä yksin ja onko naisten turvallista liikkua siellä. Tbilisiin olisi tarkoitus mennä ja olisi kiva tietää kokemuksia siitä kaupungista.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Georgia
« Vastaus #2 : 02.05.2006, 23:43:58 »
Lainaus käyttäjältä: "Cammie"
onko naisten turvallista liikkua siellä. Tbilisiin olisi tarkoitus mennä ja olisi kiva tietää kokemuksia siitä kaupungista.


 :D  

Muistuipa mieleeni Yleisen kauhukertomukset ketju. Siinä joku kertoi nähneensä Georgiassa, kuinka ohikulkeva tyttö oli kaapattu autoon. Muut paikalla olleet olivat lohduttaneet kauhistunutta turistia, että kyllä tyttö muutaman päivän päästä vapautetaan - jollei tyttö ole suostunut menemään naimisiin.

Tämä oli kuitenkin tapahtanut muinaisella 90-luvulla.

Tbilisi ei ole ihan maailman rauhallisimpia paikkoja. Pimeän tullen kannattaa olla varovainen. *muistelee LP-opasta* Ja tietyt alueet Georgiassa eivät sovellu matkailuun ollenkaan rikollisliigojen takia. *muistelee lisää*

Joo, omia kokemuksi ei ole.  8)

Bahiya

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 87
  • Profiili
Georgia
« Vastaus #3 : 03.05.2006, 14:17:25 »
No voi ei..  :D Pitääkin varmaan harkita kaksi kertaa ennen kuin sinne lähden. En haluaisi kuitenkaan tulla siepatuksi tai vielä pahempaa, joutua naimisiin.  :lol:

Saduli

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 75
  • Profiili
Georgia
« Vastaus #4 : 20.05.2006, 19:19:45 »
http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=3867&postdays=0&postorder=asc&highlight=georgia&start=120

Tuolta se mun kertomus löytyy. Kyse ei sentään ollut muinaisesta 90-luvusta, mutta 2001 kuitenkin. Voi olla, että asiat on ruusuvallankumouksen jälkeen muuttuneet. Mutta itse en todellakaan lähtisi ihan heti uudestaan, paitsi jos olisi joku paikallinen tuttu koko ajan mukana. Samalla reissulla meiltä varastettiin myös kännykät, ja kiitin onneani että matka kesti sentään yhteensä vain 2 viikkoa! Kuka tietää, mitä pidemmässä ajassa sitten olisi ehtinyt tapahtua... Maa on tosi köyhä, eikä siellä varmaan kaihdeta keinoja "rikkaan turistin" nähdessä. Tuohon aikaan myös kidnapattiin paljon ulkomaalaisia Pohjois-Georgian/Venäjän konfliktin vuoksi, eivätkä paikalliset tuttavamme antaneet meidän edes kävellä yksin lyhyttä matkaa Kobuletin (asukasluku n. 2000) kadulla.

Kaunis maa se kyllä on, ja siinä mielessä kokemus oli hieno. Nähtävää riittää neuvostonostalgisista Stalinin patsaista tunnelmallisiin ikivanhoihin ortodoksikirkkoihin ja mahtaviin Kaukasus-vuoriin. Mutta aika halvalla on sua kyllä turismin edustaja pistänyt, jos väitti, että englannilla pärjää! Me tutustuttiin matkallamme englannin opettajaan, jonka senkin kielitaito oli ihan alkeellinen... Saksalla pärjättiin yhdessä museossa, mutta muutoin olisi venäjän taito ollut kultaakin kalliimpi, koska suurimmalle osalle georgialaisia se on ainoa vieras kieli, jota he osaavat.

Suosittelen kyllä miettimistä kahteen kertaan ennen kuin lähdet Georgiaan, etenkin jos olet naispuolinen.

mikko123

 • Aloittelija
 • Viestejä: 13
  • Profiili
Vs: Georgia
« Vastaus #5 : 28.04.2011, 19:17:05 »
Olisko kellään tuoreempaa infoa Georgiasta?
Tarkotus olis lentää Tbilisiin, mutta käydä myös Batumissa. Väli varmaan toiseen suuntaan lentäen, mutta bussilla/junalla toiseen. Lippujen hinnat ilmeisesti halpoja, onko joku kulkenu väliä ja onko matkalla mielenkiinoisia paikkoja johon kannattais pysähtyä?
Majoitus vielä auki, löytyykö halpaa ja hyvää?

iko

 • Reissaaja
 • Viestejä: 55
  • Profiili
Vs: Georgia
« Vastaus #6 : 31.05.2011, 15:07:08 »
No ainakin kannattaa käydä Gorissa, joka on Stalinin syntymäkkaupunki. Paikalliset uskovat ukon kaikkivoipaisuuteen vieläkin.
Batumiin pääsee pikkubusseilla ja junalla, joista ensimmäinen on se näppärämpi ja nopeampi vaihtoehto. En tosin suosittele vatsataudissa tai krapulassa kyseistä kyytiä.
Majoitus on Batumissa ihan edukasta varsinkin sesonkiajan ulkopuolella. Tbilisistä ei ole kuin hostelleista kokemusta. Yleisesti tietty hinta/laatu riippuu siitä, millaista kaippaat.
Aiotko siis tulla Georgiasta takaisin Suomeen bussilla/junalla?

luu-mu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
  • Sähköposti
Georgiaan menossa.
« Vastaus #7 : 14.01.2012, 07:33:58 »
Huomenta. Olisi kaverin kanssa visioo matkustaa tässä keväällä/kesällä Georgiaan.. Onko kenelläkään kokemuksia visioita kyseisestä maasta? Kertokaa rohkeasti hyviä ja huonoja asioita.

Viesti siirretty ketjuun. Heloriina/mode

Eskobald

 • Reissaaja
 • Viestejä: 58
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Georgiaan menossa.
« Vastaus #8 : 14.01.2012, 10:32:09 »
Hauskaa ko. maassa on ainakin että sen sijaitessa Euroopan ja Aasian rajalla ei oikein tiedä kummassa on, mutta kyllä se Euroopan maa on  :D Ilmastohan siellä on aika subtrooppinen rannikko-alueilla. Jylhiä maisemia voi sitten lähteä hakemaan huikeista vuoristo-oloista.
Pähkinänkuoressa: Pieni maa joka on maisemiltaan uskomattoman vaihteleva ja jonka ihmisistä ei puutu särmää. Mainio ruokakulttuuri kruunaa kokemuksen josta ei puutu myöskään absurdeja sävyjä. Kevyenä ja helpommin sulavana johdatuksena maahan käy myös kaupunkiloma Tbilisissä jonne lentää kätevästi Air Balticilla Riian kautta.
Life is a matter of balance

koko ceellä

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 221
  • Profiili
Vs: Georgia
« Vastaus #9 : 18.03.2012, 23:44:56 »
^Otin sitten kuitenkin AB:n siasta Estonian Airin Hki-Tallinna-Tbilisi lennot, sillä ne makso Peräti 102 € menopaluisasti (AB olis kust.antanut yli 2x enemmän, Huh!  :D). Joten lisää vaan Kiitos! niitä vinkkejänne G-mestoilla jo käväisseet tähän v.ketjuun siitä mitä tehdänähdä Tbilisissä AND beyond - varsinkin jos joku ois käyny tallaamassa jonkinmittaisen pvävaellusmatkan siä läheisessä Tbilisin kansallismuistossa, niin detalji-infoa otetaaan mielellään vastaan niin reiteistä kuin sinne pääsemisestäkin (siis julkisilla, taksin osaan hankkia kyl ihan itekin tod.näk. Grruusiassakin, vaikka kirjanmerkkinsä näyttävät Vähintäänkin ns. heprealta enkä venajankiältä osaa Rastuits, Tavarits!ia enempää  ;D). Niin ja siis intresantteja kylttyyri- jatai luontopvämatkakohteita Tibin ulopuolelta saa ehdottaa muitakin; siis sellaisia, missä vois ehtiä käydä 1n pvän puitteissa tai korkeintaan 1n yön siellänsä viipyen (näin, koska olen G.ssa maissa kuitenkin vain 4 varsimiehistä pvää JA olen maksanut jo hostellihuoneen joka yölle niistä - ja ne kun maksoivat Peräti 7€/yö, niin EI ole varaa majoittua muualla kovin montaa ötyä U-C... ;D).

Niin ja jos Sattumalta olet Ruusiassa samoihin aikoihin kuin yours tr00lykin, eli siis Tietysti kesäkuun ekalla vkolla ad 20012, niin lisäinfoa miten reissutoverikseni voisit päästä/joutua saat tsekata tän ihqun Pallontallaajat-foorumin Matkaseuraosiosta, jipijes!  :-*

PS. MODET HERÄTYS!?! Eli mitens ois sen miettiminen uudestaan kuuluuko Georgia (tätä nykyä) ns. laskennallisesti Aasiaan vai sittenkin meitin Eurooppaan... Tai ainakinhan siis sen Ehdottomasti Tärkeimmän "vaikuttavan tekijän" eli nEuroviisujen mukaan Eurooppaan kuuluvat! ;D
« Viimeksi muokattu: 18.03.2012, 23:54:03 kirjoittanut koko ceellä »

reissuruuna

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 162
  • Profiili
Vs: Georgia
« Vastaus #10 : 20.03.2012, 12:18:26 »
Oliko tämä tosiaan ainut ketju Georgiasta, muutaman yleisemmän Kaukasus-ketjun lisäksi? ??? Paljon tuntuu asioita muuttuneen sitten 2000-luvun alkupuoliskon. Ulkoministeriön matkustustiedote ei ole enää kovin pelotteleva ja hostellejakin löytyy useita kymmeniä - dormeja alle kympillä.

Ensi kuussa 10 päivän reissu tekeillä, eli hirveästi ei ehdi, mutta kellään vinkkiä esim. Tbilisin yöelämästä? Live musiikkia, jazzia, kivoja pubeja, mestoja pelata biljardia, elämää keskellä viikkoakin? Hyviä puistoja hengailla? Entä Batumista? Jotain, ihan mitä vain, subjektiivista?

Mites Abkhasiassa pyörähtäminen - kannattaako edes yrittää lyhyellä reissulla? Lonely Planetin Thorntreestä ja blogeista löytyy toki tarvittavaa infoa, jolla jo pääsee käyntiin käytännön asioiden kanssa, mutta olisi hauska kuulla ajatuksia, jos joku on viime vuosina käynyt? Majoitusvaihtoehtoja?
« Viimeksi muokattu: 20.03.2012, 12:21:53 kirjoittanut reissuruuna »

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Georgia
« Vastaus #11 : 03.04.2012, 00:31:19 »
Paljon tuntuu asioita muuttuneen sitten 2000-luvun alkupuoliskon... hostellejakin löytyy useita kymmeniä - dormeja alle kympillä.


Olin suorastaan järkyttynyt vilkaistuani hostelworldin tarjontaa Tbilisissä. Valtava valikoima! Vielä vuonna 2007 halpispaikkoja oli vaivaiset kolme. Ilmeisesti nyt majapaikkoja on jo liikaa kysyntään nähden. Pääsiäisenä ainakin löytyy tilaa jokaikisestä hostellista.

Mitä tulee Tbilisin yöelämään, se ei ole kummoista. Georgialaiset ovat enemmän kirkkoihmisiä kuin baarikansaa.

Lennot näyttävät olevan halpoja. Tällä viikolla yhdensuuntaisia saa 100 eurolla (AirBaltic) ja 117 eurolla (Estonian Air).
« Viimeksi muokattu: 03.04.2012, 00:39:07 kirjoittanut UsvaAuer »

hani

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 448
 • Have a nice day :D
  • Profiili
Vs: Georgia
« Vastaus #12 : 15.04.2012, 11:01:46 »
Lennot näyttävät olevan halpoja. Tällä viikolla yhdensuuntaisia saa 100 eurolla (AirBaltic) ja 117 eurolla (Estonian Air).

Jos kiirehdit, ainakin tänään Estonian Air myy menopaluita Tbilisiin Helsingistä 99 euroa sisältäen kaikki kulut.
Rauha Bakersin muistolle. Sniif.

olmivaara

 • Reissaaja
 • Viestejä: 25
  • Profiili
Vs: Georgia
« Vastaus #13 : 16.04.2012, 10:33:27 »
Tuli eilen hieman ennen tarjouksen loppua lyötyä kiinni lennot pidennetylle vkonloppumatkalle Tbilisiin hintaan 97e. Halvimpia lentoja ei enää ollut alkusyksylle joten menen marraskuun ekana viikonloppuna. Tuskin siellä kauhea talvi kuitenkaan on silloinkaan ;D Ensin pitäisi vain puoli vuotta odotella.

Bird

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 123
  • Profiili
Vs: Georgia
« Vastaus #14 : 16.04.2012, 16:36:18 »
Mites nämä maahantulomääräykset ja tullikaavakkeet, onko niissä mitään erikoista? Olen yrittänyt asiaa tutkia maan lähetystöjen sivuilta, mutta mitään erikoista en ole kuitenkaan löytänyt. UM:n matkustustiedote pelottelee silti seuraavaan malliin:

Lainaus
Maahantulomääräykset tulee selvittää ennen matkaa kohdemaan viranomaisilta. - - -

Maahan saavuttaessa täytetään tullilomake, joka on esitettävä viranomaisille myös maasta lähdettäessä. Lomake on syytä täyttää huolellisesti, sillä ilmoittamattomista arvotavaroista ja käteisvaroista saa sakkoja.

Lähinnä itseäni kiinnostaa tuo käteishomma, koska cashia tulee nyt olemaan matkassa huomattavasti normaalia enemmän. Syynä tähän on se, että reissu jatkuu Georgiasta Armenian kautta Iraniin, jossa ei länsimaisilla korteilla tee ilmeisesti yhtikäs mitään näiden maksusaartojuttujen takia. Eli kaikki tarvittava raha täytyy olla käteiseuroina mukana jo maahan tullessa.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Georgia
« Vastaus #15 : 16.04.2012, 23:04:52 »
Ei niitä käteisiä missään kytätä tai kysytä. Mutta yleensähän se raja menee 10 000 dollarissa kaikkialla maailmassa.

Sitä paitsi Iranissa tekee korteilla yhtä sun toista. Esimerkiksi basaareissa voi ostaa arvomattoja kortilla. Korttiliikenne tapahtuu Dubain kautta. Isfahanissa yövyin myös yhdessä hotellissa, missä pystyi maksamaan kortilla.

Bird

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 123
  • Profiili
Vs: Georgia
« Vastaus #16 : 23.04.2012, 01:44:52 »
Ei niitä käteisiä missään kytätä tai kysytä. Mutta yleensähän se raja menee 10 000 dollarissa kaikkialla maailmassa.

Juu, ei näköjään. Lauantaina aamuyöstä saavuttiin maahan THY:n lennolla Istanbulista, ja kentällä nyt ei ollut yhtään mitään muodollisuuksia. Passintarkastajakopin tyttö tutki puolisen minuuttia passiani, löi pyöreän leiman Venäjän ja Ukrainan leimojen viereiselle sivulle ja toivotti tervetulleeksi Georgiaan. Sitten vaan tuloaulaan, missään välissä ei ollut mitään mainintaa mistään lomakkeista tms. byrokratiasta. Toivotaan, että yhtä lunkia menoa on sitten Armenian rajallakin, kun matka jatkuu sinne torstaina. ::)

Mitä tulee Tbilisin yöelämään, se ei ole kummoista. Georgialaiset ovat enemmän kirkkoihmisiä kuin baarikansaa.

Parin päivän perusteella tähän todella vahva eri! Tosin ehkä erilaisille näkemyksillemme saattaa olla ihan looginen syykin: olet kenties yöpynyt jossain muualla kuin vanhan kaupungin tuntumassa? Uskon kyllä, että esimerkiksi joen itärannalla ns. liikekeskustan alueella saattaa olla hyvinkin kuollutta iltaisin.

Itsehän tulin juuri Tbilisin yöstä, ja kyllä taas vaan tykkäsin. Vanhan kaupungin eteläosissa (eli sen suuren linnavuoren alapuolella) oli paljon erilaisia mukavia pubeja, osa jopa 24h avoinna. Porukkaa kulki näin sunnuntai-iltanakin kaduilla pivot kädessä, ylipäätään hyvä ja eläväinen meininki.

Ja hintataso täällä on toki suomalaisittan todella halpa. Iso tuoppi hyvää paikallista olutta maksaa tyypillisesti 2,5-5 laria eli noin 1-2 euroa, vodkapaukut samaa luokkaa. Pullon georgialaista viiniä taas saa pöytään euroissa noin viitosella. Safkoista moni lienee jo kuullutkin: eurooppalaisittain hieman erikoisia, mutta mahtavan maukkaita ja täyttäviä.

Itselläni oli Tbilisistä ennakkoon hieman HMV-kuva, mutta se on osoittautunut täysin vääräksi, täällähän on nähtävää ja tekemistä vaikka kuinka. Lisäksi plussaa pitää antaa siitä, että toisin kuin vaikkapa monissa Itä-Euroopan maissa, niin täällä ainakin nuorempi väestö osaa keskimäärin oikein hyvin englantia eli asiat hoituu, vaikkei tuosta paikallisesta kielestä mitään kirjoitettuna tajuakaan (puhuttuna taas kuulostaa hieman venäjältä toki). Toki meno on paikoin ihan kuin jossain Albaniassa, mutta asenteestahan se on vain kiinni, tykkääkö siitä vai. Kadut ja jalkakäytävät ovat esimerkiksi monin paikoin aivan karseassa kunnossa, joten tukevat ja paksupohjaiset kengät ovat suositeltava varuste.

Mutta siis Tbilisiin vaan. Jos ja kun vieläpä lennot on edullisia, niin toimii varmasti hyvin pitkän viikonlopun kohteenakin!

Kutyakaparó

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 72
  • Profiili
Vs: Georgia
« Vastaus #17 : 23.04.2012, 19:29:34 »
Hyvä, että tämä keskustelu on nyt aktiivista, sillä en olisi viime viikolla voinut kuvitella loppuvuodesta 2012 käveleväni Rustaveli Prospektilla.  Lennot edelleen mennentullen just alle 100 euroa. Liput hankittu. Tbilisi talvella niin 1980 kuin myös 1988 tuli tutuksi. Nyt mielelläni minäkin luen uusia kokemuksia Tbilisistä. 

reissuruuna

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 162
  • Profiili
Vs: Georgia
« Vastaus #18 : 24.04.2012, 17:58:00 »
Myöskin itse tällä hetkellä Tbilisissä. Iltaelämästä vanhassakaupungissa... nojoo, joku muu voi tykätä :) Muualla halvempaa - äsken juotu iso tuoppi olutta ravintolassa 1,8 laria, eli vajaat 90 senttiä. Vaken kaupinginosa tuntunut itsestäni tähän mennessä mukavimmalta. Huomenna Abkhaziaan. Kirjoittelen reilun viikon päästä lisää.

koko ceellä

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 221
  • Profiili
Vs: Georgia
« Vastaus #19 : 24.04.2012, 22:01:44 »
Myöskin itse tällä hetkellä Tbilisissä. Iltaelämästä vanhassakaupungissa... nojoo, joku muu voi tykätä :) Muualla halvempaa - äsken juotu iso tuoppi olutta ravintolassa 1,8 laria, eli vajaat 90 senttiä. Vaken kaupinginosa tuntunut itsestäni tähän mennessä mukavimmalta. Huomenna Abkhaziaan. Kirjoittelen reilun viikon päästä lisää.

Juu, kiitos ja kirjottele vaan kaikkea mieleen juolahtanutta kun kerkeet, omaan Tbilisin pidennetyn vkonlopun to-ma reissuun aikaa n. 1,5 kk nääs (reissuseuraa edelleen hakusessa 1-5 pväksi, yksäriä jos jne.. :) ).

Kuten vaikka viä tarkemmin tuosta mainittemastas wanhan kaupungin yöelämästä eli miksi et siitä pitänyt eli millasta/mitä se sit oli ja joskun liikuit siä iltayöaikaan, niin millaseks koit turvallisuuspuolen asiasta eli koitko olevan OK liikkua iltasella (vkonloppuna) siä yksikseen jne.

Niin ja mikä toi mainittemas Vake-juttu on ja kuins hyviä/mielenkiintoisia nähtävyysjne. paikkoja hiffasit? Entäs satuikko käväseen pikkasen T.sta pohjoseenpäin olevassa kansallispuistossa, itteeni ainakin ki.innoistais sinne päiväks samoileen meno suht paljosti (kesäkuun alussa onnistuu uinnitkin siä yhessä järvessä veden lämpötilan puolesta jne. varmasti loistavasti!).

Niin ja Hyvä tieto tuo nuorison enklanninosaamistaito jne., meitsiltä kun ei venaja jne. taitu lainkaan - mihin osittain liittyen, niin mites oikeiden osoitteiden/paikkojen löytyminen onstui, kuin haastavaa oli kun katujen nimet (Jos on merkitty mihkään risteyksissä) on varmaan pelkästään esillä sillä "riimukirjoituksellaan"..

Oliks sulla jokin LP-tyyppinen opaskirja mukana ja kuin hyvin paikkaansa pitävinä sen (vuodelta 20?? olevat) jutut pidit nyt anno 2012?
« Viimeksi muokattu: 24.04.2012, 22:07:55 kirjoittanut koko ceellä »