Vilnaan?

 (Luettu 60841 kertaa)

peru

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 219
  • Profiili
Vilnaan?
« Vastaus #20 : 08.01.2008, 09:40:56 »
No okei. Kaikki noista mainitsemistani kohteista ei ole kovin houkuttelevia helmikuussa. Mutta jos sille linjalle lähtee, on paras pysytellä Vilnassa. Tai ehkä ihan vain kotona.

Yritin antaa tuollaisia yleisiä vinkkejä mitä Liettuasta Vilnan ulkopuolella voisi katsella. Toki Liettua(kin) on parhaimmillaan kesällä, mutta jos reissaa helmikuussa, hyväksyy todennäköisesti tiettyjä rajoituksia (lämpötila, auringon nousu- ja laskuajat, jne).

Joitain tarkennuksia:
Ristikukkula - vaikuttavimmillaan keskellä yötä täyden kuun aikaan. ;)
Druskininkai - kylpylät ja vesipuisto ympärivuoden, ympäröivä luonto kesällä.
Ohjustukikohta - Avoinna kesällä ja varauksesta (+370 448 49231) välillä syyskuu - toukokuu.
Ignalinan ydinvoimala - matkalla oleva kansallispuisto parempi kesäkohde.
Trakai - Ympärivuoden ihan mielenkiintoinen paikka.
Kernave - Vuoden 2009 jälkeen.
Rumsiskes - Avoinna kesäkuukausina ja juhlapyhinä, kuten pääsiäinen.

Ei varmaan tarvitse edes mainita, että rannikko on parhaimmillaan kesällä. Toisaalta esimerkiksi Palanga on todella suosittu myös uuden vuoden aikaan.

Maatilamajoituksia löytyy ihan mukavasti myös talvisaikaan. Hieman enemmän joutuu toki metsästämään edullista ja hyvää, mutta kokemusta on kaikkina vuodenaikoina.

renne

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 161
  • Profiili
Vilnaan?
« Vastaus #21 : 09.01.2008, 15:13:19 »
Lainaus käyttäjältä: "wilu"
Myös metallikansan kohtauspaikoista saa jakaa informaatiota, kun Metal Travel Guidessakaan ei niin hirveästi vinkkejä tällä kertaa ollut. Kiitän...


Metallibaarista ei voi puhua, mutta Totoriulla sijaitseva Transylvania oli ainakin huomattavasti rockhenkisempi kuin moni muu kuppila. Suosittelen, menoa riitti jopa torstaina ja Liettualaiseen tyyliin paikasta sai myös ruokaa.

Joulukuun Vilnan reissuilla majoituin Litinterp Guesthousessa, jota voin myös lämpimästi suositella mikäli etsii majoitusta omalla huoneella. Kahden hengen huone kahdella sängyllä maksoi vajaa 18 euroa/yö per nenä ja hintaan kuului aamiainen. Tuolla hinnalla vessa & suihku oli käytävällä mutta parin-kolmen euron lisämaksulla olisi saanut oman. Siisti paikka hyvällä sijainnilla.

Tikkelperi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vilnasta
« Vastaus #22 : 16.01.2008, 11:59:07 »
Vilnasta voin ehdottomasti suositella käyntiä KGB-museossa. Itse kävin pari päivää myöhemmin Latvian Miehitysmuseossa, ja voin sanoa, että nämä kaksi museota lyhyellä aikavälillä nähtynä on vaikuttava kokemus. Positiivista Vilnassa oli myös se, että keskustassa kulkiessa Suomen kieltä kuuli puhuttavan tuskin lainkaan (toisin kuin Riiassa).
inusta on aivan yhdentekevää minne me tulemme. Kaikki paikat ovat hyviä. -Tove Jansson

wilu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 153
  • Profiili
Vilnaan?
« Vastaus #23 : 17.01.2008, 18:29:18 »
Pientä muisteloa lokakuulta... Viisi yötä Vilnassa jätti mukavat fiilikset ja voin suositella niille lukuisille Riian reissua suunnitteleville jatkamaan rohkeasti matkaa Vilnaan saakka, mikäli aikaa vain löytyy. Aivan kuten Tikkelperi totesi, Vilnassa tuntee jo olevansa selvästi kauempana kotoa, kun suomalaisturrea ei jatkuvalla syötöllä vastaan kävele. Riiassa alkoi jo vähän turhan konkreettisesti tuntua Tallinna-mentaliteetillä matkaavien maanmiestemme läsnäolo, mikä jätti hieman ikävät fiilikset. Ei se kaupunki silti vielä täysin pilalla ole ainakaan, jos sesongin ulkopuolelle ymmärtää matkansa sijoittaa.

Vilnan vanhakaupunki on labyrinttimaisuudessaan todella vaikuttava ja siellä samoilu on jo itsessään mukavaa ajanvietettä. Gediminaan kukkulalle kannattaa kivuta tai ottaa itseohjattava hammasratahissi, sillä näkymät ovat hienot. Lokakuussa puiden ollessa hienoimmassa väriloistossaan ja auringon laskiessa tilaa olisi voinut kuvata jopa romanttiseksi (pelottavaa), eli sinne siis. Todisteena parit räpsyt...Kukkulaltahan löytyy myös Gediminaan torni, jossa ei sinällään kyllä mitään näkemisen arvoista ole. THE katedraali on myös näyttävä ja kuuluu tietysti perusturreshettiin ja siihen varmasti törmää, vaikkei sitä erikseen metsästäisikään. KGB-museo ei minun mielestä erityisen hämmentävä kokemus ollut, vaikkakin museoksi keskivertoa mielenkiintoisempi tapaus. Užupis kannattaa luonnollisesti käydä tsekkaamassa, vaikka nykyisin meininki taitanee olla pahasti juppiutumaan päin tonttihintojen noustessa ylöspäin. TV-torni tarjoaa myös asialliset näkymät pyörivästä baaristaan ja bissettelystäkään ei tarvitse maksaa kisohintoja. Hissi ylös oli tosin minun mielestä melko hintava (21 lt = 6,1 €) yleiseen hintatasoon nähden. TV-tornille ei sitten kannata lähteä linnuntietä tallustamaan, vaan hyödyntää julkisia, sillä reittivalinnat voivat osoittautua kohtalokkaiksi TV-tornin ja vanhankaupungin erottavan joen ansiosta. Meidän jengi taivalti itsepäisesti tätä 1,5 kilometrin matkaa parisen tuntia ja edellisen illan jäljiltä tämä ei juurikaan naurattanut.  :twisted: Tosin siinä puistoja ja lähiöitä ravatessa tuli nähtyä paljon sellaista, jota jokainen matkaaja ei näe, eli muistot ovat jo kultaantuneet. Jos taksilla ajelette, niin hintaneuvottelut etukäteen, sillä kusetusta on tiedossa, jos hyväuskoisena antaa taksamittarin juosta. Me käytimme taksia kerran olosuhteiden pakosta ja hinta oli kyllä hyvin sopusuhtainen. Kävellen tosin selviää Vilnassa hyvin pitkälti.

Bisseindeksi on melko täsmällisesti paikassa kuin paikassa 5-6 litan välillä, eli puolilitraa mallasjuomaa irtoaa noin 1,5 eurolla, eli ihan ok. Puoli litraa paikallista vodkaa (Originali Lietuviška Degtinė) kustantaa nelisen euroa, eli sekin hyvin sopuhintaista. Ja tästä aasinsillalla kapakkakatsaukseen...  Ensimmäisenä iltana tuli tarkastettua Prospekto Pub niminen klubi, joka ei kyllä tehnyt erityistä vaikutusta. Ymmärtääkseni suosittukin paikka, mutta aikamoiselta pintaliitohelvetiltä tuo minun nenään haiskahti. Muistaakseni toisena iltana istuttiin sitten iltaa The PUB nimisessä kapakassa. Ihan kelpo illanistumispaikka, mutta ei mitään maata mullistavaa. Viimeiset illat tulikin sitten istuttua Brodvéjuksessa, joka oli aivan hostellimme VB Sleep Innin (vanha Vilnius Backpackers) naapurissa ja hostellin puolesta hoitui ilmaistiketit joka ilta. Niille olikin käyttöä, sillä paikka tuntui olevan illasta toiseen viimeistä paikkaa myöten täynnä, mutta lipuilla sisään vielä pääsi, vaikka muut pyrkijät ovelta jo käännytettiinkin. Brodvéjuksen atmosfääri miellytti allekirjoittanutta. Musiikki oli monipuolista (ei tarvinnut Timberlakeja ja kumppaneita kuunnella), juomat sopuhintaisia, tunnelma katossa ja asiallista baarisapuskaakin sai myöhään yöhön. Ulos ajoivat 5:++. Täältä kuulemma ulkomaalaiset poimivat paikalliset tiput ja toisinpäin...  :P

VB Sleep Inn on Vilnassa ainoa oikea valinta majoituspaikaksi. Juuri sopivan kokoinen ja todella kotoisa atmosfääri. Meininki voi olla paikoin riehakas (viralliset jatkot pilkun jälkeen hostellin keittiössä), mutta ei kun mukaan vain. Jos haluaa hiljaisuustakuun, kannattanee valita toinen paikka.

Päivämatkat jäivät tällä kertaa vain Trakaihin (kiitos Brodvéjuksen myöhäisten pilkkujen ja hostellin jatkojen) ja sekin jätti vähän valjun maun suuhun. Linna ei mikään hätkähdyttävä ole ja luontoelementtikään ei suomalaiselle mitään uutta tarjoa, joten en aivan avoimin mielin Trakaita kaikille suosittelisi. Tietysti Trakai on helppo valinta, jos aikaa on rajallisesti. Bussiasemalta löytyy oma laiturinsa Trakain busseille ja niitä lähtee muistaakseni melko tiheään tahtiin ja hintaakaan ei paljoa tule (3,8 lt melko varman muistikuvan mukaan), eli bussiasemalle vain enempiä miettimättä, jos Trakaihin halajaa.

SSH

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Kokemuksia Vilnasta
« Vastaus #24 : 13.04.2008, 19:14:40 »
Kesällä olisi tarkoitus jatkaa "Baltian valloitusta" Vilnassa. Kaikki vinkit ja matkakokemukset olisivat tervetulleita. Täällä ei näemmä kyseisestä kaupungista ole pahemmin keskusteltu. Jos tämä topikki avaisi tien.

Majoitus on jo buukattu ja lennot tietenkin. Nyt kaivattaisiin sitten tärppejä, mielellään vanhan kaupungin ulkopuoleltakin. :)

ottopotto

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Vilnasta
« Vastaus #25 : 14.04.2008, 14:52:48 »
Ehdottomasti kannattaa mennä turistibussikierrokselle, heti alkuunsa. Siinä voi sitten katsastella mihin kannattaa kävellä. Kestää pari tuntia. Lähtee vanhan kaupungin keskeltä, raatihuoneen aukiolta.

KGB museo oli myös tosi mielenkiintoinen.

Blueman

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 173
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Vilnasta
« Vastaus #26 : 14.05.2008, 22:02:01 »
Täällä ei näemmä kyseisestä kaupungista ole pahemmin keskusteltu. Jos tämä topikki avaisi tien.

Onhan noita Vilna ketjuja jo muutama eli ne kannattaa katsoa läpi  :o

Nyt kaivattaisiin sitten tärppejä, mielellään vanhan kaupungin ulkopuoleltakin. :)

Ainakin TV-torni kaupungin ulkoreunalla oli ihan vierailemisen arvoinen paikka.

Alakerrassa kannattaa katsella ne itsenäisyysnahistelun kuvat läpi ja muistaa että taisivat tehdä koko Balttian läpi ulottuvan ihmisketjun silloin (muistankohan oikein?)...

Nakeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 193
  • Profiili
Vs: Vilnaan?
« Vastaus #27 : 15.05.2008, 09:07:14 »
Olen menossa äitini kanssa Vilnaan kesäkuussa neljäksi päiväksi. Air Balticilla hurautetaan perille ja majoitus ollaan varattu Rinnosta, josta saatiin hyvä tarjous. Kiinnostuksen kohteina ovat nyt ainakin tuo KGB-museo ja tv-torni. Olemme kovia shoppailemaan, joten vinkkejä hyvistä ostospaikoista saapi antaa!

Onko joku käyttänyt kauneushoitola-/kampaamopalveluita Vilnassa? Niistä otetaan suosituksia vastaan mieluusti, koska tarkoituksena on hemmotella äitiä (syntymäpäivän kunniaksi). Hyvistä ruokapaikoista haluttaisiin myös vinkkejä.

Paikkojen ei tarvitse olla kalleimmasta tai fiineimmästä päästä, 60-vuotiaasta äidistäni löytyy nimittäin seikkailuhenkeä ja avarakatseisuutta!

kaukomatkailija

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 622
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Vilnasta
« Vastaus #28 : 15.05.2008, 11:34:23 »

Onhan noita Vilna ketjuja jo muutama eli ne kannattaa katsoa läpi  :o
 
Jatketaan tosiaan jo olemassaolevassa ketjussa Vilnaan?.
Tämä lukkoon.
Jengi ryysää suuhun ja sieraimiin, leijuu ruumissavut yllä Gangesin, döfis tuo mieleen vanhan Folk-Fredin laulun, skene kuin Riipisen kadonnut taulu
-Pelle Miljoona

Nallis03

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 643
  • Profiili
Vs: Vilnaan?
« Vastaus #29 : 15.05.2008, 22:19:25 »
Yhdistinkin nyt nämä kaksi aihetta.

My Empire

 • Reissaaja
 • Viestejä: 34
  • Profiili
Vs: Vilnaan?
« Vastaus #30 : 16.05.2008, 00:33:45 »
Hah. Luen joka kerta "Vihaan." ^^
Gone in sixty seconds.

Aroundtheworld

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 72
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Vilnaan?
« Vastaus #31 : 16.06.2008, 14:13:34 »
Olisi tarkoitus heinäkuussa muutama päivä Vilnassa viettää...

Tuolla oli puhetta noista Eurolines reiteistä Riika-Vilna. Mistä ne käytännössä lähtee Riikasta? Lennetään Raikulla Tre-Riika.

Yksi yöbussi lähti klo 02.00 ja perillä 6.20. Onko lähellä totuutta?
Onko päiväreissu Kaunakseen mahdollista/helppoa?

Onko kenkäfriikille vaimokkeelle ja tunnelmallisten pubien koluajalle hyvät apajat?

Kiitos...
-Reissua-

Nakeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 193
  • Profiili
Vs: Vilnaan?
« Vastaus #32 : 18.06.2008, 19:42:29 »
^ Kenkäkauppoja Vilnassa riittää. Merkkikengät maksavat saman kuin Suomessa. Tosi monissa kengissä oli todella korkeat korot, mutta matalempiakin löytyi. Suosittelen poikkeamaan esim. Europa ostoskeskuksessa, sijaitsee lähellä Reval Hotel Lietuvaa, sillä oli monia kenkäkauppoja ja vaateliikkeitä. Gedminolla oli kanssa ostoskeskus, nimeä en nyt justiinsa muista, mutta hieno se oli. Vinkkinä myös tämän ostarin vessat, loistavan puhtaat ja vessapaperia tarjolla.

Vilnassa oli yllättävän kallista, vaatteet ihan saman hintaisia kuin Suomessa. Jotain paikallisia "merkkejä" katseltiin, joita myytiin halvalla, mutta laatu oli todella huono. Ruoka ja juomapuoli oli kyllä edullista. Vilna, etenkin keskustan alue ja vanha kaupunki, oli todella siisti ja rauhallinen. Myös palvelu oli joka paikassa hyvää ja enkkua puhuttiin melko hyvin. Ihmiset olivat kohteliaita ja vastasivat ujosti hymyyn. Turisteja ei juurikaan katukuvassa näkynyt, vaikka meidänkin hotellimme oli aivan täynnä koko neljän päivän ajan. Öykkäröintiä ei myöskään näkynyt.

Ja jos joku on tykästynyt aitoon ja alkuperäiseen thai-hierontaan, voin suositella Nuad Thai -nimistä hierontapaikkaa. Paikka oli hyvin siisti eikä mitään epämääräisyyttä ollut havaittavissa. Vilnassa oli paljon erilaisia kauneussalonkeja ja kampaamoita. Testattiin myös Figaro-ketjun kampaamo ja hyvää jälkeä tekivät.

kengänkuluttaja

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Vs: Vilnaan?
« Vastaus #33 : 19.06.2008, 03:41:40 »
Tuossa on tullut aika paljon noista nähtävyyksistä, mutta tietääkö kukaan sopiiko Vilna lapsiperheille? Meillä on kaksi ala-asteikäistä lasta ja me haluttais tietää onko siellä huumeiden tai itsensä tarjoajia ( prostituutio ). Ja ryöstetäänkö siellä kuinka helposti ihmisiä?  ???

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Vs: Vilnaan?
« Vastaus #34 : 24.06.2008, 12:47:10 »
Tuossa on tullut aika paljon noista nähtävyyksistä, mutta tietääkö kukaan sopiiko Vilna lapsiperheille? Meillä on kaksi ala-asteikäistä lasta ja me haluttais tietää onko siellä huumeiden tai itsensä tarjoajia ( prostituutio ). Ja ryöstetäänkö siellä kuinka helposti ihmisiä?  ???
En ole kyllä ikinä törmännyt mihinkään tuollaiseen Vilnassa. Normaalijärjellä siellä pärjää.
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

kaukomatkailija

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 622
  • Profiili
Vs: Vilnaan?
« Vastaus #35 : 24.06.2008, 15:39:24 »
En ole kyllä ikinä törmännyt mihinkään tuollaiseen Vilnassa. Normaalijärjellä siellä pärjää.

Tokihan niihin törmää kun sopivassa paikassa liikkuu sopivaan aikaan... Mutta tuskinpa niitä nyt enempää on kuin esimerkiksi Helsingissä. Joka tapauksessa uskoisin Vilnan sopivan lapsiperheille paremmin kuin tavallisen suomalaisen kaupungin.
Jengi ryysää suuhun ja sieraimiin, leijuu ruumissavut yllä Gangesin, döfis tuo mieleen vanhan Folk-Fredin laulun, skene kuin Riipisen kadonnut taulu
-Pelle Miljoona

peru

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 219
  • Profiili
Vs: Vilnaan?
« Vastaus #36 : 02.07.2008, 08:50:50 »
En ole kyllä ikinä törmännyt mihinkään tuollaiseen Vilnassa. Normaalijärjellä siellä pärjää.

Tokihan niihin törmää kun sopivassa paikassa liikkuu sopivaan aikaan... Mutta tuskinpa niitä nyt enempää on kuin esimerkiksi Helsingissä. Joka tapauksessa uskoisin Vilnan sopivan lapsiperheille paremmin kuin tavallisen suomalaisen kaupungin.

Vilnan "lähiössä" (ja kaupungillakin liikkuneena ;) ) puoli vuotta asuneena voin vahvistaa nämä kommentit.

pummix

 • Aloittelija
 • Viestejä: 13
  • Profiili

san-nii

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 154
  • Profiili
Vs: Vilnaan?
« Vastaus #38 : 05.11.2008, 20:15:10 »
Kaverin kanssa tehtiin 7 vuotta sitten reppureissu Baltiaan ja Puolaan. Ensin lautalla Helsingistä Tallinnaan, siitä bussilla Riikaan, josta bussilla Vilnaan, josta bussilla Varsovaan, josta junalla Krakovaan. Bussimatkat olivat todella halpoja ja kaveri sai opiskelijakortillaan vielä alennustakin.

Muistaakseni yövyimme Riikassa ja Vilnassa kummassakin 3 yötä ja Krakovassa 4 yötä. Majoitukset olivat pienellä budjetilla. Riikassa aikamoinen läävä (Aurora niminen ainakin silloin) linja-autoaseman kupeesta (lavuaari huoneessa, wc ja suihku käytävällä), Varsovassa huone opiskelija-asuntolasta (kahdella huoneella yhteinen kylpyhuone) ja Krakovassa huone kotimajoituksesta (reissun miellyttävin majoitus). Oltiin jokaisessa kaupungissa niin kauan kuin viihdyttiin, majoituksia ei oltu varattu etukäteen. Aika pieniä kaupunkejahan nuo kaikki ovat, joten mielestäni muutama päivä oli riittävä jokaiseen.

Riikasta jäi parhaana kokemuksena mieleen Jurmala (jonne paikallisjunalla kesti puolisen tuntia). Sitten Vilnassa mieleenpainuvinta oli KGB-museo. Krakovasta käsin taas kannattaa käydä junalla päiväreissulla Auschwitzissa.


FightingStar

 • Reissaaja
 • Viestejä: 56
  • Profiili
Vs: Vilnaan?
« Vastaus #39 : 14.11.2008, 18:48:08 »
Yhdyn edellisiin kommentteihin Gediminaksen tornista ja KGB-museosta. Nakoala sielta kukkulan paalta oli hieno, mutta tornin sisalla ei ollut mitaan niin erikoista etta siita olisi kannattanut maksaa kokonaiset nelja litaa. KGB-museo taas opettaa paljon hyodyllista tietoa historiasta ja selliosasto on jannittava ("padded cell" oli kuin kauhuelokuvasta). Vanha kaupunki on upea!

Testasin myos paikallista olutta, jonka nimen nyt unohdin (kelipilas tai jotain). Oli puoliabsolutistisen olutamatoorin mielesta parasta olutta ikina, ja huomenna aion jatkaa paikallisten juomien testausta  :D