Belize

 (Luettu 41294 kertaa)

Beatta

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 133
  • Profiili
Vs: belize
« Vastaus #20 : 08.12.2010, 18:38:38 »
Laitetaanpa tännekin hieman tietoa niille, jotka aikovat matkustaa Cancunista, Playa del Carmenista tai vastaavasta Jukatanin lomakohteesta Belizeen.

Busseja lähtee varsin tiuhaan ja reittiä Cancun-Chetumal ajavat useat bussiyritykset. ADO:n bussit ovat parhaimmat ja kalleimmat, mutta Suomen ja Länsi-Euroopan hintatasoon nähden ne ovat edullisia. Nämä bussit ovat huomattavasti modernimpia ja mukavampia matkustaa kuin Suomessa.

Me lähdimme Playa del Carmenista 7.20 lähtevällä bussilla joka saapui Chetumalin ADO:n terminaaliin puolenpäivän aikaan. Samasta terminaalista lähti 13.30 belizeläinen pikavuorobussi Belize Cityyn. Rajan ylitys sujui vaivattomasti, bussi pysähtyi välillä vain Orange Walkissa ja perillä Belize Cityn terminaalissa se oli melko tarkalleen kello 17.

Jos matkustaa Meksikosta Caye Caulkeriin niin nykyjään on WaterTaxi-yhteys Chetumalista San Pedroon ja edelleen Caye Caulkeriin. Hinta oli melko suolainen, reipas 500 pesoa, mutta säästää aikaa ja veneily noissa maisemissa on aina hienoa.

Joku kyseli snorklauksen hintoja niin itse kävin katsastaan Manatee watching + 2 snorklausta 110 B$ (55 usd) ja kyllä nähtiin merilehmiä! Ragamuffin tours on kovasti kehuttu, pari kaveria kävi kokeileen niiden snorklausretket ja tuli kovasti hymyillen takaisin, hintaa oli 89 B$ ja rommit kuuluu hintaan.

Paikalliset riutat, 2 sukellusta ja lounas 180 B$, Blue hole, 3 sukellusta, 380 B$. Melko hintava mutta todellakin koko rahan arvoinen! Retkeen sisältyi lounas joka nautittiin saarella jossa päästin bongailemaan lintuja luontopolulla. Oli omasta mielestä ihan reissun kohokohtia tähän mennessä.

Majoitusta on tarjolla kahden hengen huoneessa noin 40 B$ hintaan, itse majoittauduin Yuma's house hostellissa jossa 6 hengen dormissa yö maksoi 24 B$. Itse viihdyin hintatasosta huolimatta. Nettitunti todellakin maksaa kalleimmassa paikassa 15 B$/h ja pussi sipsejä 10 B$, mutta kiinalaiset on vallanneet saarta sen verran hyvin että halpaa ruokaa on tarjolla aina :)
Tuija

sofy66

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
uusivuosi belizessä!?
« Vastaus #21 : 13.12.2010, 21:33:23 »
Olemme menossa reissailemaan kaverini kanssa keski-amerikkaan joululomaksi! Uuden vuoden osuu belizen kohdalle, tarkkoja suunnitelmia ei ole, mutta haluaisimme löytää paikan missä olisi kunnon uuden vuoden bileet? Elikkä rentoa meininkiä ja paljon ihmisiä!
Kysymys kuuluukin, että kumpi olisi parempi, itse Belize city vaiko joku saari ( ja mikä saari)?
Toisaalta saarelta löytyisi varmaan hyvä meininki, mutta toisaalta jos saaret ovat n. 1000 ihmisen asuttamia niin löytyykö niist hienot uudenvuoden bileet? Mitä suosittelette Belizessä käyneet!? Hostellit ovat varmaan jo täyteen bookattuja!

Viesti siirretty ketjuun. Heloriina/mode

hepenn

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: uusivuosi belizessä!?
« Vastaus #22 : 13.12.2010, 22:58:18 »
No täällä Belizessähän ei mikään muu paitsi tuo vedenalainen elämä oo niin kovin suurta ja ihmeellistä, joten kovin suuria ja villejä uuden vuoden bileitäkään ei ehkä täältä löydä. Tietysti vähän riippuu siitä millasta ootte hakemassa, mutta vaikkei niin suurta kaikki oliskaan, niiin tunnelmaa varmasti on senkin edestä :) Syytä on kuitenkin ehkä hakeutua noihin turistipaikkoihin, joko etelässä Placenciaan tai sitten saarilta joko Ambergis Cayelle San Pedroon tai sitten vähän pienempi muotoisiin kemuihin Caye Caulkerille. En usko, että hostellit on vielä kauheen täynnä, mutta jos suht edullista ettii niin toki kannattaa ainakin alkaa katella vaihtoehtoja :) Hauskaa uutta vuotta, viihdytte täällä varmasti!

matti.d

 • Reissaaja
 • Viestejä: 54
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: belize
« Vastaus #23 : 24.12.2010, 15:47:29 »
Jos menette Caulkerille, suosittelen tsekkaamaan mainion Raggamuffin Toursin joka jarjestaa purjehdusveneretkia. Niilla on paivaretkia snorklaamaan oivaan Hol Chan marine reserveen jossa nakee nurse sharkkeja ja rauskuja, mutta ennenkaikkea kehotan harkitsemaan 3 paivan purjehdusta Placenciaan. Oli mahtavin reissu miesmuistiin ;)
From the coast of gold / across the seven seas / I'm traveling on / Far and wide

Caffeined

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
Vs: belize
« Vastaus #24 : 12.01.2012, 13:48:17 »
Jos menette Caulkerille, suosittelen tsekkaamaan mainion Raggamuffin Toursin joka jarjestaa purjehdusveneretkia. Niilla on paivaretkia snorklaamaan oivaan Hol Chan marine reserveen jossa nakee nurse sharkkeja ja rauskuja, mutta ennenkaikkea kehotan harkitsemaan 3 paivan purjehdusta Placenciaan. Oli mahtavin reissu miesmuistiin ;)

Kiitos vinkistä, blogin tekstin perusteella pitänee tuo purjehdus sisällyttää omaan matkasuunnitelmaan mukaan. Hinta nyt on jokseenkin suolanen (350 USD tätä nykyä Raggamuffin Toursin omien sivujen mukaan), mutta ei sitä viitti tälläsissä asioissa lomalla säästää. Vaikuttaa tosi ikimuistoselta kokemukselta! Aurinko, kalastelu ja rommi kun maistuu kaikki  ::)
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... - ...Sail away from the safe harbor... - ...Explore. Dream. Discover." -Mark Twain

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: belize
« Vastaus #25 : 19.01.2012, 18:59:12 »
Lainaus
Lainaus
Toisia ärsytti se, että paikalliset ihmiset "tuppautuvat" seuraan, mutta minusta se vain oli mielenkiintoista. Ei tarvinnut juuri yksinään aikaansa viettää.

Lainaus
Yhteenvetona vois sanoo, että ihmiset oli ehkä koko reissun (Jenkeistä Panamaan) mukavimpia. Sitä yhtä k**ipäätä ja muutamaa normi perskärpästä lukuunottamatta tietysti.

Ihmiset tekevät Belizen - niin hyvässä kuin pahassa.

Belizessä ei todellakaan tarvitse ole yksin, etenkin mustiin saan kontaktin vaivatta kaikkialla maassa. Juttelu on suuri osa garifouna-kulttuuria. Mayat taas ovat yhtä pidättyviä kuin muuallakin Yucatanilla.

Toisaalta, missään maailmassa en ole nähnyt niin paljon juoppoja kuin Belizessä. Enkä hulttiota. Vietin kuukauden maassa ja sain kuulla jos jonkin moista tarinaa maahan asettuneilta ulkomaalaisilta. Useimmat tarinat liittyivät juopotteluun, työn vieroksuntaan ja varasteluun. Itseltänikin lähti laukku kävelemään yksi ilta...

Garifounat ovat myös maailman ahdasmielisimpiä ihmisiä. Pahimmillaan se oli tappouhkauksia, muuten vaan joka päiväistä huutelua ja nimittelyä. Ihan samanlaista kohtelua en ole saanut missään käymässäni sadassa maassa.

Pieni maa ja pieni mieli. Nurkka.
« Viimeksi muokattu: 19.01.2012, 19:01:25 kirjoittanut UsvaAuer »

Jepulis

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 364
  • Profiili
  • Reissausta ja ruokaa: juttuja matkustelusta, ruoasta ja eri matkakohteista.
Vs: belize
« Vastaus #26 : 07.02.2012, 13:33:54 »
Olemme lähdössä nyt maaliskuussa 2012 kuudeksi viikoksi Jukatanille ja Belizeen. Matka alkaa Cancunista, josta seuraava etappi lienee Tulum. Voi olla meno- ta paluumatkalla käymme Meksikossa esim. Isla Mujersilla, Chichen Itzassa, Playa del Carmenissa tai Cozumelin saarella. Chetumaliin etelään bussilla ja sieltä varmaan lautta Belizeen Ambergis Cayelle San Pedroon ja kans Caye Caulkerille ennemmin tai myöhemmin. Onko kellään tietoa, pystyikö rajaa ylittämään Meksikon Xcalakista suoraan Ambergis Cayelle?
http://maps.google.fi/maps?q=Ambergris+Caye,+Corozal+District&hl=fi&ll=18.112571,-87.913971&spn=0.488811,0.889206&sll=62.593341,27.575684&sspn=15.26394,56.90918&geocode=FQpnEwEdJWTC-g&hnear=Ambergris+Caye&t=m&z=11

Aiomme sukeltaa reissun aikana paljon eli käymme sukellusretkillä ja snorklailemassa, Blue Holelle ehdottomasti. Caye Caulkerilta ehkä tuo Raggamuffin purjehdus Placenciaan. Nähtäväksi jää innostutaanko Placenciasta menemään lautalla Hondurasiin ja siellä Utilan saarelle vai tuleeko liikaa reissaamista. Hyviin paikkoihin jäädään pidemmäksi aikaa. Esim. harkitsemme viikkoa Belizen Glover's Atollilla, http://www.glovers.com.bz/ vaikka se on melko kallis ja siitä hankala että pitänee varata kunnolla etukäteen. Matkalla emme aio majoittua dormeihin, mutta silti mahdollisimman huokeisiin kahden hengen kämppiin.

Pelkkää sukellusta ja riippumatossa löhöilyä ei ole tarkoitus tehdä vaan halutaan viidakkoon myös. Tätä puolta Belizestä ei ole vielä tutkittu ja haluan mielellään suosituksia etenkin paikoista, joissa voi omin päin tehdä päiväkävelyretkiä ilman opasta, suosituksia?  Löysin seuraavasti:
Blue Hole National Park Humming Bird Highwayn varrella, siellä pitäisi voida käppäillä ja uida omin neuvoin
http://belizex.com/bluehole.htm

Lamanain reissu jokea pitkin Lamanain raunioille voisi olla kiva, vaikka pitääkin olla järjestetty retki
http://www.belize-vacation.com/belize/lamanai.htm

Ehkä ATM Caves järjestettynä retkenä, jolloin joutuu menemään oppaan perässä ja opas voi olla hyvä tai ikävä tyyppi
http://belizex.com/tunichil_muknal.htm

Iltaelämä ei kiinnosta eikä kaupungit, Belize Citystä olen kuullut huonoa. Milllaista touhua tuo "huutelu" ja seuraan tuppautuminen on? Mitkä on parhaiksi koettuja tapoja karistaa seuralaiset kohteliaasti? Olen matkustellut enempi tuolla idän suunnalla ja mieluummin tarkkailen paikallista menoa kuin tekisin tuttavuutta kaikkien vastaantulijoiden tai reissaajien kanssa, ei vaan jaksa sitä hirveän paljoa.

Toinen meistä joutui hankkimaan matkaa varten uuden passin, koska lennot ovat Jenkkilän kautta. Ilman biopassia joutuisi hankkimaan viisumin (140 euroa), joten uuden passain hankinta tuli halvemmaksi. Nyt vain pitäisi ESTA-selvitys tehdä netissä. 

Kivaa on kuulla mitä vain kokemuksia Belizestä ja Jukatanista!  
« Viimeksi muokattu: 10.02.2012, 18:11:40 kirjoittanut Jepulis »
http://reissaustajaruokaa.wordpress.com/
Matkakohdetietoa, reppureissuelämää ja vegaaniruokaa.

Pussikenguru

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
 • Buy the Ticket, Take the Ride. -Hunter S. Thompson
  • Profiili
Vs: Belize
« Vastaus #27 : 07.07.2016, 20:34:38 »
Belize ei kyllä ole mikään halpa maa.

Trampas

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
Vs: Belize
« Vastaus #28 : 10.12.2016, 19:37:45 »
Yllättävän vähän on tekstiä Belizestä. Itse en ollut kovinkaan pitkään ja pääasiassa samalla nurkalla. Silti mielestäni mielenkiintoinen maa. Kuten jo sanottu paikalliset tuppautuvat seuraan ja kyselevät sekä kertovan itsestään tai koittavat pummata rahaa. Hintataso onkin hiukan kovempi kuin Mexicion puolella. Rommi halpaa  ja vesi kallista. Ei kuitenkaan tyyristä elää ja olla. Belizee on vaivatonta matkustaa Mexicosta Chetumalin kaupungista. Torilta bussiin ja n.1h päästä oletkin jo Corozalissa. Kyseessä on pieni kylä, hiljainen ja turvallinen. Ruokapaikkoja löytykin pari kappaletta joista sai mm. hummeria. Tuntui kyllä kiinalainen pikaruoka olevan paremmin edustettuna ja maistuvan paikallisille.  Corozalista oli paikallisena nähtävyytenä pyramidejä, paikallisten mukaa kyseessä oli Maya inkkarien päämaja.... Isommat pyramidit lähistöltä löytyy Lamanai riveriltä jonne pääse Corozalista  Orange Walkiin menevällä bussilla. Lähde retkelle jo aamulla, klo10-11 menee viimeinen vene kyyti. Takaisin lähtöpisteessä olet klo 15 aikaan. Corozalin kylän vastapäätä (Cerros)olevalta niemenkärjestä löytyy  myös rauniota.  Samaiselle kärjelle, mutta vastapuolelle rakennetaan ja on jo tehtykin vuosien ajan luxus mökki / lomaaluetta, edelleen rakenteilla, tämä paikka tuli tarkastettua uimareissun yhteydessä. Majapaikkoija Corozalista löytyy myös useampi pikku "hotelli".

Romantikko

 • Reissaaja
 • Viestejä: 47
  • Profiili
Vs: Belize
« Vastaus #29 : 04.01.2019, 23:48:19 »
Täältä poimin vanhan suosituksen Raggamuffin Toursin 3 päivän risteilyyn ja meni kyllä yhdeksi parhaista reissukokemuksista ikinä. Karibian aurinko, snorklausta, kalastusta ja vähintäänkin riittävästi rum puncheja. Kilppareita, rauskuja, haita ja manaatteja. Delfiinit intoutuivat myös uimaan veneen mukana pidemmän aikaa, joka ei taida aivan jokapäistä olla miehistön intoutuessa myös kuvaamaan tapahtunutta. Yksityisillä saarilla yövyttiin, ensimmäinen yö teltoissa, toinen mökeissä. Nykyään retki päättyy Placencian sijaan Dangrigaan. Näiden pidempien retkien positiivisiin puoliin kuuluu myös, että kanssamatkaajien kanssa pääsee luomaan vähän syvempiä ystävyyssuhteita kuin perinteisissä hostellien illanvietoissa.

Caye Caulker sopii erityisesti riippumatossa löhöilyyn ja juhlimiseen. Aktiviteetit saarella rajoittuvat snorklailuun ja sukeltamiseen. Haisnorklailut suosittuja (houkuttelevat haita ruoalla). Hummereita kaupitellaan joka toisessa kadunkulmassa ja garifunat tuovat aivan omanlaisensa ilmapiiriin. Huumeet aika vahvasti esillä.

Toinen suosittu kohde reppureissaajien keskuudessa on San Ignacio. Aktiviteetteja riittää, mutta hinnat korkeat. Pakollinen ATM cave tour kaiken väärti, vaikka nykyään onkin liikakansoitettu.
Elämästä saa ja pitää nauttia joka päivä. Matkustaminen on keino muistaa se.