Perun lähetystö/viisumi

 (Luettu 9303 kertaa)

Kiejjo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Perun lähetystö/viisumi
« : 04.04.2006, 10:04:04 »
En ole saanut Perun lähetystöön/konsuliin yhteyttä. Eli sinne ei vissiin tarvitse viisumia jos on alle 90pv reissu?

Taimonen

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Perun lähetystö/viisumi
« Vastaus #1 : 04.04.2006, 10:24:38 »
Yo ja ossomia on elämä, jos Peruun pääsee!

Eipä sinne taida viisumia lyhyeksi ajaksi tarvia. Minulta ainakin Kysyivät rajalla vain kuinka kauan aion maassa olla ja kirjasivat passiin 60 päivää.


Näillä mennään!

Rrinkka

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Perun lähetystö/viisumi
« Vastaus #2 : 27.07.2006, 10:07:37 »
Jatkoa samaan kysymykseen; eli onko tietoa tarvitseeko muihin Etelä/Väli-Amerikan maihin viisumia? Tarkoituksena olis tehdä kiertoreissu Jenkit - Väli-Am. - Etelä-Am. Ja minkälaiset ovat tullimuodollisuudet tuollapäin maailmaa? Tullaanko kumihanskat kädessä vastaan, vai juostaanko läpi?  :)

Kiitos!
The unexamined life is not worth living
-Socrates

chaska

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
Tullimuodollisuudet riipuu aika paljon maasta
« Vastaus #3 : 27.07.2006, 18:09:03 »
Ecuadorin rajalla syynätään usein keltakuumerokotustodistusta, ainakin jos tulee keltakuumealueelta maahan. Chilen tullissa availlaan laukkuja, muissa maissa ei ole kovin tarkkaa ollut, paitsi Kolumbiassa, jossa availtiin ainakin lähtiessä matkalaukkuja. Ecuadorissa saatetaan maan sisälläkin kysellä henkilöllisyystodistusta ja sellainen pitäisi mukana olla. Yleensä passin kopio riittää, mutta lähellä Kolumbian rajaa ja sademetsäalueella haluavat yleensä nähdä oikean passin ja kopio ei riitä. Väli-Amerikassa en ole matkustellut, joten siitä en osaa mitään sanoa.

Viisumeita ei mun käsittääkseni tarvitse mihinkään noista maista ellei käytännöt ole muuttuneet viime vuosina.

Bones

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Peruun menolipulla
« Vastaus #4 : 08.08.2006, 15:51:14 »
Meillä on tyttöystävän kanssa lokakuussa menoliput Limaan, siitä on sitten tarkoitus lähteä kiertämään tuota mannerta..
Tuleeko maahantulon kanssa ongelmia, kun ei ole varattuna minkäänlaista jatkoyhteyttä? Pitäisikö ostaa etukäteen esim. bussilippu Boliviaan?

chaska

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
Ei ollut mullakaan jatkoa Perusta ulos.
« Vastaus #5 : 08.08.2006, 19:14:12 »
Riitti ainakin meillä kun oli lippu mantereelta pois. Mulla oli siis menolippu Brasiliaan ja paluu Ecuadorista ja siinä välissä kuljettiin bussilla. Ei kyllä taidettu millään rajalla kysyäkään, että onko lippua maasta ulos. Ihan varmasti en kyllä muista.

Bones

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Perun lähetystö/viisumi
« Vastaus #6 : 08.08.2006, 23:57:22 »
Kiitos vastauksesta. Kysyttiinkö rajalla kuitenkin lippua pois mantereelta? Meillä ei nimittäin sellaistakaan ole, kun on vähän auki vielä että mistä maasta oltaisiin palaamassa Suomeen..

chaska

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
Perun lähetystö/viisumi
« Vastaus #7 : 09.08.2006, 07:59:37 »
En ihan varmasti muista kysyttiinkö sitä missään. Chilen rajalla oli tiukin syyni, mutta sielläkin niitä kiinnosti lähinnä se ettei viedä hedelmiä tai vihanneksia Chileen. Luulen, että jos lippua kysytään ja sitä ei löydy niin jos luottokortti löytyy niin sekin riittää todistamaan että on varaa lähteä maasta pois. Keltakuumerokotustodistusta mulla on rajalla kysytty Ecuadorista Brasiliaan mennessä, kun kummatkin on keltakuumealuetta, mutta se taitaakin olla ainoa kerta. Silloin lentokoneesta käännytettiin yksi jenkkimies rokotetta ottamaan sairaalaan kun sillä ei kyseistä rokotusta ollut. Ehti kyllä vielä samaan koneeseen rokotuksen saatuaan.

t0ma

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 70
  • Profiili
  • http://www.thirdclasstravel.com
Perun lähetystö/viisumi
« Vastaus #8 : 09.08.2006, 10:03:10 »
Ei ne sitä lippua kysele, ellet sitten ole lentämässä E-Amerikan sisällä jolloin saattavat kysellä. Keltakuumerokotusta saattavat kysellä vaikkakin on epätodennäköistä. Kansainvälisillä lentokentillä tuon saattaa saada jopa paikan päältä, joskin sen varaan ei kannata laskea jollei ole varmaa tietoa.

Rajanylitykset menee aika kivuttomasti ja nopeesti, ilman lippujen tai rokotusten kyselyä. Joskus voivat koettaa niistää välistä millon mitäkin maksua mutta happamalla ilmeellä kyllä selviää lompakon kevenemättä. Espanja tietenkin auttaa kans.

Viisumeita ei E-A:ssa tarvitse mutta rajalla kannattaa vaatia sitä 90pv leimaa passiin kun monesti muuten laittavat 30pv leiman.

Niin, ja Kolumbiassa täytyy (ainakin) vierasmaalaisen  kantaa koko ajan mukanaan passia mukanaan. Joskus korruptoitunut poliisi saattaa lätkäistä sakot tai ottaa pienen lahjuksen, jos haluaa paperityöltä selvitä. Muutenkin pollareiden kanssa kannattaa olla valppaana, voivat joskus löytää jotain turistilta mitä maailmanmatkaaja ei itsekään tietänyt kantavansa.
ikaisemman reissun blogi E-Amerikasta - ThirdClassTravel

Bones

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Kiitoksia vastauksista.
« Vastaus #9 : 09.08.2006, 14:14:44 »
Jees. Rokotukset on hoidossa, eli hankitaan Suomesta. Molemmat puhutaan myöskin espanjaa, mikä toivon mukaan auttaa saamaan E-Amerikasta vähän enemmän irti. Suunnitelmat on kaiken kaikkiaan kyllä vielä aika alkutekijöissä, ottaen huomioon että lähdön hetki sen kuin lähenee.. n. puoli vuotta kuitenkin olisi tarkoitus viettää reissussa, josta jokusen kuukauden olimme ajatelleet viettää asettuen Valparaisoon Chileen. Rajallisen ajan puitteissa emme nyt ajatelleet juuri tuota Perua pohjoisemmas lähteä, sillä olisi kiva matkustaa rauhassa ja nautiskellen.

Olemme ajatelleet suurin piirtein reittiä Peru-Bolivia-Brasilia-Paraguay-Uruguay-Argentiina-Chile. Tai vaihtoehtona Peru-Bolivia-Argentiina-Chile ja Brasilian suuntaan sitten matkan loppuvaiheilla. Oon koittanut jotain kivan kuuloisia paikkoja täältä jo bongaillakin, mutta toki saa laittaa kaikenlaisia suosituksia reitin varrelta tai sen ulkopuoleltakin!

t0ma

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 70
  • Profiili
  • http://www.thirdclasstravel.com
Perun lähetystö/viisumi
« Vastaus #10 : 09.08.2006, 16:09:42 »
Pakko tulla kertomaan tälleen jälkikäteen omia ehdotuksia kun reilu kuukausi sitten tulin 8kk reissulta E-A:sta.

Perussa kannattaa käydä katteleen Lima (Gamarrasta sikahalvat retkivaatteet) ja sieltä sitten aika pikaseen kohti Nascaa ja Cuscoa. Mukaan voi laittaa Arequipan ja Colca-kanjonit jos tahtoo. Viidakkoon ei mun mielestä kannata mennä Perussa kun Boliviassa on kuitenkin paljon halvempaa. Sieltä sitten Isla del Solille Bolivian puolella niin tulee Titicacakin nähtyä ja kohti La Pazia. Siitä on hyvä mennä katteleen viidakon elämää Rurrenabaqueen joko mieleen painuvalla bussilla tai sitten lentskarilla. Voi jopa käydä makeissa (ja vaarallisissa) maisemissa maastopyöräileen ja jatkaa matkaa eteläisempään Boliviaan. Sucren opiskelijakaupunki, Potosin kaivoskaupunki (kivaa arkkitehtuuria) ja surrealistinen Santa Cruz. Loppuun vois sitten mennä Uyuniin ja sieltä pääsee kätevästi lopettaan suola-aavikkotourin Santiagoon Chilen puolelle josta etelään ja Argentiinan kautta Braziliaan. Kannattaa myös katella off-seasonin antarktistoureja.

Paraguan skippaisin kokonaan kun on lähinnä tunnettu ei-mistään ja vanhoista natseista. Argentiinasta ja Chilestä en tiedä mutta tää kuulostais hyvältä. Brasiliassa on varmasti kivaa E-rannikolla Riioineen ja Pauloineen.  En käynyt mutta kolme viikkoa tuli oltua Brasseissa amatsoonin varrella. Chile ja Brassit varmaan kallein noista maista. Peru on kiva mutta Bolivia tarjoaa saman setin halvemmalla ja enemmillä inkkareilla. Jos extreemiä tahtoo niin hommaatte ittenne San Ignacioon Boliviassa ja sieltä sitten Parque de Noel Kempff mercadon kansallispuistoon seikkaileen. Meidän reissun parhaita paikkoja ja on taatusti off-the-beaten-path.

Piitsit kannattaa kuitenkin jättää loppuun kun sinne jumahtaa ja palaa eniten rahaa (ainakin meikäläisellä).  Ecuadorista en niin kauheena tyksiny (paitsi Montanita) ja Karibian rannikko kolumbiassa on aivan mahtava.

Tuommosta. Hienoa kun ihmiset lähtee tuonne, varmasti tulee mahtava reissu.
ikaisemman reissun blogi E-Amerikasta - ThirdClassTravel

iramaria

 • Vieras
Perun lähetystö/viisumi
« Vastaus #11 : 12.08.2006, 03:50:09 »
Brasiliassa pitää lain mukaan kantaa henkkaria, kaikkien. Turistilla se olisi passi tai sen virallinen (muistaakseni täkäläisen poliisin leimaama) kopio. Mulla on aina vaan muovitettu itseotettu xerox, aina sen on kaikki hyväksyneet (kortilla maksaessa, sairaalassa), mut voihan sekin päivä tulla kun joku pienipalkkainen poliisi päättää sen nähdessään tienata...

Koskaan ei ole viranomaiset (rajahenkilöstöä lukuunottamatta siis) henkkaria kyselleet, vakuutuksenkin otin tällä kopiolla. Ja tärkeästi täti otti silloin kopion tämän kopioni molemmista puolista :D Aika vähän sitä kukaan normaalielämässä kyselee, varsinkaan kun en edes aja autoa.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Peruun menolipulla
« Vastaus #12 : 12.08.2006, 04:15:17 »
Lainaus käyttäjältä: "Bones"
Meillä on tyttöystävän kanssa lokakuussa menoliput Limaan, siitä on sitten tarkoitus lähteä kiertämään tuota mannerta..
Tuleeko maahantulon kanssa ongelmia, kun ei ole varattuna minkäänlaista jatkoyhteyttä? Pitäisikö ostaa etukäteen esim. bussilippu Boliviaan?


Hetkonen, millä lentoyhtiöllä olette lentämässä? En ollenkaan pidä varmana, että teitä edes päästetään koneeseen, jos teillä on vaan one-way -liput. Lentoyhtiöt on yleensä se ongelma, ei niinkään rajaviranomaiset. Kannattaa kysyä lentoyhtiön käytäntöä asiassa.

Se, mitä aiheesta tiedän on, että omalla kohdallani lentoyhtiö (Air Madrid) vaati jatkolippua. Olen kuullut, että amerikkalaisia ei ole päästetty Brasiliaan yhdensuuntaisella, mutta että Ecuadoriin kylläkin. Myös Argentiinaan on joku lentänyt Euroopasta  yhdensuuntaisella. En tiedä, mitkä lentoyhtiöt ovat olleet kyseessä.

Valitettavasti ei ole tietääkseni olemassa minkään sortin perulaisia bussifirmoja, jotka myisivät lippuja on-line.

iramaria

 • Vieras
Perun lähetystö/viisumi
« Vastaus #13 : 12.08.2006, 06:26:07 »
Tulin AirFrancella yksisuuntaisella lipulla Brasiliaan. Kysyivät vain check-innissa että olenko tietoinen mahdollisista ongelmista, sanoin olevani ja eipä siinä sen kummempia.

Jenkeillä on maahantulo vaativampaa (lisämaksu viisumissa, sormenjälkien ottaminen saapuessa), koskapa brasseille on vastaavasti hankalampaa mennä jenkkeihin kuin Eurooppaan. Ehkä tästä johtuu että jo sieltä lähtiessä käytännöt saattavat olla erilaiset? En tiedä.

Ja huolimatta lentoyhtiöiden käytännöistä, rajalla on mahdollisuus tulla käännytetyksi jos paluulippua ei ole. Kenestäkään en ole koskaan kuullut, mutta enpä haluaisi omalle kohdalle sattuvan.

Bones

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Perun lähetystö/viisumi
« Vastaus #14 : 14.08.2006, 11:19:25 »
UsvaAuer: sinulla oli siis esittää jatkolippu Air Madridille, kun kerran pääsit koneeseen..? Olitko menossa juuri Peruun? Meillä on nimittäin juurikin Air Madridin yksisuuntaiset liput Limaan, ilman mitään jatkoyhteyttä. Tuntuu kyllä kummalta miksi lentoyhtiö tekisi moisesta oman asiansa.. ja miksi sitten myyvät yksisuuntaisia lippuja jos niillä ei pääse matkustamaan?!? Mutta jos todella asia on näin, niin pitääpä sitten alkaa kysellä Air Madridilta heidän käytäntöjään..

annipurna

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 397
  • Profiili
  • http://nomadin.vuodatus.net
  • Sähköposti
Perun lähetystö/viisumi
« Vastaus #15 : 14.08.2006, 11:46:05 »
mä olen myös kuullut että kyselevät niitä paluulippuja myös. eräs brittiherra oli lentänyt kreikasta brasiliaan ilman paluulippua - ei päässyt maahan. eräs suomalaistyttö taasen oli lentämässä peruun ja sanoivat kentällä (vissiin arlanda) että paluulippukin olisi oltava, oli saanut sen siinä sitten maksettua.

että varmistakaahan se, ettei mene reissut heti ens alkuun pieleen. itselläkin tämä ehkä tulevana talvena edessä...ainakin mielessä. ja vihaan suunnitella etukäteen paluuta jos sille ei pakollista aikataulua ole. eli jos joku tietää kikkaskonsteja niin kertokaahan. onko mm. avoimia lippuja saatavissa myös tuonne päin maailmaa.
..asemalla kaikuivat, kuulutukset. kutsuna jota pakoon ei paase. nouset kyytiin kerran, oot kyydissa aina....om shanti.

http://nomadin.vuodatus.net

Tasmanian tuholainen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 259
  • Profiili
Perun lähetystö/viisumi
« Vastaus #16 : 14.08.2006, 15:15:33 »
Nuo määräykset eivät koske välttämättä edes pelkästään mannertenvälisiä lentoja. Itse lensin Boliviasta Argentiinaan ja ainakin siinä matkatoimistossa, jossa asioin vaadittiin paluu- tai jatkolippu Argentiinasta pois. Yhtiö oli LAB, mutta en usko että lentoyhtiön nimellä olisi siinä tapauksessa ollut mitään merkitystä. Jollekin toiselle taas ei suostuttu myymään pelkkää menolippua Brasiliaan kun ei ollut brassi. Myöskään Aerolineas Argentinas ei päästä koneeseen jos on pelkkä menolippu, ainakin Euroopasta matkustaessa. Sinänsä erikoista kun ottaa huomioon, että kuka hyvänsä voi kyllä maitse matkustaa Boliviasta Argentiinaan pelkän passin kanssa (ainakin jos on esim. etelä-amerikkalainen tai eurooppalainen).

Bones

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Perun lähetystö/viisumi
« Vastaus #17 : 15.08.2006, 14:06:46 »
Näiden vastausten perusteella aion ainakin olla yhteydessä Air Madridiin ja varmistaa että todella päästään matkaan. Tarvitaanko mielestänne siis juuri vain lippu pois kyseisestä maasta, vai riittäisikö paluulennot mantereelta toisesta maasta? Ei kyllä kauheasti huvittaisi mitään paluulippuja vielä ostaa, eikä Perun kautta ainakaan ole suunnitelmissa tulla takaisin. Onko kenelläkään ensi käden kokemusta tällaisen käytännön kiertämisestä?

Ihmeen hankalaksi pitää asiat tehdä, kai näillekin säännöille joku perustelu on (ei vaan tuu mieleen..!)

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Perun lähetystö/viisumi
« Vastaus #18 : 16.08.2006, 01:59:07 »
Lainaus käyttäjältä: "Bones"
Meillä on nimittäin juurikin Air Madridin yksisuuntaiset liput Limaan, ilman mitään jatkoyhteyttä. Tuntuu kyllä kummalta miksi lentoyhtiö tekisi moisesta oman asiansa.. ja miksi sitten myyvät yksisuuntaisia lippuja jos niillä ei pääse matkustamaan?!?


Kyllä yhdensuuntaisilla pääsee matkustamaan: ne, joilla on kohdemaan kansalaisuus tai oleskelulupa sekä ne, joilla on esittää jatkolippu toiseen maahan.

Itse lensin Buenos Airesiin, mutta se tilannetta tuskin muuttaa. Air Madridin säännöissä lukee selvästi, keillä on oikeus päästää maahan yhdensuuntaisella. Ja sitä jatkolippua todellakin kysyttiin check-inissä. Itse olin hankkinut laivalipun Uruguayhin.

Nyt teidän täytyy keksiä jatkosuunnitelma, valitettavasti. Joko ostatte paluulipunkin (mutta kun se pitäisi olla kai Perusta...) tai sitten ostatte jonkin mantereen sisäisen lentolipun. Jos ette aio tätä käyttää, ostakaa sellainen (kallis), josta saatte rahat takaisin kunhan peruutatte lipun tarpeeksi ajoissa. (Tosin onkohan eteläamerikkalaisiin lentoyhtiöihin aina luottaminen sääntöjen noudattamisessa...). Se bussilippujuttu olisi ollut hyvä, mutta itse en ole löytänyt yhtään on-line -pohjalta toimivaa bussiyhtiöitä. Käytännössä kyseessä olisivat vain Ormeno tai El Rápido.

Pientä huijaustakin voisi ehkä koettaa. Yksi britti väitti tehtailleensa itse "lentolippuja", joilla huijata rajaviranomaisia. Ehkä sellainen menisi läpi Air Madridinkin check-inissä. Nehän vaan vilkaisee/tutkailee paperia, ei ne mitään ala selvittämään. Kaikki e-liputhan on samantyylisiä, ei niissä ole edes lentoyhtiöiden logoja, pelkkää tekstiä vaan. Harmi, kun olen jo itse deletoinut LAN Chilen e-lipun, olisitte voineet käyttää sitä pohjana.

Bones

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Perun lähetystö/viisumi
« Vastaus #19 : 16.08.2006, 11:08:27 »
Lähetin Air Madridille kyselyn asiasta, saa nähdä mitä vastaavat aikanaan, mutta kyllä asia selviää tavalla tai toisella. Päällimmäinen ajatukseni on, että jos jatkolippu todella on pakollinen, pyydän perulaista ystäväämme ostamaan meille bussiliput ja faksaamaan ne tänne, olettaen että se riittää Air Madridille. Jos tuo ei onnistu, niin toisena vaihtoehtona voisi pitää sitä kalliiden lentolippujen ostoa, joista voisi saada rahat takaisin. Hieman tuo kuitenkin arveluttaa.. joten toivottavasti tuo bussilippuhomma toimii.