Foorumin säännöt

 (Luettu 1027592 kertaa)

Ylläpito

  • Reissaaja
  • Viestejä: 57
    • Profiili
    • Sähköposti
Foorumin säännöt
« : 16.04.2006, 00:12:36 »
Pallontallaajat.net – Foorumin säännöt

Nämä säännöt on laadittu, jotta keskustelu Pallontallaajien foorumissa olisi mahdollisimman sujuvaa ja laadukasta.

Pallontallaajat on matkailuaiheinen keskustelupalsta, jolla odotetaan pääasiassa keskustelua matkailuun liittyvistä asioista. Moderaattorit valvovat näiden sääntöjen noudattamista. Sääntöjen perusteella kirjoituksia voidaan poistaa, ketjuja lukita ja kirjoitusoikeuksia peruuttaa joko määräaikaisesti tai pysyvästi.

Moderointia ei tehdä kenenkään kiusaksi, vaan sillä pyritään tekemään foorumista kaikille käyttäjille siistimpi ja täten hyödyllisempi. Kaikissa näissä säännöissä tullaan olemaan tiukkoja, kuitenkaan tervettä maalaisjärkeä unohtamatta.

Epäselvissä tilanteissa viimeinen päätösvalta sääntöjen oikeasta tulkinnasta on ylläpidolla.


1 § Jokaisella käyttäjällä saa olla vain yksi tunnus. Mikäli kirjoittajan havaitaan käyttävän samanaikaisesti useita tunnuksia, tullaan hänen kirjoitusoikeutensa poistamaan.

2 § Kaikki viestit on kirjoitettava oikealle, niille tarkoitetulle alueelle. Muuta mukavaa -osioon voi kirjoittaa sellaisista aiheista, jotka eivät kuulu millekään matkailu-osioista.

3 § Keskustelu yhdestä aiheesta tulee käydä saman otsikon alla. Moderaattorit voivat tarvittaessa muuttaa ketjun otsikon vastaamaan aihetta. Ennen uuden otsikon avaamista kirjoittajan tulee tarkistaa otsikkolistasta tai haku-toimintoa käyttäen onko keskustelua aiheesta jo toisaalla. Jos asiasta löytyy jo keskustelua, lue ne ensin. Jos asia ei vielä tämänkään jälkeen valaistunut, mieti tarkkaan olisiko joku topic niin lähellä, että voisit jatkaa sitä omalla kysymykselläsi. Muista myös, että Googlella saa yleisimpiin kysymyksiin paljon nopeammin vastauksen kuin foorumilta.

4 § Otsikoi aiheesi selkeästi. Ei "onko tietoa?" -tyylisiä otsikoita, vaan niin, että jo otsikosta käy selkeästi esille, mitä haluaisit tietää. Liiallinen huuto- ja kysymysmerkkien käyttö otsikoinnissa on kiellettyä. Käytä otsikon jälkeen maksimissaan yhtä kysymys- tai huutomerkkiä.

5 § Pyri kirjoittamaan mahdollisimman hyvää suomen kieltä kielioppisääntöjen mukaan. Täydellisyyttä emme vaadi, mutta muista välimerkit, isot alkukirjaimet ja kappalejaot.

6 § Isojen kirjaimien toistuva käyttö on kiellettyä (HUUTAMINEN). Jos haluat korostaa sanaa, käytä foorumin tarjoamia tekstin muotoiluja, eli lihavointia, kursivointia tai alleviivausta. Käytä näitäkin harkiten, eli ydinsana tai kaksi, perusteellisen harkinnan jälkeen maksimissaan kokonainen lause.

7 § Lainatessa toisen kirjoittajan tekstiä, lainaa vain kohta, jota haluat kommentoida. Pitkät lainaukset tekevät viesteistä pitkiä ja luettavuus kärsii.

8 § Älä spämmää. Saman asian toistaminen tai ”one linerit” ovat kiellettyjä. Jätä kirjoittamatta, jos sinulla ei ole jotain uutta annettavaa keskustelulle. Pelkkä "Totta" tai "Samaa mieltä" kommentit eivät kehitä keskustelua mihinkään. Pelkkä hymiökään ei palvele keskustelun etenemistä. Älä myöskään turhaan nosta itse avaamisia ketjuja ylös, vaikka kukaan ei niitä vielä olisikaan kommentoinut.

9 § Kaikki turha provosointi on kiellettyä. Jos joku provosoi, takaisin provosointi on yhtä kiellettyä. Tällaiset tapaukset tulee jättää omaan arvoonsa, eikä kaataa lisää vettä myllyyn.

10 § Nimimerkin ja hänen oikean nimensä yhdistäminen tai aiheeseen liittyvä vihjailu sekä arvuuttelu ovat poikkeuksetta äärimmäisen rangaistavia.

11 § Mainostaminen on kiellettyä foorumilla. Mikäli yritys haluaa mainostaa Pallontallaajien sivuilla, tulee heidän ottaa yhteyttä sähköpostitse [email protected]

12 § Harkitse tarkkaan kuvien käyttöä. Käytä mieluummin linkkejä kuin itse kuvia.

13 § Aiheet, jotka ovat moraalisesti arveluttavia tullaan moderoimaan äärimmäisen tarkasti tai lukitsemaan. Suomen lakia rikkovat tai lain rikkomiseen selkeästi yllyttävät keskustelut tullaan poistamaan. Muista myös tekijänoikeudet eli linkitä sen sijaan, että kopioisit toisen materiaalia palstalle.

14 § Allekirjoituksessa käytettävä fonttikoko ei saa olla normaalia suurempi. Rivimäärä saa olla maksimissaan viisi ja tekstimäärä on pidettävä maltillisena. Animaatiokuvat allekirjoituksessa on kielletty. Kuvien käyttöä allekirjoituksena suositellaan välttämään. Suurin mahdollinen kuvakoko on korkeudeltaan 80 ja leveydeltään 500 pikseliä. Liian suuret kuvat ja tekstit pyydetään lyhentämään jäsenen toimesta tai ne lyhennetään automaattisesti.


Edit 18.4.: Pientä viilausta kohtaan 13 §.
Edit 12.6.2008: Lisätty kohta 14 §.