Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)

 (Luettu 713271 kertaa)

matkallaaina

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 88
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #600 : 25.03.2008, 21:09:45 »
Niin sen unohdin laittaa, että itse en cambodzaan asti junalla lähtisi. menimme ho chi minhiin asti junalla, eikä minua enää olisi miljoonallakaan eurolla junaan saanut, ahdistus oli sitä luokkaa. Hyv reissu, mutta junamatkojen pituus on nykyisin rajoitettu max 24 tuntiin.

ninia

 • Reissaaja
 • Viestejä: 26
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #601 : 30.03.2008, 22:05:19 »
kuinka hyvin reissun päällä pärjää kasvissyöjänä?
kuinka hyvin noista syrjemmistä kaupungeista löytyy syötävää esim. ravintoloista lihattomaan ruokavalioon?
vähän syrjemmältä?

Kasvissyöjänä pärjää, varsinkin vähän suunnittelemalla. Trans-Siberian junissa (kokemuksia venäläisestä juna Rossijasta) on ravintolavaunu, mutta jotain hyvin säilyvää ja helppoa lempiherkkuja kannattaa ottaa mukaan Moskovasta: tölkissä papuja / oliiveja / suolakurkkua / olutta, leipää, pähkinöitä, suklaata, sipsejä, mehua, jotain hedelmiä, keksejä, nuudeleita, vodkaa, teetä, pikakahvia, kaakaoo... Kaikenlaista saa myös matkanvarrelta, mutta Moskovassa kantsii käydä kivassa supermarketissa - voi mennä hetki, ennen kuin pääsee seuraavan kerran ;) Jos on kaikkiruokainen, niin ei tule olemaan ongelmia. Erityisruokavalioisen kannattaa suunnitella vähän.

Ravintolavaunussa on ihan okei esim. blinit ja on siellä muutakin. Asemilla on kioskeja, mistä saa peruskamaa (sipsit, bissee, vessapaperia, isommilta hedelmiä) ja mummut myy liikuttavia vihanneksia ja leivonnaisia. Matkanvarrella tuore setti avomaakurkkuja (ihan sairaan hyviä!), tomaattia, vähän salaattia ja persiljaa on jossain vaiheessa tosi jees!

Irkutskissa saa ravintolasta vaihtelevasti kasvisruokia, samoin UB:ssa ja Pekingissä. Siis aina löytyy vähintään jotain. Irkutskissa syötiin mm. japanilaisessa! päästriitillä - hyvät kasvisvaihtoehdot, no ok, ei lämmintä ruokaa. Torit ja ruokakaupat ovat Irkutskissa okei. Siperiassa maalla kasvisruoka on borskeittoa ja hyvässä lykyssä siinä on "vaan" yksi lihanpala. Tietyn verran joutuu ehkä joustamaan, jos kotioloissa ei syö esim. lihaliemeen tehtyjä keittoja. Maalle kannattaa kanssa ottaa Irkutskista eväitä, varsinkin Olkhon Islandille!! Siellä ei ole oikeastaan vaihtoehtoja, kuin syödä kalaa, ellei ole reippaasti omia eväitä. En tiedä onko kesällä toisin, mutta syyskuussa 2007 kaupoissa ei ollut juuri mitään. Nikita's guest housessa jos majailee, niin kantsii ottaa full board, ihan ok safkaa, kalaa paljon ja muutenkin terveysruokaa. Mutta tosiaankin kannattaa ottaa eväitä mukaan, jos päivät pitkät patikoi meneen.

Ulan-Batorissa on kivasti ravintoloita, jopa yksi joogahippien kasvisravintola löytyy. Lisäksi intialaista, korealaista... Paikallinen ruoka on tosi lihavoittoista - ei niin mun makuun. Ainakin State Department Storen alakerran ruokaosastolta löytyy mitä tahansa. Myös muita hyvän valikoiman ruokakauppoja löytyy, mutta ulkona syöminen on myös erittäin halpaa.

Gobiin on välttämätön varata omat ruuat mukaan, varsinkin jos viipyy useita päiviä. Em. ruokaosastolta vaan hyvin säilyvää evästä samaan tyyliin kuin junaankin. Jurtissa tarjolla on usein päivällinen, mutta jälleen lampaan-/vuohen-/whatever-painotteista kuumottavaa höystöä. Kaasukeitin kannattaa ottaa mukaan ja riittävä määrä vettä; valmistimme itse kasvisruokailijoiden ruuat (papuja + nuudelia eri variaatioilla) viikon reissussa. Gobissa on joitain kyliä ja "kaupunkeja", mutta kaupoissa ostettavaa on ehkä vain joitain säilykkeitä, ehkä vettä, limsoja ja bissee. Vähän sama tyyli kuin maalla Siperiassa.

Pekingissä on ravintoloissa kiinalaista kasvisruokaa. Lihalientä voi olla tosin vaikea välttää, samoin "kasvisruuassakin" usein pakollinen pekonisiivu... Katukeittiöistä on halvin, selkein ja ehkä herkullisinkin syödä. Useimmiten paikalliseen tuliseen hotpotiin voi itse valita erilaisia kasviksia, sieniä ja tofuja kypsennettäväksi nuudeleiden kanssa. Hiton hyvää ja hiton tulista. Ruokakaupoissa on kaikkea jännittävää ja tuntematonta tarjolla. Ravintolassakin on kyllä varsin edullista. Hedelmät on hyviä ja paranee vaan Kiinassa etelään mennessä.

minkälainen päiväbudjetti kannattaa varata Trans-Mongoliaan?
maksimipäiväbudjetti, sisältäen esimerkiksi ruuan ja yöpymisen hostellissa/hotellissa? Minkälaisia eroja Venäjän ja Mongolian hintatasossa, ajatellen nyt ihan peruselintarvikkeita?

Päiväbudjetista on mahdoton sanoa, riippuu mitä haluat. Hyttiluokkia on erilaisia, voit ottaa omat eväät/valmistaa omat ruuat tai syödä ulkona/ravintolavaunussa. Ulkona syömistäkin on eri hintaista, parempi ravintola tai katukeittiöistä.

Hostellit veloittaa Irkutskissa ehkä n. kybän / yö dormissa, UB:ssa 5 € ja Pekingissä jotain siltä väliltä. Oli pelkästään siistejä ja positiivisia kokemuksia. Jälleen riippuu siitä mitä tasoa halutaan. Junaöitähän ei tarvitse budjetoida lainkaan.

En mä osaa tähän budjettiin sanoo mitään... Venäjällä oli kalliimpaa kuin Mongoliassa tai Kiinassa, ehkä. Maalla on halvempaa kuin kaupungissa. Riippuu taas mestoista ja että päädytkö maksamaan "turistihintoja"... Kyllä Mongolia on ihan kelpo kohde viipyö pitempäänkin, ei siellä hengailu kovin kalliiksi tule. Venäjällä oikeasti kallista on vain Moskovassa, loppumatkan hintataso on suomalaisittain erittäin edullinen. Shanghaihin asti. Tai Japaniin.

Onko mahdollista mennä ensin Trans-Mongolian reittiä Pekingiin, ja siitä jotenkin kikkailla itsensä junalla Vladivostokiin?

Vladivostokiin varmaan Trans-Mantsurian kautta ensin takaisin Venäjän puolelle, josta ehkä junan vaihto Chitassa tai jossain? Vaatinee exit-entry-viisumin?

junamatka on turvallinen jopa yksin matkustavalle?

Matkustettiin kaksin (2 tyttöö), eikä ollut mitään ongelmia. Mukana oli sattuneesta syystä läppäri, kameraa, jne. eikä tosiaan ongelmia. Kannattaa kuitenkin huolehtia itsestään ja kamoistaan, kuten missä tahansa reissussa. Aina tavaroiden vahtiminen, passit yms. rahavyössä...hytti lukkoon, jos poistutaan asemalle, ei tolkuttomia vodkakoomia tuntemattomien kanssa. Älä herätä huomiota. Tää kaikki on varmaan sanottu tässä ja muissa ketjuissa, luulen. Naimisiin oltais kyllä jouduttu moneen kertaan, jos ei oltais pidetty puoliamme. Paikalliset miehet oli sen verran liekeissä.

On varmaan sata typoo, korjaan joskus myöhemmin...
« Viimeksi muokattu: 16.04.2008, 20:16:41 kirjoittanut ninia »
There is a land far, far away
Where there's no night, there's only day
Look into the book of life and you will see
That there's a land far, far away

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #602 : 02.04.2008, 01:17:19 »
Tässäkin vois joku auttaa, mitä meinaa: visa support? meinaako se juurikin tota viisumin rekisteröintiä? pk enkku tökkii :)
Me suomalaiset olemme sikäli onnellisessa asemassa, että matkatoimistot välittävät sujuvasti viisumeita eikä mitään tuollaisia "visa support lettereitä" tarvita. Monissa muissa maissa ainoa keino saada viisumi on mennä itse Venäjän konsulaattiin ja siellä tuota paperia, toisin sanoen kutsua, tarvitaan.

Tarvitset kutsun vain, jos haluat jostain kumman syystä asioida itse konsulaatissa Suomessa tai jossain muussa maassa. Ainoa järkevä syy on se, jos saat tuon kutsun jostakin ilmaiseksi, jolloin myös itse viisumi on halvempi (35 €), koska matkatoimiston palkkio jää pois. Tavallisella tallaajalla harvemmin on kontakteja kutsun saamiseksi ilmaiseksi. Yleisintä on, että joku yritys kutsuu työmatkaa varten.
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

zippoline

 • Reissaaja
 • Viestejä: 20
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #603 : 13.04.2008, 10:54:16 »
huh, aika tuhti tietopaketti!  :)

koko ketjun luettuani mielessä oli kaksi kysymystä, joita en nyt sitten kuitenkaan saa päähän kun niiden aika olisi. täytynee tulla kyselemään kun ne muistuu mieleen...

ettei tästä nyt tulisi ihan turha läpäläpä-viesti, niin sanottakoon, että trans-mongolian rata valloittaa uuden sielun lokakuussa.

uu, toinen kysymys muistuu! eli siis, joskus aiemmin luin jostain (täältä aiemmilta siuvilta, ehkä?) neuvoja, joissa kehotettiin EHDOTTOMASTI välttämään venäläisiä junia ja menemään kiinalaisella. nyt kuitenkin lueskellessani huomaan, että kaikkihan niillä venäläisillä ilmeisesti menee. onko tuo siis ihan perätön väite? ja toisaalta, kun fiksusti miettii, niin junailu venäjän sisällä olisi melko mahdotonta venäläisiä junia vältellen..  ;)

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #604 : 13.04.2008, 11:24:19 »
Venäjän läpi voi matkustaa myös kiinalaisella (003/004 Moskova-Ulan Bator-Peking) ja mongolialaisella (005/006 Moskova-Ulan Bator, yhtenä päivänä viikossa) junalla. En näe mitään järkisyytä vältellä venäläisiä junia ja niitähän Siperiassa toki eniten kulkee. Aivan hyvin voi hyödyntää myös muita junia kuin turistijunia (esim. Omsk-Novosibirsk-välillä kulkee päivittäin oma yöjunansa).
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

trsqr

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 125
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #605 : 13.04.2008, 17:23:10 »
Huomasin ilokseni, että poezda.netin aikataulupalveluhan alkaa olla jopa jonkinlaisessa kuosissa ihan englannin kielelläkin. Voi olla, että näin ollut jo pitkään, mutta viimeksi se ainakin puhui vaan Venäjää kun katsoin. Saatavuuksia ja hintoja en tuolta saanut käsiini, mutta ainakin näkee minä päivinä junia kulkee.

Siltä varalta, että joku muukin tätä käytettävyyden riemuvoittoa ronkkiessaan on tuskastunut, heitän tässä suorat linkit aikatauluhakuihin (vaihda toki päivä):

Moskova-Vladivostok
Moskova-Peking
Moskova-Ulan Bator
Moskova-Irkutsk

-Sharona-

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #606 : 15.04.2008, 19:22:29 »
Siperiasta kiinnostuneille matkaehdotus: pienen suomalaisen matkatoimiston http://www.altaitravels.com/  -järjestämiä ratsastusvaellusmatkoja (ei tarvitse olla kokenut ratsastaja) vuoristo-Altain seudulle.
Altailla täydellinen auringonpimennys 1.8.08.

kengurupallo

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 75
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #607 : 17.04.2008, 12:09:48 »
Onko kenelläkään tietoa, miten kannattaa toimia näiden Kiinan uusien viisumimääräysten http://www.chinaembassy-fi.org/eng/lsfw/t424621.htm kanssa? Olemme tekemässä reissua toiseen suuntaan, eli Kiinasta lähdetään, paluulippua ei siis ole  :(

Sellainen idea tuli, että jos ostaisi vaan jonkun halvan lennon Kiinasta pois esim. Air Asialla, ja jättäisi sen sitten käyttämättä. Tuleekohan tästä joku ongelma rajalla poistuttaessa maasta, tuskinpa siinä vaiheessa enää tarkastavat, mikä alkuperäinen poistumissuunnitelma on  :-\
« Viimeksi muokattu: 17.04.2008, 13:19:52 kirjoittanut kengurupallo »

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #608 : 17.04.2008, 17:01:37 »
Sellainen idea tuli, että jos ostaisi vaan jonkun halvan lennon Kiinasta pois esim. Air Asialla, ja jättäisi sen sitten käyttämättä.

Riittää. Hyvä kikka kieltojen kiertämiseen.

En ole lukenut foorumin ketjua näistä tiukentuneista ehdoista; se, noudatetaanko niitä kirjaimellisesti ei ole vielä kirkossa kuulutettu. Muistaakseni ennen tätä tiukennustakin olisi pitänyt näyttää vähintää se matkalippu hakemusta jättäessä.

odd

 • Reissaaja
 • Viestejä: 37
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #609 : 18.04.2008, 09:08:23 »
Olemme tekemässä reissua toiseen suuntaan, eli Kiinasta lähdetään, paluulippua ei siis ole  :(

Sellainen idea tuli, että jos ostaisi vaan jonkun halvan lennon Kiinasta pois esim. Air Asialla, ja jättäisi sen sitten käyttämättä. Tuleekohan tästä joku ongelma rajalla poistuttaessa maasta, tuskinpa siinä vaiheessa enää tarkastavat, mikä alkuperäinen poistumissuunnitelma on  :-\

Aiemminkin on viisumihakemuksessa pyydetty esittämään matkaliput. Kun on laittanut hakemukseen, että ei ole esittää matkalippuja kun matkustaa maata pitkin ei ole ollut ongelmia viisumin kanssa. Myös matkareitti on pyydetty kirjoittamaan - kukaan ei valvo, että kyseistä reittiä noudattaisit (kuulemma Tiibettiä tosin reitissä ei kannnata mainita).

Eikö kannattaisi kysyä suurlähetystö suoraan, että mikä käytäntö on kun matkustaa maata pitkin?

Mikäli joku lippu maasta ulos on oltava esitettävänä niin ainahan jonkun lipun, josta saa rahat (tai ainakin osan niistä) takaisin jos peruuttaa, voi ostaa, hakea viisumia ja sen saatuaan perua koko lipun. Koko lippurahoja on turha heittää kankkulan kaivoon.


alicia

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #610 : 20.04.2008, 20:06:31 »
trsqr, kiitos linkistä englanninkielisille aikataulusivuille. Yritin kovasti selvittää, mutten löytänyt tuolta tietoa, onko junien lähtö- ja saapumisajat  Moskovan ajassa vai paikallista aikaa? Muistelen, että junien aikataulut ilmoitetaan aina Moskovan ajassa, mutta tuumin josko tuollainen nettiaikataulu olisi modernimpi.

Aika lailla jännittää, lähdemme ensi keskiviikkona.

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #611 : 21.04.2008, 00:58:07 »
trsqr, kiitos linkistä englanninkielisille aikataulusivuille. Yritin kovasti selvittää, mutten löytänyt tuolta tietoa, onko junien lähtö- ja saapumisajat  Moskovan ajassa vai paikallista aikaa? Muistelen, että junien aikataulut ilmoitetaan aina Moskovan ajassa, mutta tuumin josko tuollainen nettiaikataulu olisi modernimpi.
Poezda.net ilmoittaa kaikki aikataulut Venäjällä Moskovan ajassa riippumatta siitä, ollaanko Kaliningradissa, Moskovassa vai Vladivostokissa. Samoin asemien kellot näyttävät Venäjällä aina Moskovan aikaa. Jollakin asemalla Siperiassa oli kellotorni, joka näytti radalle päin Moskovan aikaa ja kaupungille päin paikallista aikaa. ;)
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

trsqr

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 125
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #612 : 29.04.2008, 21:11:41 »
Lähtö lähestyy, joten näinkin perustavaa laatua oleva kysymys. Mistä sellaisen universaalin tulpan pesualtaaseen löytää? Clas Ohlsonilta ei löytynyt...

Shaon

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 78
  • MSN Messenger - Sla__88@hotmail.com
  • Profiili
  • http://my.opera.com/Shaon3/blog/
  • Sähköposti
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #613 : 02.05.2008, 19:18:34 »
Onko kenelläkään ensi käden tietoa näistä kiinan viisumi uudistuksista? Tarkoitus olisi todellakin ensi elokuussa tehdä Trans-Mongolian reissu ja meillä ei siis olisi minkäänlaisia lippuja esittää millä maahan olisimme pääsemässä. Lippujen osto etukäteen ja/tai mongolian pois jättäminen ei oikein houkuttaisi.
There is a difference between living and being alive-

Nothing is as soft as water. Yet, who can withstand the raging flood?

scubapro

 • Aloittelija
 • Viestejä: 17
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #614 : 07.05.2008, 12:58:51 »
Meillä on tarkoitus lähteä junalla Moskovaan kuun lopussa ja sieltä oli tarkoitus mennä Mongoliaan josta aina Thaimaahan saakka. Nyt meillä on kuitenkin lippuvaraus VRn kautta junaan 4 Moskova - Peking jotta saimme Kiinan viisumit.

Kiinan viisumin sai VRn varausvahvistuksella ja hostellivarauksella neljälle ensimmäiselle yölle Pekingissä.

Mongoliaa olisi kiva nähdä ja mahdollisesti se onnistuisikin jos saamme vaihdettua Pekingin liput Moskovan varauspisteessä Ulan Batoriin. Tässä asiassa voisi ehkä vaivata VRääkin? Yksi vaihtoehto on tietenkin lunastaa liput Pekingiin ja jäädä Ulan Batorissa kyydistä? Haittaakohan tämä vaihtoehto rajaviranomaisia tms? Mongoliasta taitaa vielä kuitenki päästä Kiinan puolelle jos vain viisumi löytyy? Jostain olin lukevinani, että junalippuja kansainvälisiin juniin tullaan jossain vaiheessa myymään vain olympiapakettejen yhteydessä?

matkallaaina

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 88
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #615 : 07.05.2008, 13:38:16 »
Hostellien kautta onnistuu ainakin ub-peking lippujen osto. näin ainakin viime vuonna. Vr:ltä saa sitten liput ub:hen. Hintaeroa ei mielestäni ollut kauheasti ja säästyy sekin vaiva. Kannattaa muuten olla aika varuillaan siinä juna-aseman viereisessä puistossa.

scubapro

 • Aloittelija
 • Viestejä: 17
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #616 : 07.05.2008, 22:01:54 »
Kannattaa muuten olla aika varuillaan siinä juna-aseman viereisessä puistossa.

Moskovassa vai Ulan Batorissa? :) Onko sulle käynyt jotain sielä?

matkallaaina

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 88
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #617 : 08.05.2008, 07:55:14 »
Nii sekin vois olla ihan hyvä tieto! :D Ulan Batorissa siis. Junalta tullessa joku paikallinen juoppo meinas ryöstää. ;)

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #618 : 09.05.2008, 21:20:10 »
Elämäni ainoan kerran on lompakko viety Ulan Batorissa, tosin en syytä kaupunkia vaan junan puoleensa vetämiä "yksityisyrittäjiä". Jotkut ovat täällä valittaneet Ulan Batoria turvattoman tuntuiseksi, mutta minusta se oli oikein leppoisa. 8) Laiturilla ennen junan lähtöä kannattaa olla hiukan varuillaan.

Myös busseilla ja johdinautoilla voi hyvin kulkea kaupungissa, ei mitään ongelmaa. En kyllä muista, mistä keksimme keskustaan vievän linjan. Ehkä vain nousimme johonkin keskustaan päin menevään autoon. Mihin siellä taksia tarvitaan? :) Osoitteilla ei joka tapauksessa tee mitään, kun paikalliset suunnistavat maamerkeillä. ;)
« Viimeksi muokattu: 09.05.2008, 21:22:08 kirjoittanut Jouni »
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

trsqr

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 125
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #619 : 11.05.2008, 21:35:25 »
Laitetaanpa kulupuolta tähän hieman kun lähtö on vain parin päivän päässä:

- Venäjän viisumi, 50e (Rent Line)
- Mongolian viisumi, 40e (Kunniakonsulaatti)
- Kiinan viisumi, 40e (Suurlähetystö)
- Helsinki-Moskova junalippu, 2. lk, 92e (VR)
- Moskova-Ulan Bator junalippu, 2. lk, 200e (Rent Line)
- Ulan Bator-Peking junalippu, 2. lk, 110$ (UB:n hostelli)
- Peking-Helsinki lentolippu, 500e (Kilroy/Finnair)

Varsinaisesti siis kovinkaan halpa vaihtoehto junalla kulkeminen ei ole, mutta ei kai kukaan junalla kustannussyistä olisikaan menossa... Varmasti jonkin verran voi tuosta nipistää, esim. lennot LTU:lla (Air Berlin) Düsseldorfiin olisi irronnut ajoissa varaten alle kolmeen sataan ja sieltä seuraavana päivänä halpiksilla sitten pääsisi Helsinkiin, mutta nyt mennään näin.