Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)

 (Luettu 713281 kertaa)

Kolmen kopla

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #860 : 25.09.2009, 11:40:30 »
Me tultiin just viikko sitten takas reissusta.Mentiin junalla ja lennettiin sit takas UB:stä.Me saatiin hankittua menoliput tuttujen kautta etukäteen Irkutskiin asti ja sieltä Ulanbaatariin liput hankimme muutamaa päivää aiemmin Jekaterinburgissa.Ei kyllä saatu halutulle päivälle,kun ei ollut kolmea paikkaa samassa hytissä.Mä olin matkalla mun kahden murkun kanssa,eivätkä varmaan siks edes tarjonneet muita vaihtoehtoja.Moni muu oli kyllä ostanut lippujaan vasta samana päivänä lähteviin juniinkin vasta Irkutskissa.Voipi olla,että syyskuun alkukaan ei ole enää sitä ruuhkaisinta aikaa.
Joo,mongolit on tottuneet muuttamaan ja roudaamaan.Kuulin,että suomalaisiakin oli tullut junalla Siperian halki kuskaten kaikenlaista rakennustarviketta Mongoliaan asti.En kyllä tiedä,missä vaunuosastossa ne tavarat olivat sitten kulkeneet.

memuschkaja

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #861 : 04.10.2009, 23:29:43 »
Moikka!

Huomenna kavereiden kanssa lähtö kohti moskovaa ja sieltä jatkuu reissu kohti pekingiä trans-mongolian -radalla:) Jännittävää!

Pikkasen myöhään olen nyt liikkeella, mutta kysytäämpä kuitenkin. Olen nyt yritellyt saada selville, mille juna-asemalle pekingissä juna oikein saapuu (niitä ilmeisesti on useampia noin isossa kaupungissa), enkä ole löytänyt mitään fiksua tietoa. Tietääkö kukaan? Unohdin kysellä sitä viimeksi, kun olin rautatieasemalla.

Kiitos jo etukäteen!

Nicodemus

 • Vieras
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #862 : 05.10.2009, 09:14:52 »
Beijing Railway station. Metropysäkki on ihan siinä pihalla ja samalla nimellä. Eli jos metrokarttaa katot niin kakkoslinjalla etelä-itä kulmassa.

memuschkaja

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #863 : 05.10.2009, 11:26:32 »
Kiitos kovin! Helpottavaa tietää, meillä on hostelli varattuna ihan siitä vierestä :)

vanilla

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 217
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #864 : 06.10.2009, 23:12:47 »
LP:sta ja täältäkin muistan lukeneeni, että talvellakin matkustaminen onnistuu. Mutta mites platskartnyt talvella, onko ne lämmitettyjä eli onko niissä mahdollista matkustaa kun ulkona paukkuu pakkaset?
Vai kannattaako panostaa kakkosluokan lippuihin?

Kasvissyönnistä täällä olikin jo juttua, mutta mitenköhän käy vegaanin? Papusäilykkeillä ja vihanneksilla tietty pötkii jo aika pitkälle...

Illusion

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 732
  • Profiili
Peking - Moskova - Junamatka toisin päin.
« Vastaus #865 : 07.10.2009, 15:35:41 »
Ohoh! Ketju on paisunut sitten viime vilkaisun. Kaksi kertaa olen tätä reissua jo suunnitellut Kaakkois-Aasian ja Kiinan matkojeni yhteyessä, mutta rahatilanne ei lopulta olekaan antanut periksi ja ennakkoon suunnittelemattomuus on saanut epäröimään ja vaihtamaan suunnitelmia.

Ensi keväänä nähdään, josko reissu kolmannella yrittämällä taittuisi!

Suunnitelma: Lentää Lontoosta jonnekin Kaakkois-Aasiaan tai Intiaan vähintään kuukaudeksi, todennäköisesti kahdeksi. Sitten junilla ja busseilla (mieluummin ei lentäen) Kiinaan. Lopulta Pekingistä Mongoliaan, Siperiaan ja Suomeen. Matkaan aikaa olisi käytettävissä rahatilanteesta (3000 - 4000 euroa) riippuen 3 - 5 kk.

Budjetti askarruttaa. Tietoja Pekingistä ostetuista junalipuista en löytänyt, ketju kun koskee lähinnä Moskovasta Kiinaan päin matkustavia. Onko junamatkaa toisin päin tehtäessä ilmennyt ongelmia? Kuinka paljon olette lipuista (Peking - Ulan Baatar - Irkutsk - Moskova) suunnilleen maksaneet? Onko suuria hintaeroja verrattuna toiseen suuntaan matkustamiseen? Olisin uskomattoman tyytyväinen ja positiivinen matkan onnistumisen suhteen, mikäli saisin junailtua itseni Pekingistä Moskovaan noin 300 eurolla. (2. luokassa, halvemmassakin vaunussa voisin harkita osan matkasta taittavani, jos eivät ole Kiinan kolmipäällisiä kovia makuupaikkoja kummempia.)

Voiko Venäjän (ja Mongolian) viisumin hakea vasta Kiinasta? Matka-ajankohdan ollessa epävarma ja matkaan varatun omaisuuden riittävyys junamatkaan asti toinen epävarmuustekijä tällainen vaihtoehto tunttuisi helpottavalta. Toisaalta tämä voi olla hyvin kallis vaihtoehto, jos onnistuukaan. Kiinan viisumin taidan joka tapauksessa ostaa vasta Hanoista tai Bangkokista.

En haluaisi olla liian sidottu aikatauluihin ja suunnitelmiin, jotka kuitenkin jossain vaiheessa matkaa tuppaavat muuttumaan. Haaveilen Kiinassa matkustamisesta ja päätymisestä Pekingistä Mongoliaan ja Siperiaan "tuosta vaan", spontaanisti. Mutta jos tällainen spontaanius käy liian kalliiksi ja vaikeaksi tai jopa mahdottomaksi, on kai vain istuttava alas miettimään matkan kulkua tarkemmin.

Hyvä ketju & paljon asiaa, kiitos ahkerille kirjoittajille!

Syysterveisin Illusion


vanilla

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 217
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #866 : 07.10.2009, 23:49:52 »
Mulla on vielä pari kysymystä koskien matkaanlähtöä ex tempore-meiningillä.

Eikös se Venäjän perusviisumi ole voimassa vain 30 päivää?  Pidempiaikaisen viisumin saamiseen ainakin pikaisen selailun perusteella näyttäisi menevän useampia viikkoja (ja hintakin on aika suolainen, eli ei sitä turhan takia haluais hankkia).
En kuitenkaan tiedä vielä tarkkoja matkapäiviä enkä sitä, mitä meinaan Venäjällä tehdä. Haaveissa olis viettää ensin viikko-pari Pietarissa ja Moskovassa oppimassa vähän kieltä ja suunnata sitten kohti Mongoliaa. En tiedä, riittääkö 30 pv moiseen. Onko teillä ollut tuo 30pv viisumi Trans-siperian reissulla? Mites takaisintulon kanssa sitten?

Ja pitäisköhän Mongolian ja Kiinan viisumitkin hankkia jo täältä? Mitä sitten käy jos mun Venäjän-viisumi kerkee mennä umpeen Mongolian-visaa odotellessa? Jään jonnekin jumiin keskelle Siperiaa?  ???
Tuo Kiinan viisumi on näköjään monimutkaisempi kuin aloitusviesti antaa olettaa (pitäisköhän sitä päivittää?), ainakaan sitä ei saa enää postitse hoidettua vaan pitää mennä paikan päälle konsulaattiin Helsinkiin. Ja vaatiiko ne todella jonkun kutsun siihen?

Vielä yksi päänvaivaa tuottava asia: rokotteet. Pitäiskö niidenkin takia roikkua Suomessa vielä pitkään? Käsittääkseni mulla on kaikki Venäjälle tarvittavat rokotukset, mutta matka saattais jatkua Kiinaan ja sieltä mahd. Nepaliin, Intiaan...
Jos noin hullusti käy ja ryhdyn toteuttamaan spontaaneja mielihalujani, pystynkö ottamaan rokotuksetkin reissussa? Vai pitääkö kaikki tehdä täällä etukäteen varmuuden vuoksi? :-\
« Viimeksi muokattu: 08.10.2009, 14:33:15 kirjoittanut vanilla »

RT

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 116
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #867 : 08.10.2009, 10:36:58 »
Lainaus
Voiko Venäjän (ja Mongolian) viisumin hakea vasta Kiinasta? Matka-ajankohdan ollessa epävarma ja matkaan varatun omaisuuden riittävyys junamatkaan asti toinen epävarmuustekijä tällainen vaihtoehto tunttuisi helpottavalta. Toisaalta tämä voi olla hyvin kallis vaihtoehto, jos onnistuukaan.

Lainaten itseäni:

Lainaus
Vuonna 2007 Venäjän viisumin olis saanut Kiinassa Shanghaista, on saattanut muuttua sen jälkeen.

Ite hommattiin Venäjän turistiviisumit(21 päivää voimassa sieltä hankittuna) Mongoliasta, kestää muistaakseni ainakin muutaman päivän ja maksaa jokusen kympin dollareissa. En ole ihan varma kuinka kauan käsittelyssä kesti, kun oltiin 10 päivää poissa Ulan Batorista ja kun palattiin, käytiin hakeen passit viisumeineen. Me hoidettiin asia paikallisen matkatoimiston kautta, eikä siinä ilmeisesti pahemmin tullut ylimääräistä kustannusta. Matkavakuutus pitää olla kunnossa, jotta Venäjän viisumin voit saada.

Lainaus
Tarkistin matkapäiväkirjastani, että Venäjän turistiviisumi (21 päivää) Mongoliasta UB:sta matkatoimiston kautta hankittuna maksoi 90 dollaria vuonna 2007. Eli ei siis ihan ilmainen.
« Viimeksi muokattu: 08.10.2009, 10:38:41 kirjoittanut RT »

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #868 : 08.10.2009, 16:38:13 »
LP:sta ja täältäkin muistan lukeneeni, että talvellakin matkustaminen onnistuu. Mutta mites platskartnyt talvella, onko ne lämmitettyjä eli onko niissä mahdollista matkustaa kun ulkona paukkuu pakkaset?
Tietenkin ovat lämmitettyjä aivan samoin kuin muutkin vaunut.
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

Razzmatazz

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #869 : 08.10.2009, 20:49:28 »
Lainaus
Tarkistin matkapäiväkirjastani, että Venäjän turistiviisumi (21 päivää) Mongoliasta UB:sta matkatoimiston kautta hankittuna maksoi 90 dollaria vuonna 2007. Eli ei siis ihan ilmainen.

Minkä matkatoimiston kautta sait hommattua viisumin? Yritin itse nyt 2009 heinäkuussa saada Ulaanbaatarista viisumia Venäjälle Legend Tours -matkatoimiston kautta (mulle ilmoitettiin, että tämä firma olis kaikista varmin vaihtoehto viisumin kannalta). No, kun kävin kysyyn mahdollisuutta hakea 30 päivän turistiviisumia, mulle ilmoitettiin että suomalaisilla (turisteilla) ei ole mitään mahdollisuutta saada kuin transitviisumi Mongoliasta. Ollaan kuulema jollain paikallisen suurlähetystön turistiviisumien "mustalla listalla" nykyään. Eli tällanen tilanne näytti olevan viime kesänä, mutta empäs tiedä, voi olla että niillä oli vain huono päivä matkatoimistossa/lähetystössä sinä päivänä kun kävin siellä asioimassa. :)

Itse hommasin aluksi Venäjän turistiviisumin Hongkongista (keväällä 2009), missä se on todella helppoa, ja kesti jotain 5 työpaivää normaalitoimituksella. Ehti vaan mennä umpeen kun tulikin viihdyttyä Kiinassa aiottua pitempään..

Sain sellaisen käsityksen, että Kiinan viisumi olisi suht helppo saada Ulaanbaatarista, ainkain näin ymmärsin muiden puheiden perusteella. Silti, jos viisumi on jo valmiina ei ainakaan tarvi käyttää aikaa papereiden keräämiseen ja muuhun säätämiseen.

Sitten siitä Mongolian viisumin hankkimisesta Kiinasta: Pekingistä Mongolian suurlähetystöstä saa viisumin aika näppärästi. Yksi hieman sekava asia oli se, tarviiko hakemukseen virallisen kutsun mukaan; osa ihmisistä sanoi, että ei käytännössä tarvi, vaikka virallinen tieto sanoi toista. Itse lähetin varmuuden vuoksi viestejä Ulaanbaatarin hostelleille, ja lopulta ainakin Golden Gobi ja Idre's Guesthouse oli valmiita ilmaiseksi lähettään skannatun kutsupaperin. Itse viisumi taisi maksaa 450 yuania jos oikeen muistan, eli noin 45 euroa; ulkomaalaisille oli tuolloin tarjolla vain kalliimpi pikakäsittely. Normaalikäsittely ois varmaan ollut jotain 200-250 yuania.

 

elite

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #870 : 11.10.2009, 18:48:54 »
Mongoliasta ei todellakaan saa Venäjän turisti-/bisnesviisumia nykyisin, asia varmistettu UB:n russian embassystä syyskuussa. Sanoivat, että pitäisi olla rekisteröity (tms.) yli 90 pv. lupa oleskella Mongoliassa, muuten saa vain transit-viisumia. Joku mongolialainen matkatoimisto sekä visatorussia.com myös ilmoittivat, että venäjän viisumia saa vain siinä maassa, missä asuu, tai missä on pidempi oleskelulupa. Tiedä sitten, kuinka pitää paikkaansa Mongolian ulkopuolella?

Kiinan viisumin saa UB:stä, kunhan on menolippu Kiinaan, passivalokuva ja lomake täytettynä, hinta 30 USD tai 50 USD seuraavan päivän käsittelylle. Tosin viisumiosasto auki vain ma, ke ja pe aamuisin.
Well behaved women rarely make history

traveller26

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #871 : 16.10.2009, 10:00:03 »
Kiinan viisumia ei voi enää hakea postitse vaan on itse mentävä konsulaattiin viemmään ja noutamaan. Voi myös käyttää palvelevaa viisumitoimistoa tähän joka hoitaa postituksen takaisin ja viisumin haun. Ainakin www.traveller.fi hoitaa Kiinan , Venäjän ja Mongolian viisumihakuja.

memuschkaja

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #872 : 23.10.2009, 15:38:54 »
Heippa!

Olisin menossa takaisinpain Trans-Mongolian -rataa Pekingista Moskovaan, onko kenellakaan junamatkasta tahan suuntaan mitaan kokemuksia? Tulin Pekingiin Moskovasta talla junalla, ja reissu oli aivan mahtava.

Oliko junassa tahan suuntaan paljon lansimaalaisia? Hoituuko Venajan transit-viisumi Pekingista helposti? Enta onko mahdollista hankkia Mongolian viisumia rajalta, jos on kaikki kaavakkeet valmiiksi taytettyna?

Mietin viela lippujen hintaa, kuinka paljon Trans-Mongolian liput maksavat Pekingista ostettuna?

Kiitos jo etukateen!

zelja selja

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • MSN Messenger - zelja@hotmail.com
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #873 : 19.11.2009, 00:09:24 »
onko kukaantehnyt siperian pikajunaa toistepäin? elikä lähtenytkin kiinasta suuntaaman Suomea kohti? Olen nyt Intiassa ja lentäminen takaisin ei houkuttele. miten vaikeaa viisumit mongoliaan yms.on hoitaa taaltapäin? ja varsinaisen lipun osto?

alppinaakka

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #874 : 21.11.2009, 12:33:35 »
Moi,

Olen nyt laiska keskustelija ja kysyn, vaikka tieto tuolla jossain päin jo olisikin.

Osaisiko joku sanoa mitä luokkaa nuo Transsiperian liput nykyään maksavat paikan päältä asemilta ostettuna? Onko jossain olemassa jokin ajantasainen hinnasto? Ja saako niitä lippuja yleensä enää paikan päältä? Olen kuullut huhuja, että etenkin kesäaikaan (turistiaikaan) junat olisivat usein täysiä.

Moskovitsi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #875 : 05.12.2009, 23:16:47 »
Hei! Olemme matkustamassa matkan Irkutsk - UB - Peking 5 vuorokauden transit viisumilla Mongoliaan ja pohdimme mihin aikaan junat ylittävät rajat, jotta tiedämme laskea leimapäivät. Jos siis matkustaisimme junalla numero 362 Irkutskista, joka aikataulujen mukaan lähtee 16.50 (ja "luonnollinen aika lienee +5tuntia), saapumisaika kolmantena päivänä on 06.10, niin minkä päivän kohdalla leima passiin tulee; ensimmäisen, toisen, vaiko kolmannen?
Ja vastaavasti lähtiessä Mongoliasta juna saapuu Kiinan rajalle aikataulun mukaan 22.00 (tämä lienee myös moskovan aikaa) eli poistuminen tapahtuu ns. seuraavan vuorokauden aikana?? Tuntuu vaativan korkeampaa matematiikka tämä aikataulujen ja matkapäivien laskeminen, toivottavasti joku matkan jo selvittänyt voi ojentaa auttavan käden.

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #876 : 07.12.2009, 12:10:30 »
Hei! Olemme matkustamassa matkan Irkutsk - UB - Peking 5 vuorokauden transit viisumilla Mongoliaan ja pohdimme mihin aikaan junat ylittävät rajat, jotta tiedämme laskea leimapäivät. Jos siis matkustaisimme junalla numero 362 Irkutskista, joka aikataulujen mukaan lähtee 16.50 (ja "luonnollinen aika lienee +5tuntia), saapumisaika kolmantena päivänä on 06.10, niin minkä päivän kohdalla leima passiin tulee; ensimmäisen, toisen, vaiko kolmannen?
Toisena matkustuspäivänähän tuo juna 362 on rajalla.
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

winegum

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #877 : 10.12.2009, 14:21:56 »
Tervehdys, olen ollut enemmän lukijapuolella täällä foorumilla, mutta laitan nyt tiedot omasta junailusta, lähtö on 1.1.2010.

Trans-Manchuria:
Valittiin juna 20 "vostok", joka menee Manchurian kautta Pekingiin, tähän junaan ei tarvita Mongolian viisumia. Tämä on siis ainoa juna, joka menee kyseistä reittiä. Kiinasta tullessa junan numero on 19.

Meidän junamatka päättyy Pohjois-Kiinassa olevaan Harbiniin. Päivän matkan päähän Pekingistä. Sieltä joudumme ajanpuutteen vuoksi jatkamaan lentäen (Hong kongiin).  

Junamatka kestää 7 päivää, juna menee samaa reittiä, kun Vladivostokin juna Ulan-Udeen asti, jossa rata haarautuu.

Hinnat:

Lento Hki- Moskova 80e (Supersaver)

Junalippu, Moskova - Harbin 2.lk: 371e + 15e välitysmaksu/ lippu. (Rentline, Kallio, Helsinki)
(Samaan junaan 1.lk lippu olisi ollut 660e +15e)

Venäjän viisumi: 50e (Rentline, Kallio, Helsinki)

Kiinan Viisumi: 40e (Kiinan suurlähetystö, Kulosaari, Helsinki)

Rentlinesta sen verran, että eivät juurikaan vastaa maileihin. Siellä on yksi työntekijä töissä, joka on hyvin avulias, kunhan soitat tai menet paikan päälle.

Toivottavasti auttaa jotakuta!

kims1500

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 377
 • Дзержинск, Город Шахтеров!! :*
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #878 : 15.12.2009, 12:10:41 »
LP:sta ja täältäkin muistan lukeneeni, että talvellakin matkustaminen onnistuu. Mutta mites platskartnyt talvella, onko ne lämmitettyjä eli onko niissä mahdollista matkustaa kun ulkona paukkuu pakkaset?


Ongelmana on useamminkin liika lammitys. Babushkat on silti peittojen alla vaikka ite taytyy menna rookipaikalle vilvoittelemaan.. ???
Go Shahtar!!!!!!!!!!!!

zelja selja

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • MSN Messenger - zelja@hotmail.com
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #879 : 11.01.2010, 15:20:43 »
Hei,
paljon riittää näissä keskusteluissa luettavaa.onko kukaan mennyt Moskovasta Kiinaan talvella? millaisia kokemuksia? esim.pysähdykset, junan lämpötila yms. suunnitelmissa olisi lähteä helmikuussa reissuun.