Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)

 (Luettu 719020 kertaa)

Tassuttelija

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #1320 : 26.09.2013, 17:32:30 »


Miten noiden Venäjän  nettijunalippujen suhteen pitää menetellä? Ennen junaan menoa käydä vaihtamassa automaatista oikeat liput? Siis, jos ei ole 3P-merkintää?

Jep, passin numero ja lippu tarvitaan. Onnistunee automaatin lisäksi tiskilläkin, jos jaksaa jonottaa.
« Viimeksi muokattu: 26.09.2013, 18:29:51 kirjoittanut Tassuttelija »

Yasmin83

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #1321 : 30.09.2013, 12:41:44 »
Ja joskus ne ovat e-liput, eli voi mennä pelkästään niiden ja passin kanssa junalle. Meille kävi niin että Yekaterinburgin jälkeen pitii alkaa vaihtaa lippuja, mutta ennen sitä kaikki oli e-lipulla.

Loordi

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 683
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #1322 : 01.10.2013, 05:00:20 »
vladivostokin kautta kotiin kesäks 2014? no problem.

Kyllapa tasta nyt tuleekin problem, kun vahan jotain tuollaista juurikin mietin. Mutta Ulaanbaataria ei voi valiin jattaa ja eihan Vladivostokin juna sitten mene sita kautta. Voiko siina jotenkin vaihtaa tai miten? Ei minua muutenkaan silla tavalla kiinnosta hirveata matkaa junassa olla vaan pari yota riittaisi ihan hyvin, etta paasee vahan aistimaan tunnelmaa.

Sitahan voisi sitten lentaa Ulaanbaatarista Helsinkiin, 500 eurolla paasee.
« Viimeksi muokattu: 01.10.2013, 05:01:54 kirjoittanut Loordi »

Kuvaaja

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #1323 : 08.10.2013, 12:13:25 »
добрый день! (Hyvää päivää pitäisi lukea)

Nyt on thread luettu läpi ja vielä 10 viimeistä sivua uudelleen. Kiitos kaikille kertomuksia, kokemuksia ja vinkkejä jakaneille! Ei tällaista tietomäärää saa mistään ja siksi onkin varmasti monelle matkaan lähtijälle kallisarvoista. Nyt on vuoro jakaa omat ajatukset ja kokemukset ennen lähtöä. Tälle reissulle on ollut haaveena lähteä jo muutaman vuoden ja vihdoin se toteutuu! Matkakuume näkyy jo unimäärän vähentymisenä, mutta päiväunilla jatketaan!

Tarkotus on hypätä Tolstoin kyytiin 15.10 Moskovaan josta jatkamme frendin kanssa lähes suoraan 16.10 006 junalla kohti Ulan-Batoria Mongoliaan! Irkutsk jää tällä kertaa näkemättä, sillä Mongolian arot kutsuvat enemmän, mutta löytyy hyvä syy hypätä junan kyytiin uudelleen (ja tietenkin se kolmosluokka johon halusimme, mutta ei kiinalaisessa junassa ole niin tyytyminen oli 2-luokkaan)! Mongoliassa hostelliin hetkeksi (vielä auki) ja sitä kautta retkelle, mieluiten pitempi 8 päivän reissu. Sieltä jatkamme kohti Pekingiä, jossa vietämme muutaman päivän. Pekingistä Etelä-Koreaan tuttujen luoksi käymään viikoksi. Etelä-Koreasta Thaimaan Bangkokiin lentäen niin, että lähes suora lento Krabille, jossa muutama viikko nauttien rannoista saari hyppelyn lomassa. Pitäisi jatkaa vielä 3 viikkoa tämän jälkeen yksin, mutta suunnitelmat hieman auki. Toisaalta ne on hyvä pitää auki, jolloin on vapautta mennä sinne mihin jalat vie ja matkaseuraa varmasti löytyy jos kaipaan. Kokonaiskestoksi reissuun tulisi 2kk ja 13.12 olisi paluu todellisuuteen.

Hintoja

 - Viisumit kannattaa hankkia ajoissa! Meillä tuli hieman kiire ja siksi Mongolian ENTRY-viisumi 2 päivässä. Päädyttiin venäjän kauttakulku viisumiin ja hankittiin itse. Siinähän olikin sitten papereiden täyttelemistä ja erikoispyyntöjä, mutta olivat mukavan avuliaita VFS kampissa. Sanoivat aluksi, että TRANSIT viisumia ei saa pikana (kiinan viisumi vielä hakematta), mutta tarpeeksi kun intti ja kertoi kuinka kiire oli niin sekin oli mahdollista. Syyksi sanoivat, että matkani ei ala huomenna niin ei onnistu. Tulee nyt 3 päivässä joka on ok. Mongolian viisumi täytyy olla ennen tietenkin kun hakee TRANSIT viisumia + junaliput Mongoliaan.

- Mongolia ENTRY viisumi 2 päivässä 80€
- Venäjän TRANSIT viisumi pikana 91€ sis. käsittelymaksun
- Kiinan viisumi vielä auki - (haku huomenna) 60€ ilmoittaa sivuilla. Tekisi mieli hankkia kuitenkin vasta Ulan-Batorissa, saa nähdä!

Liput

VR tolstoin liput 107,13€ 2-luokkaan.
Moskova - Ulan-Bator liput suoraan venäjältä tuttavan kautta 20.9.2013 ja hintaa yhdelle lipulle tuli 10648,70 RUB (n. 240€). 2-Luokka siinä neljän ''hytissä''.
Ulan-Bator - Peking - vielä auki.
Paluulippu lentäen Bangkokista - Arlanda - Helsinki - 442€ sis. Ateriat yms.

Mukaan

Nappasin muutamia vinkkejä mitä muut olivat ottaneet mukaan lueskellessani threadia, mitä ei välttämättä tullu ajatelleeks
 
   * Peltimuki + ruokakippo yms
   * vaihtokauppa tavaraa (kohteliaisuus)
   * puuroa/pussikeittoa/beef jerk - ruokaa saa kyllä hyvin matkaltakin
   * kaakao
   * salmaria
   * Pussi (kaulasta roikkuva/vyölaukku) lipuille/passille yms.
   * kosteuspyyhkeet
   * sandaalit (kätevät junassa)
   * + sitten omat ideat/tarvikkeet, jotka kulminoituvat tässä lähempänä.

Kirjoitellaan lisää kun asiat etenee, mutta kohta mennään!
Onko muuten kukaan muu lähdössä täältä päin samoihin aikoihin?
Blogia tulen pitämään kotisivuilla, mutta kirjoittelen sinne ensimmäisen päivityksen fiiliksistä ja linkkaan sitten tänne!
Pahoittelut kirjoitusvihreistä jos on!

Bon Voyage, eiku..

surffausmänis

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 94
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #1324 : 16.10.2013, 21:50:37 »
Terve. Onnistuuko toi transmongolia miten kiinasta päin tultaen aasian reissun päätteeksi. Tuleeko viisumeiden kanssa ongelmia ? kokemuksia/tietoa jollain?

kivespussi

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 92
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #1325 : 18.11.2013, 17:38:29 »
samaa miettiny. Muuten olis ihan simppeli juttu mutta venäjän viisumin saaminen kiinasta taitaa olla aika vaikeeta ja jos sen onnistuu saamaan nii paperisota o aikamoista. Tuli mieleen tuossa että jos ei yli vuotta oo reissussa nii saahan noita venäjän 12kk viisumeja kohtuu hintaan. En sitten tiedä onko siinä mitään väliä mistä suunnasta maahan tulee... tuskin.
« Viimeksi muokattu: 18.11.2013, 17:51:59 kirjoittanut kivespussi »

helmisimpukka

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #1326 : 26.12.2013, 00:01:31 »
Moikka!

Kuka lähtee mun kanssa reissuun ens kesänä, esimerkiks kesäkuussa? Matkaseuraa kaipailen. Ensikertalainen tai kokenut käy! Ite oon asunut Pietarissa 3 kk, mutta muuten maa ei oo missään määrin tuttu. Kova halu on päästä tutustumaan maahan vähän lisää :)
-Henriikka

Tutankhamon

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 92
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #1327 : 26.12.2013, 20:24:52 »
Pari kysymystä matkan tehneille:

1. Kauanko matka kesti? pelkkä junalla kulkeminen?
2. Mitä maksoi junaliput? Kannattaako ostaa liput pätkissä niin voi viettää aikaa myös jossain pienissä kaupungeissa.
3. Matkustitteko mihin vuoden aikaan? Itseä kiinnostaisi talvella reissaaminen.

Varmaan kannattaisi juurikin lähteä junamatkalle lännestä ja lentää takaisin Suomeen sitten Mongoliasta tai Kiinasta?
"Ihmiselle on luotu jalat, ei juuria"

Hastaghippie

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #1328 : 27.12.2013, 20:25:56 »
Tarjoituksena olisi 2015 kesäkuussa lähteä matkaan ja hakeutua junalla Vladivostokiin josta matka jatkuisi kiinaan ja "minne tie vie"

Junalla Venäjän matkaamiseen kuitenkin nousi muutamia kysymyksiä. Kannataako tai onko edes mahdollista matkustaa junalla Väliä Moskova - Vladivostok ns. "non-stoppina" ilman missään välillä yöpymistä? Iskeekö klaustrofobia? Onko liian uuvuttavaa? Kannattaisiko skipata Vladivostok ja reilailla junalla suoraa Pekingiin Trans-Manchurian rataa pitkin? Kannattaako Kiinan viisumi hankkia jo Suomessa?

Kiitos :P

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #1329 : 28.01.2014, 00:26:35 »
Kannataako tai onko edes mahdollista matkustaa junalla Väliä Moskova - Vladivostok ns. "non-stoppina" ilman missään välillä yöpymistä? Iskeekö klaustrofobia? Onko liian uuvuttavaa? Kannattaisiko skipata Vladivostok ja reilailla junalla suoraa Pekingiin Trans-Manchurian rataa pitkin?
On se mahdollista ja kyllä itseäni kiinnostaisi vielä joskus matkustaa maailman pisin yhtäjaksoinen junamatka ilman välipysähdyksiä. Menin itse Mongolian kautta Kiinaan kesällä 2005, mutta useita kertoja Venäjän puolella pysähtyen. En ollut samassa junassa kuin maksimissaan kaksi yötä peräkkäin. Mielestäni jo tuollainen 48 tunnin yhtäjaksoinen junamatka puhdistaa mielen mukavasti kaikesta joutavanpäiväisestä. On hauska herätä junasta, viettää koko päivä junassa ja käydä nukkumaan edelleen samaan junaan. Olin todella rentoutunut neljän Venäjällä vietetyn viikon jälkeen siirtyessämme Mongolian puolelle.

Kannattaa miettiä, minne oikeastaan on matkalla. Moskovasta Vladivostokiin on 9259 km. Irkutsk tuntuu todella kaukaiselta, mutta sieltä on vielä Vladivostokiin yli 4000 km. Mongolian rata erkanee Ulan Udessa 5609 km:n kohdalla. Trans-Mantshurian rata puolestaan erkanee n. 6300 km:n jälkeen eli siitäkin on vielä 3000 km Vladivostokiin. Ei ihan pikku kierros siis.
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

Hastaghippie

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #1330 : 29.01.2014, 16:52:49 »
Kiitos vastauksestasi triplatonnitallaaja. Jep, olen tässä miettinytkin että en ehkä jaksaisi viikkoa istuskella junassa putkeen mutta sinne suuntaan silti lähdössä. Voit oki olla että menemme trans-manchurian rataa pitkin suoraan Kiinaan, mutta pitkä matka silti teidossa ja sitä innolla odottelenkin.

Tutankhamon

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 92
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #1331 : 29.01.2014, 21:07:28 »
Kiitos vastauksestasi triplatonnitallaaja. Jep, olen tässä miettinytkin että en ehkä jaksaisi viikkoa istuskella junassa putkeen mutta sinne suuntaan silti lähdössä. Voit oki olla että menemme trans-manchurian rataa pitkin suoraan Kiinaan, mutta pitkä matka silti teidossa ja sitä innolla odottelenkin.

Ehkä kannattaa muutaman junayön jälkeen pysähtyä yöksi johonkin kaupunkiin matkan varrelle? Vai onko noissa kaupungeissa/kylissä majapaikkoja? :D
"Ihmiselle on luotu jalat, ei juuria"

Hastaghippie

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #1332 : 01.02.2014, 21:06:38 »
Kiitos vastauksestasi triplatonnitallaaja. Jep, olen tässä miettinytkin että en ehkä jaksaisi viikkoa istuskella junassa putkeen mutta sinne suuntaan silti lähdössä. Voit oki olla että menemme trans-manchurian rataa pitkin suoraan Kiinaan, mutta pitkä matka silti teidossa ja sitä innolla odottelenkin.

Ehkä kannattaa muutaman junayön jälkeen pysähtyä yöksi johonkin kaupunkiin matkan varrelle? Vai onko noissa kaupungeissa/kylissä majapaikkoja? :D

Kyllähän noissa taitaa olla, onhan siinä välillä pari suurtakin kaupunki kuten Novosibirsk, Irkutsk ja Ulan-ude. Luulisi pienemmistäkin kaupungeista löytyvän.

Ayla

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 123
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #1333 : 09.03.2014, 20:12:34 »
Onko (hinnan lisäksi) joku erityinen syy, miksi UU-UB-väliä suositellaan mentäväksi junan sijasta bussilla? Itseäni kiinnostais enemmänkin tuo junailu, bussilla saa sitten lähes kaikkialla muualla mennäkkin riittämiin.

19 yötä lähtöön :D

Heloriina

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 538
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #1334 : 10.03.2014, 20:29:06 »
Bussi on nopeampi, koska junaan vaihdetaan Venäjän ja Mongolian rajalla uudet pyörät ja vaihto kestää tunteja. Bussi pääsee rajamuodollisuuksien jälkeen heti jatkamaan matkaa.

Haroosh

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 151
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #1335 : 10.03.2014, 23:04:14 »
Meidän junaan pyörät vaihdettiin mielestäni vasta Mongolian ja Kiinan rajalla. Ja luulisin, että niin muihinkin. Raideleveyshän noissa on sama. Mutta voin olla väärässäkin. Oli siinä jotain säätöä vaunujen kanssa Suhbaataarissa.
« Viimeksi muokattu: 10.03.2014, 23:07:26 kirjoittanut Haroosh »

Ayla

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 123
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #1336 : 10.03.2014, 23:06:20 »
Ja kuinkas paljon hinnassa on eroa? Mua ihan kyl kiinnostais koko matka mennä sillä junalla, ku kuitenkin junailemaan mennään...

markomikkonen

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
  • Flickr - kuvia matkan varrelta
  • Sähköposti
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #1337 : 17.03.2014, 13:28:49 »
Täällä lähdössä reissuun todennäköisesti heinäkuun alkupuolella ja suuntana Pekingistä Moskovaan. Miten junia lähtikään Pekingin päästä? Tarkoituksena on pysähdellä matkan aikana varsin usein. Mistä löytyisi listaus kaikista pysähdyspaikoista? Kiinassa kiinnostaisi pysähtyä myös muualla kuin Pekingissä.

Ayla

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 123
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #1338 : 17.03.2014, 23:17:54 »
Lonely Planetin Tran-sIberian Railway-opaskirjanen on must melko hyvää perusinfoa reitistä ja sen varrella olevista asioista. Mulla se lähtee mukaan, ni voi sitten reissussa suunnitella lennossa seuraavia pysähtymispaikkoja.

Muukalainenjääpussissa

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« Vastaus #1339 : 20.03.2014, 18:41:36 »
Moi! Tarkoitukseni olisi lähteä Aasian reissulle ensi elokuussa ja ostaa alustavasti lentolippu Pekingistä Indonesiaan. Ajattelin siis mennä trans-mongolia -rataa pitkin Pekingiin. En kuitenkaan tiedä alustavasti miten kauan aion olla Venäjällä, Mongoliassa ja Kiinassa, vaan varata näihin kolmeen maahan yhteensä vaikkapa puolitoista kuukautta ja viipyä paikoissa sen aikaa kun siltä tuntua ja jatkaa sitten eteenpäin. Miten paljon luulette Mongoliaradan maksavan elokuussa, jolloin on ilmeisesti sesonkiaika. Tarkoitan pelkkiä matkoja luukulta ostettaessa. Toinen kysymys liittyy Kiinan viisumiin. Minulla ei siis ole alustavaa tietoa missä aion Pekingissä tai kiinassa ylipäätään yöpyä. Kiinan viisumiin kuitenkin ilmeisesti tarvitsee alustavasti tietää jonkinnäköinen "vapaamuotoinen hotellivahvistus", mitä tämä vahvistus tarkoittaa ja eikö viisumia saa jos ei tiedä hotellia etukäteen. Viisumin hankin kuitenkin Suomesta.
E: Niin siis tarkoitan halvinta mahdollista matkustusluokkaa tuossa hinnassa.
« Viimeksi muokattu: 20.03.2014, 18:46:35 kirjoittanut Muukalainenjääpussissa »