Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Reilaa edullisesti - Pallontallaajat.net

Reilaa edullisesti

Jos mieli halajaa reissuun mutta lompakko ei ole aivan samaa mieltä, on reilaus aivan loistava tapa kukistaa matkakuume, sillä reilaaminen on yksi edullisimpia tapoja matkustaa pidemmän aikaa. Näillä vinkeillä pääset reilaamaan mahdollisimman kauan mahdollisimman vähällä rahalla.

reilirahat

1. Aloita reili sieltä, minne pääsee halvimmalla

Halpalentoyhtiöt tarjoavat silloin tällöin jopa muutaman euron hintaisia lentoja, joilla pääsee usein Keski-Eurooppaan, mutta parhaassa tapauksessa jopa Etelä-Eurooppaan asti. Muutaman euron halpalento voi olla jopa laivaa edullisempi tapa päästä reilireitin alkuun, joten naurettavan edullisen tarjouslennon löytäessään siihen kannattaa tarttua oitis.

2. Lennä käsimatkatavaroilla

Tarttuessasi halpalentoyhtiön edullisiin lentoihin saat myös pidettyä lennon lopullisen hintalapun mahdollisimman halpana, kun pakkaat mukaan vain käsimatkatavarat. Pienikokoinen rinkka tai normaalikokoinen reppu riittää mainiosti reilille, kun pakkaat valtavan vaateröykkiön sijaan mukaan muutaman monikäyttöisen vaatekappaleen ja hieman pyykinpesuainetta. Lisäksi reissukohteesta voi varmasti ostaa edullisia reilin ajan kestäviä vaatteita, joista voi helposti hankkiutua eroon matkan päättyessä.

3. Ota kaikki irti lennoista

Jos lennät reilin alussa reitin aloituspaikkaan, vietä siellä pari päivää ennen reilikortin käyttöönottoa. Näin saat viettää ensimmäisessä kohteessa aikaa ilman, että reilikortin kallisarvoiset matkapäivät kuluvat. Sama homma toimii myös matkan loppupuolella, kun otat lennot kotiin pari päivää reilikortin umpeutumisen jälkeen.

4. Tee päiväreissuja

Kun matkapäiviä on pakko käyttää, ota niistä kaikki irti hyppäämällä junaan keskiyön jälkeen ja viettämällä seuraava päivä uudessa kohteessa. Jatka matkaa illan tullen ennen keskiyötä. Jos juna lähtee saman vuorokauden puolella, ei reililipusta kulu kuin yksi päivä.

5. Käytä vain junia, joissa ei ole lisämaksuja

Joskus juniin täytyy hankkia paikkalippu, joka on usein maksullinen. Esimerkiksi Kreikassa paikkalipun saa ilmaiseksi, mutta Espanjassa pakollisesta lipusta joutuu pulittamaan useita euroja. Hitaisiin paikallisjuniin ei juuri koskaan tarvitse paikkalippua, eli niillä pääsee matkustamaan reilikortilla ilmaiseksi.

6. Tartu reililipun tuomiin alennuksiin

Reililipulla saa alennusta useista paikoista, esimerkiksi kotimaan junayhteyksistä jos ne liittyvät jollain tapaa reiliin. Lisäksi alennusta saa vaikkapa laivamatkasta Tukholmaan. Joihinkin eurooppalaisiin laivoihin voi päästä reililippua vilauttamalla pelkkien verojen hinnalla, ja alennusta saa myös pitkänmatkan busseista. Jos jollekin pätkälle ei ole tarjolla junayhteyttä, kannattaa esimerkiksi bussimatkasta kinuta alennusta reililippuun vedoten.

7. Nuku ilmaiseksi

Matkalipun lisäksi suurin kuluerä reilillä on majoitus. Vaikka yksittäiset hostelliyöt tuntuisivat edullisilta, tulee kokonaissummaksi helposti useita satoja euroja reilin pituudesta riippuen. Hostelleja edullisempi tapa majoittua on vaikkapa couch surfingin tai hospitalityclubin mahdollistama ilmainen kotimajoitus. Jos matkaan sisältyy lentoja, voi niiden yhteydessä yöpyä myös lentokentällä. Matkan aikana helpoin tapa yöpyä ilmaiseksi on hypätä yöjunaan ja nukkua siellä.

8. Syö halvalla

Riippumatta siitä missä matkustat, vältä ravintoloita viimeiseen asti. Suuntaa niiden sijaan ruokatoreille ja ruokakauppoihin ja osta ruuat samasta paikasta mistä paikalliset. Ruokatorilla on järkevää pitää pää kylmänä ja seurailla vähän aikaa, minkä verran paikalliset maksavat tuotteista ja ryhtyä ostopuuhiin vasta kun tuotteiden hintaluokka on tiedossa. Jos majapaikkasi on hostelli tai kaverin koti, käytä hyväksesi sieltä löytyvää keittiötä.

9. Varustaudu viisaasti

Jos reili vaatii tavarahankintoja mieti, olisiko ne mahdollista ostaa kotimaan sijaan reissukohteesta. Useimmat asiat ovat halvempia ulkomailla kuin Suomessa, ja hätäisistä varusteostoksista maksaa usein kotimaassa hurjasti enemmän kuin ulkomailla. Reilin ensimmäiset päivät pärjää kyllä mainiosti ilman setelivyötä tai puhallettavaa niskatyynyä, jotka voi ostaa ulkomailta parhaassa tapauksessa vain murto-osalla Suomen hinnoista.

10. Älä ota liikaa rahaa mukaan

Parhaiten pärjäät vähällä rahalla kun varaat mukaasi vain sen verran rahaa, kun on pakko. Reilillä menee taatusti viimeinenkin sentti mikä mukana on, joten budjetti on viisasta lyödä lukkoon jo ennen reissua. Jos lompakko pullistelee varavaluuttaa, tulee se taatusti käytettyä.

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä
  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *