Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Näin löydät halvat lennot

Näin löydät halvat lennot

Halpojen lentojen metsästäminen ei ole rakettitiedettä, vaan pikemminkin päinvastoin: homma on varsin yksinkertaista, kun pitää vain muutaman helpon säännön mielessä lentoja katsellessa.

halavat lennot

1. Ole ajoissa liikkeellä

Ala katsella lentoja heti, kun olet päättänyt matkan ajankohdan ja lentolippuihin tarvittava budjetti on kasassa. Usein halvimmat lennot menevät ensimmäisinä, ja mitä lähempänä matkan ajankohta on, sitä kalliimmiksi lennot käyvät. Muista siis, että mitä aikaisemmin varaat lennot, sitä halvemmalla pääset.

2. Ole joustava

Jousta matkapäivien suhteen, jos se vain on mahdollista. Jos lennon hinta tuntuu turhan kalliilta valitsemillesi päiville, siirrä lähtö- ja paluupäiviä. Jo yhden päivän siirrolla voi saada aikaisempaa edullisemmat lennot. Useimmissa lentohakukoneissa on mahdollista valita muutaman päivän jousto hakuun, jolloin hakukone etsii päivien sisään sopivan edullisimman lennon. Jos voit joustaa, käytä sitä mahdollisuutta.

3. Etsi lentoja useasta paikasta

Aina ei riitä, että metsästät edullisia hintoja suoraan lentoyhtiön sivuilta. Toki yhtiöillä on toisinaan tarjouskampanjoita, joiden hintoja on vaikea alittaa, mutta usein on viisasta etsiä lentoja myös hakukoneiden avustuksella. Lennonhakupalveluita on useita, kannattaa kokeilla ainakin Rantapallon hakua joka etsii halvat lennot vertailemalla useiden matkatoimistojen ja lentoyhtiöiden hintoja.

4. Matkusta sesonkien ulkopuolella ja arkipäivinä

On itsestään selvää, että lennot ovat kaikkein kalleimpia sesonkeina, erityisesti koulujen lomien aikaan. Pyri siis lentämään sesonkiaikojen ulkopuolella tai edes muutamaa päivää ennen sesongin alkamista. Viikonlopuille sijoittuvat lennot ovat usein kalliimpia kuin arkipäivien lennot, joten esimerkiksi viikonloppulomalle saa halvimmat lennot kun lentää kohteeseen jo torstaina ja palaa vasta maanantaina.

5. Vertaile hintoja jo etukäteen

Ota selvää jo ennen ostopuuhiin ryhtymistä, missä hintaluokassa lennot matkakohteeseesi ovat. Näin osaat vertailla hintoja sitten, kun on tosi kyseessä. Se auttaa myös tunnistamaan hyvän tarjouksen, jos sellainen osuu kohdalle.

6. Tartu hyvään tarjoukseen heti

Kun eteen tulee edulliset lennot, ei niitä kannata jäädä harkitsemaan pitkäksi aikaa, sillä lentojen hinnat saattavat muuttua tunneissa erityisesti, jos ne ovat suosittuun kohteeseen. Tartu siis hyvään tarjoukseen heti, kun sellainen osuu omalle kohdalle.

 

Lisää apua Lentometsästyksen ABC -keskustelusta

 

Kuva: Flickr/caribb

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä
  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *