Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Finnairin Helsinki-Vantaan lounge

Löhöilyä loungessa: Finnairin Helsinki-Vantaan non-Schengen -lounge

Suomen suurimmalla lentokentällä Helsinki-Vantaalla sijaitseva Finnairin non-Schengen lounge on kerännyt kiitosta ympäri maailmaa, ja se tyydyttää taatusti myös reppureissaajan tarpeet.

finskilounge3

Marimekon astioita, Eero Aarnion valaisimia ja Mikko Laakkosen Covo –naulakoita, muun muassa niiden muodossa näkyy Finnairin non-Schengen loungessa kotimainen suunnittelu.

Valoa ja rauhallista tunnelmaa

Yhtiön toisen Helsinki-Vantaan lentokentällä sijaitsevan loungen tavoin tila paitsi uhkuu valoa, myös henkii rauhallista tunnelmaa. Vaikka kyseessä on yksi suuri tila, jakautuu se useaan pienempään soppeen, joista voi valita itselleen paikan vierailun ajaksi. Tilasta löytyy niin ruokapöytiä tuoleineen, rentoja nojatuoleja, pehmeitä sohvia sekä lekottelua helpottavia raheja.

Ensimmäisenä vierailijaa on vastassa suuren tilan ruokailuhuoneena toimiva osio, missä lapsiperheet nautiskelevat oikeaoppisesti ruokapöydissä takana olevien tiskien antimista. Vieressä on nojatuoleja sivupöytineen ja niiden takana suurempien pöytien ympärille kasattuja nojatuolirykelmiä.

Lounge sijaitsee valtavassa huoneessa, jota reunustaa muutaman portaan korkuinen leveä käytävämäinen tila. Portaiden takaa löytyvätkin loungen parhaimmat paikat: superrennot nojatuolit, joilla voi ottaa nokoset ellei edessä olevasta ikkunasta avautuvia maisemia ja ohitse rullailevia lentokoneita jaksa loputtomiin ihastella. Likellä on myös työskentelyyn tarkoitettuja pöytiä, joissa kaikissa on sähköpistoke. Netti toimii loungessa moitteettomasti.

finskilounge4

Runsaasti ruokatiskejä

Ruoka sijaitsee loungen toisessa päässä ja sitä on usean tiskin verran. Monille loungeille epätyypillisesti tässä loungeissa panostetaan juomapuolen lisäksi myös ruokaan. Tarjolla on päivän keiton lisäksi toinen lämmin ruoka, joka vierailuhetkellä oli kiinalaisittain maustettuja kanavartaita. Halutessaan loungesta voi ostaa sushia. Lisäksi tiskien uumenista löytyy monipuolinen salaattibuffet, hedelmiä sekä yllätykseksi myös leivoksia. Juomapuoli on tuttua laatua: kahvimasiina, limsa- ja oluthana sekä hyvä tee- ja viinivalikoima. Tarjolla on myös väkeviä.

Aasian –matkaajille tarjotaan erityishuomiota paitsi ruuan puitteissa, myös haarukoiden vieressä töröttävien syömäpuikkojen ja monipuolisen lehtivalikoiman muodossa.

finskilounge5

Lapsiperheitä ja pukumiehiä

Loungessa näkyvä vierasjoukko on monipuolista: on lapsiperheitä, lomailevia pariskuntia sekä kiireisen oloisia pukumiehiä. Palvelu on todella ystävällistä ja tunnelma rauhallinen. Loungessa on muutama televisio, mutta niiden volyymitaso on sen verran alhainen, että ohjelmia on hankala seurata.

Syöpöttelyn lisäksi aikaa voi viettää loungen tietokoneilla surffaten, ohikiitäviä lentokoneita seuraillen tai vaikkapa suihkussa. Aivan vastaanoton vieressä on nimittäin kuusi hyvin varusteltua suihkuhuonetta, mistä löytyy kaikki tarpeellinen shampoista ja pyyhkeistä parranajovälineisiin ja hammasharjaan.

finskilounge6

Pallontallaajat.netin arvio loungesta:

Palvelu 5/5 ”Palvelu oli erinomaista, työntekijät olivat ystävällisiä mutta eivät liian tungettelevia. Santsata kehtasi useaan otteeseen kun kukaan ei ollut kyttäämässä ruokatiskien vierellä.”
Tarjoilut 4/5 ”Tarjolla oli monipuolisesti ruokaa, joskin leipävalikoima oli melko tylsä ja juuston puuttuminen kokonaan valikoimasta jäi ihmetyttämään, Suomessa kun ollaan.”
Tilat 5/5 ”Tila on valoisa ja tilava, ja vaikka kyseessä on melko avonainen tila, löytyy sieltä useita rauhallisia nurkkauksia missä vierailuajan voi viettää.”
Palvelut 3/5 ”Loungessa on tarjolla melko vähän tekemistä, sillä televisioiden katselu on hankalaa eikä esimerkiksi pelikonsoleita ole. Lehtivalikoima on tosin monipuolinen ja kansainvälinen, ja asiakkaiden käyttöön tarkoitetut tietokoneet ovat tarpeellisia, ellei omaa laitetta ole mukana.”

Keskiarvo 4/5

 

Finnairin non-Schengen –lounge sijaitsee Helsinki-Vantaalla lähtöporttien 36 ja 37 välissä. Sisäänpääsy loungeen vaatii joko Finnairin platina-, kulta- tai hopeakortin. Sisälle pääsee myös muiden oneworld –allianssin yhtiöiden kahden ylimmän tason kortilla. Kortittomille kolmen tunnin vierailu maksaa 45 euroa/hlö.

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä
  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *