Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Helsinki-Vantaan Aspire-lounge

Löhöilyä loungessa: Helsinki-Vantaan Aspire-lounge

Helsinki-Vantaan lentoaseman uusin lounge on Servisairin ylläpitämä Aspire-lounge, joka avattiin vuoden 2013 huhtikuussa. Lähtöporttien 27-28 lähistöllä sijaitseva lounge tarjoaa reissaajalle mukavan ja rentouttavan koneenvaihdon.

_DSF4229

Jo ensisilmäyksellä näkee, että loungessa on ajateltu yksin matkustavaa, sillä tila on täynnä pieniä nurkkauksia, joihin voi rauhassa leiriytyä matkatavaroidensa kanssa. Se ei kuitenkaan ole sattumaa, sillä loungessa tiedetään, että asiakkaat haluavat olla rauhassa ja uppoutua omiin puuhiinsa myös lounge-vierailujen aikana.

Korkeatasoinen pieni lounge

Helsinki-Vantaan Aspire-lounge poikkeaa merkittävästi useista Servisairin loungeista, sillä lounge on järjestyksessään yhtiön toinen Aspire-brändin lounge. Esimerkiksi loungen sisustus on päätetty Suomen päässä, ja sen huomaa: paikka on täynnä pohjoismaalaista designia. Perinteisten Pallo-tuolien ja Teema-astioiden lisäksi Aspire-loungessa näkyy suomalaisten puuseppien kädenjälki upeissa massiivipuisissa huonekaluissa.

Loungen taso halutaan pitää korkeana, ja siihen vaikuttavat paitsi sisustuksessa näkyvät valinnat, myös asiakkaalle tarjottavat palvelut. Vaikka Helsinki-Vantaalla on ilmainen langaton nettiyhteys, on loungen asiakkaiden saatavissa myös oma, loungen tarjoama nettiyhteys siltä varalta, että kaikille avoin internet-yhteys ruuhkautuisi. Ellei omaa mobiililaitetta ole mukana, voi käyttää loungen koneita.

Tilaa on 116 asiakkaalle, eli lounge on melko pieni. Se ei kuitenkaan asiakkaan näkökulmasta ole huono asia, sillä niin lounge pysyy rauhallisena myös ruuhka-aikoina.

_DSF4252

Keittoa ja karjalanpiirakoita

Aivan loungen tervetulotiskin vieressä sijaitsee myös loungen ruokatiski. Tarjolla on paitsi keittoa, myös karjalanpiirakoita suomalaiseen makuun ja kansainväliseen makuun croissantteja. Lisäksi tiskillä on tuoreita hedelmiä, keksejä, suklaata ja pieniä prezeleitä. Loungessa tarjoillaan myös aamiainen, jolloin tarjolle tuodaan jogurttia ja mysliä.

Juomapuoli ei juuri eroa muista loungeista, sillä tarjolla on limsan, oluen ja väkevien lisäksi myös kahvia ja teetä. Viineihin kuitenkin panostetaan, sillä kahden kuukauden välein vaihtuvat viinit valitaan suoraan maahantuojalta, eikä niitä saa alkosta. Loungessa ollaankin erittäin ylpeitä viineistään.

Alle 18-vuotiaat pääsevät loungeen huoltajan seurassa, mutta varsinaista lapsille suunnattua aktiviteettia ei loungessa ole. Tilassa on pari äänettömälle hiljennettyä televisiota ja tarjolla on kansainvälistä luettavaa, mutta tietokoneen lisäksi muita viihdykkeitä ei ole. Sähköpistokkeita on mukavasti siellä täällä, joten omaan viihdekoneistoon saa kyllä virtaa, jos sellainen on mukana. Ja ellei syömisen lisäksi muuta puuhaa keksi, voi ihmetellä ikkunoista avautuvaa menoa, sillä loungesta näkee paitsi lähtöaulaan, mutta myös kiitoradalle.

_DSF4260

Pallontallaajat.netin arvio loungesta:

Palvelu 5/5: ”Palvelu oli ystävällistä ja tarvittaessa olisi saanut apua myös esimerkiksi lentolippuja koskevissa asioissa. Asiakas sai olla omassa rauhassa.”

Tarjoilut 3/5: ”Vaikka kaikki mitä oli tarjolla oli hyvää, olisi sapuskaa saanut olla monipuolisemmin.”

Tilat  4/5: ”Tila oli pieni mutta kotoisa, ja sitä on jaettu mukavasti kevyillä verhoilla. On hienoa, että asiakkaalle tarjotaan paikkoja joissa voi olla yksin tai omalla porukalla. Sisustus loi rentoa tunnelmaa, kun kaikki ei ollut steriilin valkoista.”

Palvelut 3/5: ”Television, tietokoneen ja sanomalehtien lisäksi loungessa ei juuri viihdykettä ollut.”

Keskiarvo 3,5/5

 

Servisairin Aspire-lounge, sisäänpääsy esimerkiksi Priority Passilla, business-luokan lipulla tai tasokortilla. Kolmen tunnin sisäänpääsyn voi myös ostaa 35 euron hintaan. Lounge sijaitsee Helsinki-Vantaan Schengen-alueella toisessa kerroksessa vastapäätä lähtöportteja 27-28.

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä
  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *