Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Tämä on Suomen halpalentotarjonta

Suomesta liikennöivät halpalentoyhtiöt

Maailman halpalentotarjonta jatkaa paisumistaan, ja ilmiö näkyy selkeästi myös Suomessa. Vanhat halpalentoyhtiöt ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisten suosituimpien yhtiöiden joukossa, mutta uusia yhtiöitä tulee Suomenkin markkinoille lisää koko ajan. Tästä listasta löydät Suomesta liikennöivät halpalentoyhtiöt.

halpalento1

Suomessa toimii vajaat kymmenen halpalentoyhtiötä, joista aktiivisimmat Norwegian ja Airbaltic lanseeraavat alituiseen uusia reittejä. Norwegian jatkaa suorien kansainvälisten reittien tarjoamista useista suomalaisista kaupungeista, kun taas airBaltic keskittyy tarjoamaan reittivaihtoehtoja mahdollisimman useaan kohteeseen yhtiön omalta kotilentokentältä Riiasta.

Muita aktiivisesti Suomessa toimivia halpalentoyhtiöitä ovat Aer Lingus, Flybe, Ryanair ja WizzAir. Saksalainen Airberlin ei varsinaisesti ole halpalentoyhtiö, mutta Airberlinin hinnat ovat sen verran kilpailukykyisiä, että hintojen puolesta sen voi laskea halpalentoyhtiöiden joukkoon. Uutuutena Suomen halpalentotaivaalla on espanjalainen Vueling, joka tarjoaa lentoja Helsingistä Barcelonaan.

Aer Lingus

Suomesta ainoastaan Helsingistä Dubliniin lentävä Aer Lingus vaikuttaa suomalaisin silmin katsottuna pieneltä lentoyhtiöltä, mutta on todellisuudessa valtava. Aer Lingus lentää paitsi useisiin eurooppalaisiin kohteisiin, myös Pohjois-Amerikkaan ja Lähi-itään. Yhtiö lentää yhteensä noin 80 kohteeseen ympäri maailmaa, esimerkiksi Bostoniin, Bukarestiin ja Torontoon.

Airberlin

Airberlinillä on maailmanlaajuisesti noin 80 kohdetta, mutta yhtiö lentää Suomesta ainoastaan Helsingistä Berliiniin, mistä jatkoyhteydet ovat mainiot. Airberlinillä voikin lentää Helsingistä yhdellä vaihdolla Euroopan lisäksi Pohjois-Amerikkaan, Aasiaan, Afrikkaan ja Australiaan. Kohteita ovat esimerkiksi New York, Aberdeen, Krakova ja Pristina. Edullisimmillaan menopaluu Helsingistä Berliiniin maksaa noin 80 euroa. Jouluisin yhtiö kuljettaa asiakkaiden joulukuuset veloituksetta.

Airbaltic

Latvialaisen Airbalticin kohdelista muuttuu koko ajan. Välillä yhtiö vähentää rajusti lentokohteitaan, välillä niitä listataan lisää. Yhtiön kohteiden pääpaino on Euroopassa, ja airBaltic lentääkin kaikkiin kaupunkeihin yhtiön kotikentältä Riiasta. Suomesta Riikaan pääsee Airbalticilla Helsingistä, Tampereelta, Turusta ja Lappeenrannasta. Yhtiöllä on yhteensä noin 60 kohdetta paitsi Euroopassa, mutta myös Lähi-idässä sekä Aasian että Afrikan puolella.

Etihad 777 flight

Norwegian

Suomalaisille tutuimpia halpalentoyhtiöitä alkaa olla naapurimaasta tuleva Norwegian, joka paitsi lentää kotimaan kohteiden välillä, tarjoaa myös edullisia lentoja Eurooppaan, Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan.Norwegian tarjoaa suoria lentoja Helsingistä useisiin eurooppalaisiin kohteisiin, mutta lentää myös esimerkiksi Oulusta suoraan Alicanteen. Tarjolla on myös kaukolentoja, sillä Norwegian lentää Oslosta New Yorkiin ja Bangkokiin. Suomalaisista kaupungeista Norwegian lentää Ivaloon, Kittilään, Rovaniemelle, Ouluun ja Helsinkiin. Nuori lentoyhtiö lentää jo noin 130 kohteeseen ympäri maailmaa, mutta painopiste on tiukasti Euroopassa.

Flybe

Flybe toimii Suomessa Finnairin alaisena, ja lentää yhdeksään suomalaiseen kaupunkiin. Sen lisäksi yhtiö tarjoaa lentoja noin 90 muuhun eurooppalaiseen kaupunkiin. Pääpaino lentokohteissa on Ranskassa ja Iso-Britanniassa, missä Flybe lentää noin 50 kohteeseen. Yhtiö tarjoaa paitsi edullisia lentoja Euroopan sisällä, myös kotimaassa, missä Flybe lentää myös pienemmille kentille: Maarianhaminaan, Varkauteen, Kokkola-Pietarsaareen, Jyväskylään, Kajaaniin, Savonlinnaan, Enontekiölle, Kemi-Tornioon sekä Helsinkiin.

halpalento2

Ryanair

Kaikkein halpalentoyhtiöiden äiti lienee irlantilainen Ryanair, joka valvoo asettamiaan sääntöjä äärimmäisellä tiukkuudella. Kaukaisille kentille ja rupuisiin terminaaleihin lentävällä yhtiöllä on kuitenkin alhaiset hinnat ja mainioita supertarjouksia, joilla voi parhaimmillaan lentää haluttuun kohteeseen muutamalla eurolla. Ryanair vähensi hiljattain suomalaisten kohteidensa lentotiheyttä, mutta lentää edelleen sekä Tampereelta että Lappeenrannasta. Turusta lähtevät lennot on lopetettu talvikauden ajaksi. Tampereelta Ryanair lentää 11 kohteeseen Euroopassa, Lappeenrannasta kolmeen kohteeseen. Ryanair lentää kaiken kaikkiaan noin 180 kohteeseen, joista osa on kesä- ja osa talvikohteita. Valtaosa kohteista on Euroopassa, mutta yhtiö lentää myös kuudelle Marokkolaiselle kentälle.

Vueling

Uusin tulokas Suomen halpalentomarkkinoilla on espanjalainen Vueling, joka hiljattain aloitti toimintansa Suomessa. Toistaiseksi yhtiö liikennöi Suomesta vain yhdellä reitillä Helsingistä Barcelonaan. Vueling lentää yhteensä noin 60 kohteeseen, joista valtaosa sijaitsee Euroopassa, mutta lentoja on tarjolla myös Marokkoon ja Israeliin.

WizzAir

Suomen Turusta lentävä WizzAir liikennöi Turusta Gdanskiin. Noin 80 kohteen listalla on vain eurooppalaisia kaupunkeja Israelin Tel Avivia lukuun ottamatta. Lentoyhteydet ovat hyvät useista kaupungeista, esimerkiksi Gdanskissa vaihtaessa WizzAir tarjoaa jo 22 eurooppalaista kohdetta. Yhtiö lentää muun muassa Belgradiin, Skopjeen ja Zaragozaan. WizzAir oli ensimmäinen Suomessa operoiva lentoyhtiö, joka otti käyttöönsä pienempiä käsimatkatavaroita suosivan tavan, minkä lanseerauksen jälkeen tavallinen käsimatkatavaran maksimikoko 56x45x25cm edellyttää jo lisämaksua.

 

Vaikka tuleva matkakohteesi ei löytyisi näiden halpalentoyhtiöiden kohdelistauksista, ei se tarkoita, ettei sinne pääsisi halpalentoyhtiöllä. Kohdelentokentän nettisivuja tutkimalla löytyy lista sinne lentävistä lentoyhtiöistä, ja sitä kautta löytynee kohteeseesi lentävä halpalentoyhtiö. Useat halpalentoyhtiöt lentävät samojen suurten lentokenttien kautta, joten yhtiöitä vaihtelemalla pääsee yllättävän pitkälle myös halpalennolla.

Etsi halpoja lentoja Rantapallon lentohausta.

Lentomatkustuksen ABC -keskusteluun
Keskustele halpalentoyhtiöistä lentomatkustus -keskustelualueella

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä
  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *