Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Vinkit Helsinki-Vantaalle - Pallontallaajat.net

Vinkit Helsinki-Vantaalle

Helsinki-Vantaan lentokenttä parantaa palveluitaan vuosi vuodelta. Kentällä voi esimerkiksi yöpyä mukavasti ilmaiseksi ja täydentää muona- ja suomituliaisvarastoja vaikkapa keskellä yötä. Pallontallaajat esittelee Helsinki-Vantaan parhaat ilmaiset palvelut.

HKIVANTAA3

Nuku ja rentoudu rauhassa

Helsinki-Vantaa on lähtökohtaisesti mainio lentokenttä ottaa rennosti lentojen välillä ja jopa yöpyä, sillä valtaosa penkeistä on käsinojattomia, joten niissä voi helposti kellahtaa makuuasentoon. Ennen turvatarkastusta makeimmat unet saa lentokentän pohjakerroksessa, missä on taatusti hiljaista läpi yön. Rauhallisimmat penkit ovat pohjakerroksen matkatavaransäilytyslokeroiden lähellä sijaitsevalla alueella, jonka vieressä on myös vessat.

Turvatarkastuksen jälkeen matkustaja pääsee lukemattomien nukkumapaikkojen äärelle, sillä pitkiä käsinojattomia penkkirivejä riittää Helsinki-Vantaalla. Rauhallisimmat alueet ovat lentokentän eri päissä, ja lokoisimmat unet saakin kaukaisimpien lähtöporttien odotusalueella. Kannattaa kuitenkin tarkistaa, ettei kyseiseltä lähtöportilta ole lähtemässä lomalentoa juuri makeimpien yöunien aikaan. Passintarkastuksen jälkeen olevalla odotusalueella on myös yksittäisiä makuuasennossa olevia nojatuoleja, jotka takaavat makoisat lentokenttäunet.

Lokakuussa 2013 Helsinki-Vantaalle avattiin rentoutumisalue, joka on turvatarkastuksen jälkeen kaikkien matkustajien käytössä. 31-alkuisten lähtöporttien vieressä sijaitseva rentoutumisalue on ilmainen ja auki ympäri vuorokauden. Rentoutumisalueella on kolme unikapselia ja neljä sänkyä, joissa voi vedellä hirsiä häiriöttä. Niiden lisäksi tilassa on runsaasti nojatuoleja ja työskentelypisteitä joten siellä voi paitsi ottaa rennosti, myös työskennellä rauhassa. Rentoutumisalue sijaitsee nokkelasti niin, ettei sinne juuri eksy ohikulkijoita vaan sitä on osattava etsiä löytääkseen, mikä takaa rauhallisen oleskelun rentoutumisalueella.

HKIVANTAA2

Syö ja juo budjetin mukaan

Lentokentän palvelukerros on minibudjetilla reissaavan ystävä, sillä sieltä löytää sopuhintaista sapuskaa ilman korkeita lentokenttähintoja. Halvin ruoka on ruokakauppa Alepassa, joka sijaitsee Terminaali 2:ssa. Ruokakauppa on auki ympäri vuorokauden, joten murua voi hakea rinnan alle vaikka keskellä yötä. Lentoaseman ruokakaupassa on erityisen hyvä valikoima mukaan napattavia ruokia, kuten esimerkiksi täytettyjä voileipiä ja salaatteja.

Lentokentällä on myös useita kahviloita ja ravintoloita niin ennen turvatarkastusta kuin sen jälkeen. Myös saattajien saatavilla ovat esimerkiksi palvelukerroksessa sijaitsevat Picnic ja Starbucks. Turvatarkastuksen jälkeen hinnat nousevat, mutta tarjonta laajenee useiden ravintoloiden, kahviloiden ja pubien muodossa.

Jotain ilmaista lentokentällä on, sillä Helsinki-Vantaalla, kuten muualla Suomessa, vesijohtovesi on juotavaa ja sillä voi kätevästi täyttää juomapullon.

HKIVANTAA1

Viihdy lentokentällä

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on valtavasti sähköpistokkeita ja niiden määrä kasvoi erityisesti Helsingin design-pääkaupunkivuoden 2012 aikana. Nykyään liki jokaisen penkkirivin yhteydestä löytyy sähköpistoke, joten oman läppärin, tabletin tai älypuhelimen äärellä viihtyminen on todella helppoa riippumatta siitä, onko akkua vai ei. Lisäksi kaikkialla Helsinki-Vantaalla on maksuton nettiyhteys, joka toimii mainiosti ympäri lentokentän.

Lentokentän kakkosterminaalissa toisessa kerroksessa lähtöporttien 27 ja 28 lähistöllä sijaitseva book swap on kuin pieni lentokenttäkirjasto, joka tarjoaa paitsi rauhallisia lukuhetkiä matkustajille, myös ilmaista viihdettä. Kirjanvaihtopisteen idea on, että reissukirjan voi halutessaan tuoda kirjahyllyyn ja lahjoittaa sen jollekulle muulle matkaajalle, ja jos kirjahyllystä löytyy jotain itseä miellyttävää lukemista, voi sen napata hyvällä omallatunnolla ilmaiseksi mukaan. Pienessä tilassa on kirjahyllyjen lisäksi pari mukavaa nojatuolia.

Helsinki-Vantaalle avattiin näköalatasanne kesäkuussa 2012, ja se sijaitsee Terminaali 2:n vieressä olevan toimistorakennuksen katolla. Tasanne on avoinna päivittäin aamuseitsemästä iltakymmeneen, ja sinne on vapaa pääsy. Ulkotilat ovat poissa käytöstä talvella, mutta lentokoneita voi tiirailla myös tasanteen sisätiloista käsin. Katseluterassin lisäksi mainio paikka nousevien ja laskeutuvien lentokoneiden ihasteluun on Fly Inn -ravintolan yläpuolella sijaitseva loungetila, johon on vapaa sisäänpääsy ravintolan aukioloaikojen mukaan. Ravintola sijaitsee lähellä lähtöporttia 27.

Helsinki-Vantaa on taidelentokenttä, ja lentokentällä onkin aina useita taidenäyttelyitä. Jotkut näyttelyt ovat pysyviä ja toiset vaihtelevat. Näyttelyitä löytää ympäri lentokenttää niin lähtöselvitysauloista kuin lähtöporttien lähistöltä. Lisätietoa näyttelyistä löytyy Helsinki-Vantaan lentoaseman nettisivuilta.

 

Yö Helsinki-Vantaalla -keskusteluun

Kuvat: Finavia

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1218)

ananas2go / Popot pogoillen

25.10.2014

Kiitos valaisevasta jutusta! Ensimmäiseksi otsikosta tuli mieleen ilmainen WiFi ja ne käsinojattomat penkit.

Hannele

6.4.2016

Nukkumakapselit maksavat 6€ /h

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *