Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Näin nukut lentokentällä

Yövy lentokentällä – 7 vinkkiä

Lentokentillä yöpyminen on kengännauhabudjetilla matkustavan paras ystävä. Mukava käsinojaton penkki, suuri huivi ja matkalaukku pään alla toimittamassa tyynyn virkaa takaavat mukavat yöunet aivan ilmaiseksi. Näillä kikoilla saat lentokenttäyöpymisestä mahdollisimman miellyttävän kokemuksen.

sleepinginairports1

1. Ole ajoissa liikkeellä

Lentokentällä nukkumisessa pätevät viidakot lait, ja siellä nopeat syövät hitaat. Jos suunnitelmissa on viettää yö lentokentällä, tärkeintä on olla ajoissa paikalla. Mikään ei ole sen ikävämpää kuin huomata puolenyön jälkeen lentokentälle konkoillessa, että kaikki parhaat paikat on viety jo tuntikausia sitten ja ainoat vapaat paikat ovat niitä, mihin ilmastointi puhaltaa kaikkein kovimmin. Lentokenttien penkkipaikat viedään silmänräpäyksessä, joten kun löydät vapaan penkkirivin, kokoa kamasi sen vierelle ja käy pitkäksesi penkille, jotta voit taata paikan pysyvän hallussasi. Halpalentoyhtiöiden kotikenttien ja suosittujen vaihtokenttien kohdalla kannattaa olla paikalla erityisen ajoissa, sillä useat halpalentoyhtiöiden asiakkaat päätyvät viettämään yönsä vaihtokentällä hotellin sijaan.

2. Varustaudu oikein

Lentokenttien ilmastointi pauhaa yötä päivää, ja kylmä yllättää lentokenttänukkujan aina. Jos nukut lattialla, varaa mukaasi ohut makuualusta, joka eristää kehosi lämpöä. Ota mukaan myös suuri huivi tai pyyhe peitoksi ja tee vaatteista tai laukustasi mytty pään alle. Useat suosivat myös korvatulppia ja silmälappuja. Parasta on, jos matkatavaroihisi mahtuu mukaan makuupussi, joka takaa lämpimän yön. Jos silmälappujen kantaminen tuntuu turhalta, toimittaa niiden virkaa mainiosti myös pään ympärille kiedottu huivi, joka lämmittää samalla mukavasti. Lentokentällä iskee helposti nälkä, joten varaa mukaasi myös eväät yöllä iskevän nälän varalta.

3. Hanki viihdykkeitä

Aina nukkuminen ei onnistu, vaikka puitteet olisivat muuten kunnossa. Ota kaiken varalta mukaasi musiikkia, lukemista, matkapäiväkirja tai muuta viihdykettä. Varaa älypuhelimeesi tai reissutietokoneellesi lempisarjojasi tai elokuvia, joita voit katsella valvoessasi lentokentällä. Jos lentokentällä sattuu olemaan ilmainen langaton nettiyhteys, ota siitä kaikki irti. Joillakin lentokentillä saattaa olla tarjolla matkustajien käyttöön myös tietokoneita, joita voi käyttää jos oma läppäri ei mahtunut matkatavaroiden joukkoon. Hyvää unta houkuttavaa tekemistä on myös eväiden syönti, joten varaa tylsistymisen varalta mukaan myös ylimääräistä evästä.

4. Esitä viatonta

Älä missään nimessä näytä siltä, että lentokentällä nukkuminen olisi mielestäsi mukavaa puuhaa. Joillakin kentillä vartijat tulevat hätistelemään lentokentällä yönsä viettäjiä, toisilla kentillä he haluavat vain varmistaa, että nukkuja on todella matkustamassa seuraavana päivänä ja yöpyy sen vuoksi kentällä. Kummassakin tapauksessa suhtaudu vartijaan ystävällisesti ja rauhallisesti, esitä matkalippusi ja anna ymmärtää, että lentokentällä nukkuminen on sinulle ainoa vaihtoehto etkä todellakaan tee sitä mielelläsi.

sleepinginairports2

5. Pidä tarvittavat asiakirjat helposti saatavilla

Suloinen lentokenttäunesi voi keskeytyä kentän vartijoiden toimesta, kun he tulevat utelemaan syytäsi lentokentällä punkkaamiseen. Yleensä riittää, kun lentokenttäyöpyjällä on osoittaa lentolippu seuraavan päivän lennolle. Säilytä tärkeitä asiakirjoja, kuten passia ja matkalippuja, takkisi povitaskussa ja vältyt mahdolliselta ryöstöltä. Jos mukanasi on makuupussi, kokoa arvotavarasi makuupussin sisäpuolelle missä ne pysyvät taatusti tallessa. Herätystä huutavan matkapuhelimen kaivaminen makuupussin jalkopäästä on huomattavasti mieluisampaa kuin huomata heräävänsä pari tuntia halutun heräämisajan jälkeen siihen, että lento on jo lähtenyt ja kännykkä kadonnut vierestä. Pidä siis arvotavarasi visusti tallessa mutta niin, että saat ne tarvittaessa kaivettua esiin helposti ilman, että joudut samalla esittelemään koko omaisuutesi kanssanukkujille.

6. Varaa eväät

Varaudu siihen, että lentokenttäyö on pitkä eikä lähistöllä ole avoimia kauppoja hankkimalla hyvät eväät yötä varten. Joillakin lentokentillä on toki ympäri vuorokauden avoinna olevia kauppoja, joiden valikoima on laaja erityisesti eväiden kuten valmiiksi täytettyjen voileipien ja salaattien kohdalla, mutta niiden hankkiminen ei aina mahdu budjettiin. Parasta on siis ottaa mukaan omat eväät. Ellei uni tule, aika kuluu mukavasti eväitä syödessä.

7. Karista nuutunut olemus

Lentokentällä nukkujan lempihetki tulee, kun herätyskello pärähtää soimaan ja lopettaa epätoivoisen unen odottelun. Silloin kerätään kamat kasaan ja leiriydytään lähimpään ja puhtaimpaan, parhaassa tapauksessa juuri siivottuun vessaan. Aikaisin aamulla lentokenttien vessoissa voi rauhassa vallata suuremmankin tilan, pestä hampaansa, vaihtaa vaatteet ja virkistää olemuksensa. Vaikka takana olisi huonosti nukuttu lentokenttäyö, parantaa virkeän näköinen olemus paitsi omaa fiilistä, myös kanssamatkustajien suhtautumista kun lentokenttäyö ei näy naamasta.

 

Keskustele lentokentällä nukkumisesta

Lähde: www.sleepinginairports.net

Kuvat: istockphoto ja Flickr/anglogean

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä
  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *