Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Hotellinvaraus FAQ - Pallontallaajat.net

Hotellinvaraus FAQ

Sanastoa

Additional Rates  
ks. Mitä ovat "Additional Rates"?
Check in
Saapumispäivä, minä päivänä saavut hotelliin
Check out
Lähtöpäivä, minä päivänä poistut hotellilta
Children Friendly
Lapsille sopiva
Confirmation Number  
Varmistusnumero
Double
Huone jossa parisänky
Double Bed  
Parisänky
Itinerary Number  
Varausnumero, pidä tallessa!
Laundry
Pyykinpesu
Linen
Liinavaatteet, lakanat
Security Lockers
Säilytyslokero arvotavaroille
Special Internet Rates  
ks. Mitä ovat "Special Internet Rates"?
Towels
Pyyhkeet
Twin
Huone jossa kaksi erillistä sänkyä
Vacation Rental  
ks. Mikä on "Vacation Rental"?
Wheelchair Accessible
Pyörätuolillakin pääsee

Varauksen tekeminen

Varauksen varmistaminen

Varauksen peruuttaminen

Sekalaista

Varauksen tekeminen

Kuinka teen huonevarauksen?

Varauksen takeminen on hyvin helppoa. Valitse tai syötä hakulomakkeelle haluamasi kaupunki suomeksi tai englanniksi riippuen hakukoneesi kielestä, saapumis- ja lähtöpäivät sekä yöpyjien määrä. Tämän jälkeen klikkaa Etsi (Search) -nappia, jolloin näkyviin tulee lista hotelleja. Voit myös joutua tarkentamaan hakua, mikäli esimerkiksi syöttämälläsi kaupungin nimellä ei löytynyt tietoja.

 • Hotellin nimeä tai info -linkkiä klikkaamalla saat lisää tietoa kyseessä olevasta hotellista. Lisätiedoista näet hotellin tarkemman esittelyn sekä huonevaihtoehtojen kuvaukset hintoineen. Valitse jokin näistä huonetyypeistä painamalla Book It -nappia huonekuvauksen oikealla puolella.
 • Kun olet valinnut haluamasi huoneen, tulet "Secure Reservation Request" -sivulle. Tutustu varaus infoon ("Reservation Information") ja täyttää tyhjät kohdat "Guest Information" -osioon. Varmista vielä, että kirjoitit nimesi ja sähköpostiosoitteesi oikein.
 • Kun olet täyttänyt kaikki tarvittavat tiedot paina "Submit Reservation" -painiketta.
 • Majoituksen välittäjä ottaa sinuun yhteyttä lähettämällä varausvahvistuksen muutamien minuuttien kuluessa.

Lisähaku (Advanced Search Options) tarjoaa enemmän mahdollisuuksia määritellä haluamasi hotellin omainaisuuksia. Lisähaun avulla voit myös hakea tietyn hotellin nimellä.

Mitä ovat "Special Internet Rates?"

"Special Internet Rates" -hinnoilla säästät selvää rahaa. Koska varauspalvelujen kautta varataan erittäin suuri määrä yöpymisiä, on erikoishintoja voitu neuvotella hotellien kanssa.

Yleensä erikoishintaisten huoneiden koko maksu tulee maksaa etukäteen luottokortilla, jotta edullinen hinta on varma. Etukäteismaksu takaa, että sinulla on huone varattuna saapuessasi hotelliin, eikä varausta voida perua esimerkiksi ylibuukkauksen vuoksi.

Mitä ovat "Additional Rates?"

Myös nämä hinnat tarjoavat säästöä, mutta eivät kuitenkaan ole erityisesti neuvoteltuja hotellien kanssa, kuten "Special Internet Rates" -hinnat ovat. Yleisesti ottaen alennukset eivät ole aivan niin suuria kuin "Special Internet Rates" -hinnoissa.

Milloin minun on annettava luottokortini numero?

Monet hotellit vaativat etukäteismaksun luottokortilla varausta tehtäessä. Etukäteismaksu takaa, että sinulla on huone varattuna kun saavut hotelliin, eikä varaustasi voida perua esimerkiksi ylibuukkauksen takia. Vain erikoistilanteissa voit joutua maksamaan uusia veroja tai maksuja, jotka ovat tulleet voimaan varauksen ja hotellista lähdön välisenä aikana. Näiden lisäksi puhelinmaksut, huonepalvelun sekä muut palvelumaksut ovat luonnollisesti sinun vastuullasi hotellista lähtiessäsi.

"Additional Rates" -hotellit vaativat luottokorttinumeron huonevarausta tehtäessä. Luottokorttiasi ei kuitenkaan veloiteta ennen kuin olet yöpynyt hotellissa, lukuunottamatta niitä huoneita joiden ehdoissa etukäteismaksua vaaditaan.

Onko luottokortin käyttö turvallista?

Kyllä. Parhaassa tapauksessa sinulta kysytään varauksen yhteydessä varmistusta vielä verkkopankkisi kautta, joten pidä verkkopankkitunnukset lähellä hotellivarausta tehdessäsi.

Mitä luottokortteja voin käyttää varausta tehdessäni?

Hyväksyttävät luottokorttityypit ovat lueteltuina hotellin kuvauksen Info-osassa.

Luottokorttini numero on oikein, mutta hotelli ei hyväksy sitä. Miksi?

Ongelmaan on olemassa muutama mahdollinen selitys:

 • Luottokorttisi tyyppi ei käy kyseiseen hotelliin
 • Kortti vanhenemispäivä on ennen varauspäivää
 • Luottokorttisi luottoraja on täyttynyt
 • Kyseessä on tietokonevika

Mitä palvelun käyttö maksaa?

Hotellihakukoneen sekä hotellinvarausjärjestelmän käytöstä ei mene minkäänlaista maksua. Jotkut hakukoneessa olevat hotellit sen sijaan saattavat veloittaa asiakkailtaan erillisen palvelumaksun. Lue siis kaikki varaukseen liittyvät tekstit huolella läpi.

Onko verot ja lisämaksut näkyvissä hinnoissa?

Hotellin hinnan vieressä mainitaan, mikäli verot ja muut mahdolliset lisämaksut sisältyvät hintaan.
Kokonaishinta (Total amount) "Additional Rates" -hotelleissa ei sisällä veroja eikä mahdollisia lisämaksuja, nämä maksut maksetaan suoraan hotellille.
Kokonaishinta (Total amount) "Special Internet Rates" -hotelleissa sisältää kaikki maksut ja verot.

Voinko määritellä tarkemmin missä haluaisin huoneeni sijaitsevan (tietty kerros, lähellä allasta)?

Jos hotelli ottaa vastaan erikoistoiveita, niin niitä varten on oma kenttänsä varauslomakkeessa ("Reservation Form"). Tähän kenttään kirjoitetut tiedot menevät hotellille ja he tekevät parhaansa toteuttaakseen toiveesi. Toiveesi toteutumista ei kuitenkaan voida taata koska esimerkiksi kaikki toiveesi mukaiset huoneet saattavat olla jo varattuja.

Onko huoneiden hinta per henkilö vai per yö?

Hinnat ovat yleensä huonehintoja. Eli näkyvillä olevat hinnat ovat valitsemasi henkilömäärä huomioiden joko kokonaishintoja per yö tai kokonaishintoja per majoitus. 

Mites erikoisalennukset?

Monet hotellit tarjoavat "Special Internet Rates" -hintoja käyttäjille. Nämä hinnat tarjoavat huomattavia säästöjä. Katso Mitä ovat "Special Internet Rates"?

Minun kuuluisi saada huoneeni erikoishintaan. Kuinka se onnistuu?

Jos sinulla on alennuskoodi, näppäile se majoitushakukoneeseen muiden tietojen (esimerkiksi henkilömäärä, majoitusaika) yhteydessä jos hakukoneessa on semmoinen kohta. Ellei, ota yhteyttä suoraan hotelliin.

Voiko loppuunmyytyihin hotelleihin "jonottaa"?

Joissian tapauksissa loppuunmyytyihin hotelleihin voi jonottaa. Usein "Special Internet Rates"-hotellit tarjoavat tämän mahdollisuuden. Jos haluat jonotuslistalle, ole suoraan yhteydessä hotelliin. 

Varauksen varmistaminen

Mitä tapahtuu kun teen varauksen? Kuinka kauan menee ennen kuin vastaatte tekemääni varauspyyntöön?

Varauspyynnön tekeminen johtaa sinut sivulle, jossa näet numerokoodin "Itinerary Number", joka sinun tulee laittaa talteen. Tätä numeroa käytät asioidessasi palveluntarjoajan kanssa asian tiimoilta. Saatat tässä yhteydessä saada myös varmistusnumeron "Confirmation Number". Tämän jälkeen saat vielä lisäksi muutaman minuutin kuluessa sähköpostin, jossa on näkyvissä kaikki varauksesi tiedot, mukaanlukien varausnumerosi.

Kuinka voin tarkastella tekemääni varauspyyntöä?

Näet tekemäsi varauksen käyttämällä "Näytä / Peruuta varaukseni" -linkistä löytyvää lomaketta. Voit myös ottaa yhteyttä palveluntarjoajaan. Muista mainita varauksen tekemisen yhteydessä saamasi "Itinerary Number" -varausnumerokoodi.

En voi odottaa kauaa varmistusta varaukseeni. Mitä teen?

Yleensä suurin osa varauksista tehdään reaaliaikaisesti ja varmistuksen saamiseen menee vain muutamia sekunteja. Saat tiedon varauksesi tilasta muutaman minuutin kuluessa, mutta viiveitä voi kuitenkin ilmetä. Ole tuolloin yhteydessä palveluntarjoajaan, ellei varauksen vahvistavaa sähköpostia ole tullut vuorokauden kuluttua tai viimeistään silloin, kun sinun on tiedettävä varauksesi varmistus.

Millon varaukseni on hotellin tiedossa?

 • Special Internet Rates:
  Nimesi ei ole hotellin tiedossa vasta kuin 72 tuntia ennen saapumistasi. Voit kuitenkin olla varma että huone on varattu; hotelli ei vain tiedä, että juuri sinä olet henkilö joka tulee yöpymään hotellissa.
 • "Additional Rates":
  Menee vähintään 24 tuntia ennen kuin varauksen tiedot ovat hotellin tietojärjestelmässsä. Voit kuitenkin olla varma että huone on varattu; hotelli ei vain vielä ole syöttänyt tietojasi tietojärjestelmäänsä.

Tuleeko hotellilta kirjallista varmistusta, kun olen tehnyt varauksen?

Ei. Saamassasi vahvistussähköpostissa on kaikki tarvittava tieto, joista tärkein on varausnumero (booking code).

Varauksen peruuttaminen

Mitkä ovat varauksen peruuttamisen ehdot?

Varaus tulee peruuttaa yleensä viimeistään kahta tai yhtä vuorokautta ennen varauksen alkamista, tällöin hotellista ei tarvitse maksaa mitään. Jos peruutuksen tekee liian myöhään, peritään siitä yleensä ensimmäinen yö. Halpoja erikoistarjouksia ei voi yleensä peruuttaa.

Miten varauksen peruuttaminen tapahtuu?

Käytä "Näytä / Peruuta varaukseni" -sivua. Linkin sivulle löydät myös hotellihakukoneen etusivulta.

Sekalaista

Mikä on "Vacation Rental"?

Vacation Rental on loma-asunto, joka on sviitin tyyppinen eli siellä on keittiö tai keittokomero. Useimmissa loma-asunnoissa on erilliset makuuhuoneet, täysin varusteltu keittiö, yksi tai useampi kylpyhuone, pesukone ja joskus myös parveke tai terassi. Pyyhkeet ja lakanat on talon puolesta. Postipalvelut ja muut hotelli varustelut ovat yleensä saatavilla.

Loma-asunnolla on siellä yöpyjien määrästä riippumaton kiinteä hinta, toisin kuin hotelleissa käytössä oleva henkilömäärästä riippuvainen hinnoittelu. Loma-asuntoihin on kuitenkin määritelty yöpyjien maksimimäärä. Useimmissa yhden makuuhuoneen loma-asunnoissa maksimimäärä on neljä henkeä, osan nukkuessa olohuoneessa lisävuoteella. Useimmissa kahden makuuhuoneen loma-asunnoissa maksimimäärä on kuusi ja kolmen makuuhuoneen loma-asunnoissa kahdeksan.

Lue tarkasti loma-asunnon kuvaus saadaksesi tietää kohteen varustelun sekä kuinka monta henkeä asunnossa saa yöpyä.

Mistä noudan varaamani loma-asunnon avaimet?

Saamassasi varmistus sähköpostissa on yksityiskohdat mistä ja milloin voit noutaa avaimet vuokraamaasi loma-asuntoon.

Minkälaista asiakaspalvelua on tarjolla?

Varauksen jälkeen sinun on parasta olla yhteydessä suoraan siihen hotelliin, mistä olet varannut huoneen. Nykyään melkein kaikkiin hotelleihin voi olla yhteydessä paitsi puhelimitse, myös sähköpostin välityksellä. Parhaassa tapauksessa hotellin sivuilla on reaaliaikainen chat, jossa voit keskustella hotellin henkilökunnan kanssa. Yhä useimmilla hotelleilla on myös skype -tili, jonka kautta saat henkilökuntaan yhteyden kätevästi.

Etsin hotellia Lontoosta. Voitteko auttaa?

Emme. Majoitustietokannastamme löytyy kuitenkin useita käyttäjien suosittelemia hotelleja myös Lontoosta.

Onko hotellille kuljetusta lentokentältä?

Monilla hotelleilla on kuljetus lentokentältä ja takaisin. Tämäkin tieto voi olla näkyvissä hotellin Info-sivulla. Huomioi, että kuljetus on yleensä maksullinen ja esimerkiksi julkisen liikenteen kulkupeleillä pääsee yleensä hotellille edullisemmin, ainakin jos matkustaa pienessä porukassa. Loma-asunnoissa ei yleensä ole tätä palvelua, mutta aina kannattaa kysyä.

Onko autoparkkia? Ilmainen pysäköinti? Pitkäaikainen pysäköinti?

Useimmat hotellit ja loma-asunnot tarjoavat asiakkailleen ilmaisen pysäköinnin, mutta jotkut saattavat periä pysäköinnistä erillisen maksun. Pitkäaikainen pysäköinti on usein mahdollista, mutta asia on tarkistettava hotellin Info-sivulta tai suoraan hotellista. Pienemmissä hotelleissa pysäköinti saattaa olla järjestetty kadulle hotellin eteen.

Entä jos samassa huoneessa on enemmän kuin kaksi aikuista?

Useimmat hotellit antavat useamman vieraan yöpyä samassa huoneessa lisämaksua vastaan (yleensä noin 5-20 euroa per henkilö). Joillakin hotelleilla ja useimmilla loma-asunnoilla on ylärajat montako henkilöä saa yöpyä samassa huoneessa. Tästäkin asiasta kannattaa kysyä lisätietoa hotellin henkilökunnalta.

Lapset tulevat mukaan… onko majoitus heille ilmaista?

Yleensä alle 12 vuotias lapsi voi yöpyä ilmaiseksi vanhempiensa huoneessa ilman lisävuodetta. Ikäraja kuitenkin vaihtelee eri hotellien kesken, tieto poikkeavista ikärajoista löytynee hotellin nettisivuilta.

Onko vauvansänkyä tai lisävuoteita saatavilla?

Useimmat hotellit ja jotkut loma-asunnot tarjoavat lisävuoteita tai vauvansängyn käyttöösi lisämaksua vastaan (n. 5-20 euroa kpl). Lisävuoteita ei kuitenkaan ole välttämättä saatavilla kaikissa huonetyypeissä. Mikäli hotelli ottaa vastaan tämän tyyppisiä erikoisvaatimuksia, niin varauslomakkeella on kohta johon kirjoitetut viestit menevät hotellin henkilökunnalle. Varauksen teon jälkeen voit myös olla yhteydessä henkilökuntaan ja kysyä mahdollisuudesta saada vauvansänky tai lisävuode huoneeseen. 

Mitkä ovat ajo-ohjeet hotellille?

Hotellin sijainnista on usein tietoa hotellin omilla nettisivuilla. Tieto voi olla esimerkiksi etäisyys joistain tunnetusta maamerkistä tai lentokentältä. Map -linkkiä klikkaamalla näet hotellin sijainnin kaupungin kartalla. Loma-asuntojen ajo-ohjeet näet saamastasi varmistussähköpostista.

Kuuluuko hintaan aamiainen?

Monissa hotelleissa hintaan sisältyy aamiainen. Usein aamiainen on melko runsas, mutta joskus se saattaa olla vain esimerkiksi kahvi ja paahtoleipä. Loma-asunnoissa on harvoin tarjolla aamiaista. Jos kuitenkin on, niin siitä on erillinen maininta kohteen Info-sivulla.

Millä hotelleilla on alaikäraja vaatimukset?

Ota huomioon, että joillakin hotelleilla on alaikäraja, jotta voit tehdä varauksen. Esimerkiksi hotellit joissa on kasino voivat vaatia vierailtaan 21 vuoden ikää.

Minkä tasoinen on kahden tähden hotelli?

Hotellit tunnetusti määritellään tähtiluokituksella, täältä löydät englanninkieliset kuvaukset eri tähtiluokille.

 • Lähetä sähköpostitse
 • Jaa Twitterissä
 • Jaa Facebookissa
 • Jaa LinkedInissä

Kommentointi on suljettu.