Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Näin löydät halvan hotellin - Pallontallaajat.net

Näin löydät halvan hotellin

Majoitus kahmaisee usein reissubudjetista valtaosan, ja edullisen mutta hyvän yöpaikan löytäminen onkin ikuinen haaste. Muutamalla niksillä halpa mutta hyvätasoinen majapaikka on kuitenkin mahdollista löytää, eikä reissun aikana tarvitse kärvistellä ylihinnoitelluissa likaisissa lakanoissa.

hotelli

1. Ole ajoissa liikenteessä

Tämä useaan kertaan kuultu neuvo pätee myös halvan majapaikan löytämiseen, sillä mitä aikaisemmin majoituksen varaat, sitä paremmin edullisia majapaikkoja on vapaana etkä joudu maksamaan maltaita vain sen vuoksi, että kaikki edulliset hotellit on jo varattu. Lisäksi voit valita yöpymispaikkasi sinulle parhaiten sopivalla sijainnilla, kun suurin osa majoitusliikkeistä on vielä vapaina. Lisäksi jotkut majapaikat tarjoavat ennakkovaraajan alennusta, jolla säästät majoituskuluissa.

2. Tartu tarjouksiin

Useat hotelleja välittävät nettisivustot tarjoavat tarjoushintaista majoitusta erityisesti, jos tulevaan matkaan on reilusti aikaa. Hyviä tarjouksia voi toki löytyä myös viime tipassa, mutta parhaat tarjoukset löytyvät yleensä useaa kuukautta ennen matkaa. Majapaikkoja välittävillä nettisivuilla on myös tarjouskampanjoita, joiden aikana majoituksista saa alennusta useita kymmeniä prosentteja.

Myös erityisesti hotelliketjuilla on välillä tarjolla omia tarjouksia, joilla hinnasta voi saada pois useita kymmeniä prosentteja. Usein hotellit myös palkitsevat uskollisia asiakkaitaan, joten keskittämällä tiettyihin hotelliketjuihin tai varaamalla aina samasta paikasta voi silloin tällöin saada myös ilmaisia palkintoöitä.

3. Vertaile hintoja

Aina kaukana keskustasta sijaitseva hotelli ei ole halvempi vaihtoehto kuin ytimessä oleva majapaikka, sillä päivittäinen matkustaminen nähtävyyksien lähelle voi käydä yllättävän kalliiksi. Huomioi siis paljonko joudut maksamaan matkoista majapaikkasi ja todellisen matkakohteesi välillä, ja laske tuleeko kaukana sijaitseva hotelli enää halvaksi.

Toki samalla hinnalla voi saada keskustan ulkopuolelta huomattavasti mukavamman ja parempilaatuisen majoituksen kuin kämäisen kolon turistinähtävyyksien naapurista, mutta jos halvin hinta on ykkösprioriteetti, valitse majapaikka lopullisen hintalapun mukaan.

4. Huomioi, mitä hotellin hintaan kuuluu

Vaikka hotellin hinta saattaa aluksi vaikuttaa miellyttävän alhaiselta, tarkista aina ennen varausta mitä hinta todella pitää sisällään. On tavallista että perushintaan ei kuulu aamiaista tai huoneeseen saakka kantautuvaa nettiyhteyttä, mutta kieroimmissa tapauksissa hotelli veloittaa erikseen myös lakanoista, pyyhkeestä tai jopa tavaransäilytyksestä uloskirjautumisen jälkeen.

Kalliit lisämaksut nostavat lopullisen hinnan helposti yllättävän korkealle. Toisaalta jos et kaipaa aamiaista tai nettiyhteyttä ja tuot mukana omat lakanat ja pyyhkeen, voi lisäpalveluista veloittavissa hotelleissa majoittua halvalla.

5. Tee lopullinen päätös asiakaskommenttien perusteella

Jos hotellissa merkitsee ainoastaan hinta, voi majoituksen varata melko sokkona valitsemalla kaikkein edullisimman majapaikan. Jos kuitenkin kaipaat siistiä ja rauhallista yösijaa järkevään hintaan, kannattaa majapaikkojen asiakaskommenttien lukemiseen uhrata aikaa, sillä niiden perusteella hotellista irtoaa huomattavasti realistisempi kuva kuin majapaikan oman kuvauksen perusteella.

Esimerkiksi tripadvisorista löytyy useimmista hotelleista myös asiakkaiden ottamia valokuvia, jotka näyttävät stailattujen valokuvien sijaan sen, miltä tilat todellisuudessa näyttävät.

 

Kuva: Flickr/Brent

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä
  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *