Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Sohvasurffaus vinkit

Yövy ilmaiseksi sohvasurffaamalla

Majoitus on matkalippujen lisäksi reissujen suurimpia rahareikiä, mutta tarjolla on myös ilmaista majoitusta sohvasurffauksen muodossa. Ellei reissu ole lähellä, tarjoaa sohvasurffaajan majoittaminen kansainvälisen kokemuksen omassa kotikaupungissa.

PARIISI

Sohvasurffaus on ilmaista

Sohvasurffaus tarkoittaa vastavuoroista ilmaista kotimajoittumista maailmalla. Toiminnassa ei liiku raha, sillä ideana on vastavuoroisuus, eli molemmat osapuolet hyötyvät yöpymiskokemuksesta. Samalla kun reissaaja saa ilmaisen majapaikan, saa paikallinen majoittaja ripauksen eksoottisesta kulttuurista ja parhaassa tapauksessa uuden ystävän, sillä monesti sohvasurffaajat viettävät reilusti aikaa paikallisen hostinsa kanssa.

Sohvasurffaus sopii avoimille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita eri maiden kulttuureista eivätkä pelkää majoittaa vieraita ihmisiä kotiinsa. Majapaikkoja hakevat ja tarjoavat kaikenikäiset, -näköiset ja -kokoiset, eikä majoittajana toimiminen vaadi muuta kuin vapaan nukkumapaikan, avoimen asenteen ja ripauksen kielitaitoa. Toisten koteihin majoittuessa on syytä käyttäytyä fiksusti ja kunnioittaa toisen omaisuutta.

Sohvan tarjoaja voi itse valita kenet majoittaa, eikä jokaiseen majoituspyyntöön ole pakko vastata myöntävästi. Kokemus on molemmille osapuolille mieluinen, kun myös yöpaikan tarjoaja tuntee olonsa rennoksi eikä lähde tarjoamaan majapaikkaa hampaat irvessä.

Osallistu ilman sohvaa

Ellei toisten nurkissa nukkuminen innosta, yöpaikan sijaan palveluista voi haeskella myös päiväkahviseuraa tai vaikkapa paikallisopasta kaupunkikierrokselle. Yhteisöihin voi liittyä kuka tahansa riippumatta siitä, missä mieluiten reissuyönsä viettää. Monet yhteisöt järjestävät myös kaikille avoimia tapahtumia, joissa voi kysellä konkareiden vinkkejä, tavata uusia ihmisiä sekä nauttia avoimesta ja kansainvälisestä ilmapiiristä.

VENETSIA

Sohvasurffata voi kuka tahansa

Sohvasurffaaminen on tehty helpoksi, ja oman sohvan tarjoaminen tai yöpaikan etsiminen maailmalta vaatii ainoastaan palveluun rekisteröitymisen. Se on ilmaista, ja rekisteröityä voi kuka tahansa. Se onkin syytä pitää mielessä majapaikkaa etsiessä, ja turvallisinta onkin aloittaa sohvasurffaaminen majoittumalla sellaisen henkilön luona, joka on saanut paljon positiivista palautetta muilta sohvasurffaajilta.

Yhteisöihin rekisteröityessä kannattaa oma profiili täydentää huolella, sillä majapaikan etsijät ja tarjoajat tahtovat luonnollisesti tietää mahdollisimman paljon tulevasta yökaveristaan. Oman kuvan lataaminen palveluun on tärkeää, sillä sen avulla profiilisi saa kasvot.

Ilmaisia majapaikkoja voi tarjota ja etsiä muun muassa Couch Surfing, Hospitalityclub ja Globalfreeloaders -verkkopalveluista.

Ole varovainen

Vaikka sohvasurffaus on pääosin turvallista, voi kohdalle sattua myös huonoja kokemuksia. Niiden välttämiseksi majapaikkoja etsiessä ja tarjotessa uusien mahdollisten sohvasurffaajatuttujen profiilit on syytä selata tarkoin läpi ja lukea heidän saamat kommentit.

Koska käyttäjien luotettavuus arvioidaan heidän saamien kommenttien perusteella, jättävät monet käyttäjät antamatta huonoa palautetta ikävän kokemuksen jälkeen. Syy tähän on se, että he todennäköisesti saavat palautteen kohteelta takaisin ikävän sävyisen palautteen, eikä kukaan halua saada haukkuja omaan profiiliinsa.

Harvoin sattuvista ikävistä kokemuksista huolimatta sohvasurffaaminen on pääosin turvallista ja erittäin antoisaa, eikä sitä kannata jättää kokeilematta huonon kokemuksen pelossa. Jos sohvasurffauksen kokeileminen jännittää, voi sen aloittaa turvallisesti kotimaan rajojen sisäpuolella.

Autenttisia elämyksiä sohvasurffaamalla

Vaikka tuntemattoman ihmisen luona nukkumisessa on aina oma jännitysmomenttinsa, pääsee sohvasurffatessa aina lähemmäksi reissukohdetta kuin vaikkapa hotellissa majoittuessa. Paikallisen sohvalla nukkuessa pääsee myös kurkistamaan paikallisen kotiin, arkeen ja parhaassa tapauksessa myös jääkaappiin, eikä sen autenttisemmaksi reissukokemus mene.

Tarjoamalla oman sohvansa muiden reissaajien käyttöön voi olla varma paitsi uusien kansainvälisten tuttavuuksien saamisesta, myös siitä, että sillä henkilöllä kenet olet kotiisi majoittanut, on taatusti aina ovet avoinna, jos satut vierailemaan tämän kotikulmilla.

 

Maksutonta majoitusta ympäri maailmaa -keskusteluun

Kuvat: Flickr/Stuck In Customs, Flickr/Tjfliex2

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1218)

oona Tahvanainen

10.7.2014

Hei!!! Kuulin vasta sohvasurffailusta ja haluaisin kovasti liittyä”rinkiin”. Miten se onnistuu?

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *