Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Yksin matkustavan turvallisuusvinkit

Yksin matkustavan turvallisuusvinkit

Toiset reissaavat yksin pakosta, toiset omasta tahdostaan. Vaikka matkustaminen on melkeinpä yhtä turvallista kuin tutussa lähikaupassa vierailu, on erityisesti yksin reissaavan huomioitava pari seikkaa matkan turvallisuuden maksimoimiseksi. Näillä vinkeillä reissu on entistä turvallisempi.

yksin reissussa

1. Osta lennot mieluiten niin, että saavut kohteeseen päivällä

Näin et joudu kuljeskelemaan öiseen aikaan vieraassa kaupungissa matkalaukun kanssa majapaikkaasi etsien, vaan pääset perille turvallisesti valoisaan aikaan. Jos kuitenkin päädyt ostamaan lennot, jotka ovat perillä vasta pimeän tultua, harkitse olisiko turvallisuuden nimissä syytä porhaltaa lentokentältä majapaikkaan taksilla. Huomioi lentoa ostaessasi, tuleeko myöhäisen lennon valinta enää edullisemmaksi jos joudut turvautumaan taksiin.

2. Valitse turvallinen majoitus

Tee majapaikan valinta turvallisuuden perusteella. Parhaita ja edullisimpia vaihtoehtoja ovat suuret hostellit, joiden dormeissa on muita reissaajia ja respassa henkilökunta on paikalla vuorokauden ympäri. Jos kaipaan yksityisyyttä, valitse hotelli jonka henkilökunta on aina tavoitettavissa. Jos päädyt kokeilemaan kotimajoitusta tai sohvasurffausta, selvitä majoituksentarjoajan tausta ja lue muiden hänen luonaan majoittuneiden kommentit tarkkaan.

3. Valitse majapaikan sijainti niin, ettet joudu kävelemään öisin pitkiä matkoja esimerkiksi metroasemalta

Jos reissupäivät venyvät pitkiksi ja palaat majoituspaikkaan pitkälle pimeän tulon jälkeen, valitse siltä varalta majoitus niin, että se sijaitsee esimerkiksi metropysäkin vieressä. Yksin reissaavan, etenkään naisen, ei ole välttämättä viisasta kuljeskella yksin keskellä yötä vieraassa kaupungissa. Jos kuitenkin joudut kävelemään pitkiä matkoja pimeällä, tarkista reitti etukäteen. Kävele määrätietoisesti äläkä näytä siltä että olisit eksyksissä lukemalla karttaa näyttävästi tai tihrustamalla katukylteissä lukevia nimiä.

4. Ole tarkkana omaisuudestasi

Pidä huolta omaisuudestasi, ja pakkaa mukaan vain sen verran tavaraa, että pystyt yksin huolehtimaan niistä. Erityisesti kalliit merkkilaukut herättävät voroissa kiinnostusta, ja yksinäinen uhri on aina helpompi kohde. Jos reissaa yksin ja oma laukku katoaa, on hankalampi hoitaa asioita kun ei ole kaveria jolta lainata esimerkiksi puhelinta tai rahaa. Älä siis laita kaikkia rahojasi samaan paikkaan, vaan jemmaa niitä eri paikkoihin, esimerkiksi lompakkoon, rinkkaan ja päiväreppuun.

5. Ole vähän epäluuloinen

Yksin reissatessa on helppoa saada uusia ystäviä esimerkiksi hostelleissa ja baareissa, mutta suhtaudu uusiin tuttavuuksiin pienellä varauksella. Vaikka suurin osa reissaajista on rehellisiä, mahtuu joukkoon aina muutama mätämuna, joka nappaa toisten tavaroita jos siihen tulee mahdollisuus. Ole siis hieman epäluuloinen uusien tuttavuuksien kohdalla, äläkä jätä arvoesineitäsi heidän hoiviinsa ainakaan ensimmäisellä tapaamiskerralla.

6. Tarkkaile juomiasi yllätysten varalta

Aina ei tarvitse mennä baariin saakka, että joku onnistuu sujauttamaan juomaan tyrmäystippoja. Ole siis valppaana erityisesti suosituissa turistikohteissa, ettet jätä esimerkiksi avattua juomapulloa hetkeksikään näkyvistä. Baarissa on turvallisinta ostaa itse juomat ja pidellä lasia niin, että käsi on lasin suun päällä.

7. Vältä uhkaavia tilanteita

Jos reissaat yksin, jätä korkkarit kotiin. Niin pääset tarvittaessa pinkaisemaan karkuun tai ottamaan helposti muutaman juoksuaskeleen. Ennaltaehkäise ikäviä tilanteita vaihtamalla kadun puolta tai kulkusuuntaa epäilyttävien tyyppien tullessa vastaan, ja varaudu uhkaaviin tilanteisiin nopeilla jaloilla.

 

Keskustele sohvasurffauksen turvallisuudesta

Kuva: Flickr/[auro]

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä
  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *