Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Näin hyödynnät älypuhelintasi reissussa

Hyödynnä älypuhelintasi reissussa

Älypuhelinten yleistyessä reissukulttuuri muuttuu, ja enää ei tarvitse kantaa mukana painavaa matkaopasta tai kymmeniä paperikarttoja vaan riittää, että lataa ennen reissua matkapuhelimeen tarvittavat sovellukset ja antaa palaa. Näillä sovellustyypeillä saat älypuhelimestasi kaiken irti.

smartphone reissussa

1. Lataa kohteen kartta kännykkääsi

Kätevät karttasovellukset ovat reissaajan pelastus, sillä niiden avulla ei enää tarvitse tuskailla jättimäisen paperikartan kanssa keskellä kaupunkia. Hyvällä ja nopealla GPS -ominaisuudella varustettu älypuhelin paikantaa puhelimen sijainnin sekunneissa, eikä reissussa tarvitse pelätä eksyvänsä. Useimpiin karttasovelluksiin voi merkata myös paikkoja, mikä on kätevää, jos haluaa merkata vierailukohteensa suoraan karttaan. Parhaimmillaan karttasovellus laskee myös välimatkat, joten voit päättää, menetkö kohteeseen jalan tai vaikkapa metrolla. Huomioi kuitenkin karttasovellusten offline -toimivuus, sillä kaikkien sovellusten kartat eivät toimi offline -tilassa täydellisesti.

Hyviä karttasovelluksia ovat esimerkiksi google mapsin oma sovellus (Android ja iPhone) sekä Nokian puhelimille suunnattu here maps.

2. Hanki metrokartta puhelimeen

Vaikka metroasemien valtavien karttajulisteiden syynääminen onkin melko tavallista, on metroreitin tarkistaminen omasta kännykästä vaivattomampaa. Olemassa on useita eri kaupunkien metroreiteille räätälöityjä sovelluksia, jotka parhaimmillaan auttavat myös muita kaupungin julkisia kulkupelejä käyttäessä. Monet sovellukset sisältävät ainoastaan kaupungin metrokartan, joka on sekin suuri apu, mutta parhaimmissa sovelluksissa on myös mahdollisuus etsiä itselle sopivinta matkareittiä haluttujen pysäkkien välillä.

Lontooseen reissaavalle paras metrokarttasovellus on tube map, jonka saa iPhonelle, Androidille ja Windowsille. New Yorkin metroseikkailuissa auttavat MTA:n omat karttasovellukset.

3. Lue matkaopasta älypuhelimesta

Paperisten matkaoppaiden kanniskelu pitkin kaupunkia on menneisyyttä. Jätä siis painava opaskirjasi hotellille ja lataa kaupungille mukaan kaupunkiopassovellus, joka kertoo paitsi kaupungin parhaat ravintolat ja vierailukohteet, myös parhaassa tapauksessa tarinat niiden takaa.

Hyviä ilmaisia matkaopassovelluksia tarjoavat esimerkiksi Time Out (iPhonelle), Fodor’s (Windowsille ja iPhonelle) sekä Androidille, Windowsille ja iPhonelle saatava Guidepal.

4. Tutustu myös muihin karttasovelluksiin

Karttasovelluksia löytyy toinen toistaan mielenkiintoisimpiin tarkoituksiin, ja reissaajan kannattaakin tutustua myös muihin karttasovelluksiin. Peruskarttasovellusten lisäksi älypuhelimen omistajalle kätevin karttasovellus lienee ilmaiset nettiyhteydet paljastava sovellus. Autoilevaa reissaajaa auttaa parkkipaikat kertova sovellus tai vaikkapa halvimmista bensa-asemista kertova karttasovellus.

Windows -puhelimiin suunnattu wifi maps -sovellus paljastaa nettiyhteydet, iPhonelle ja Android -puhelimille saatava free wifi maps -sovellus kertoo myös yhteyksien salasanat.

5. Älä unohda muita hyödyllisiä sovelluksia

Muita reissuelämää helpottavia sovelluksia ovat esimerkiksi valuuttasovellus, joka kertoo kunkin valuutan kurssin suhteessa esimerkiksi euroon. Huonomuistista reissaajaa taas auttaa sovellus, johon saa listattua kaikki reissun aikana tarvittavat varausnumerot ja vaikkapa lentojen tiedot, ja kaikki tärkeä tieto on kätevästi samassa paikassa. Siltä varalta että reissun päällä tulee äitiä ikävä, on hyvä ladata puhelimeen skype- ja whatsapp -sovellukset, joilla saa kätevästi ja ilmaiseksi yhteyden läheisiin vaikka maailman ääristä.

Currency converter -valuuttasovellus on saatavilla kaikille älypuhelimille. Tärkeät tiedot saa kätevästi listattua iPhonelle saatavaan trip it -sovellukseen.

 

 

Keskustele reissaajien suosikkisovelluksista

Kuva: Flickr/FaceMePLS

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä
  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *