Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Millainen matkalaukku sopii sinulle parhaiten

Valitse itsellesi ja reissuusi sopiva matkalaukku

Reissukassin valinta on yksi pakkaamisen oleellisimpia asioita. Valitset sitten matkalaukun, rinkan tai olalle heitettävän treenikassin, kertoo laukun valinta sinusta jotain. Kaikki laukkutyypit eivät sovi kaikkiin reissuihin, ja sen vuoksi matkalaukun valintaan onkin syytä kiinnittää huomiota.

rinkka

Rinkka tai isokokoinen reppu

Rinkka on pätevä valinta silloin, kun edessä on reissu jolla joudut kulkemaan matkatavaroiden kanssa ja käsien on oltava vapaina. Pitkille kävelymatkoille rinkka on loistava valinta, sillä ergonomisuutensa vuoksi selkä ei kipeydy rinkkaa kantaessa. Myös portaiden kiipeäminen luonnistuu rinkan kanssa helpoiten.

Rinkkaan on helppo sulloa kaikki matkan aikana tarvitsemasi tavarat, mutta ellei ole järjestelmällinen tavaroita pakatessa, on rinkan uumenista hankala etsiä jotain tiettyä tavaraa, jos ei muista tarkalleen missä se on. Tämä ongelma on erityisesti päältä täytettävissä rinkoissa joissa ei ole sivuaukkoja.

Rinkan kantaminen luo tietynlaisen mielikuvan reissaajasta, eikä rinkka välttämättä ole paras mahdollinen valinta fiinille bisnesreissulle.

Rinkan hyvät puolet

+ Helppo kantaa myös painavana
+ Ei tuota ongelmia esimerkiksi portaissa
+ Vaikea varastaa, aina kiinni kantajassa
+ Monipuolinen, saa tavaroita hyvin kiinni ulkopuolelle tarvittaessa

Rinkan huonot puolet

– Pitkään kanniskellessa taakka käy raskaaksi
– Tulee riisua ja pukea esimerkiksi istuutuessa bussimatkan ajaksi
– Huutaa reppureissaajaa eli turistia, huijarimagneetti
– Vaikea löytää tavaroita, vaatii järjestelmällisyyttä

Kenelle rinkka sopii: reissaajalle, joka saattaa joutua kävelemään pitkiä matkoja matkatavaroiden kanssa ja kulkemaan myös portaita. Rinkka sopii parhaiten sellaiselle matkailijalle, joka ei hukkaa tavaroita helposti laukun uumeniin ja joka haluaa säilyttää tietynlaisen travellerihabituksen.

matkalaukku

Perässä vedettävä matkalaukku

Oikea perässä vedettävä matkalaukku on mainio valinta reissulle, jossa ollaan samassa kohteessa pitkään tai liikutaan esimerkiksi omalla autolla, jolloin matkalaukkua ei juuri tarvitse raahata perässä kadulla. Tasaisella päällystetyllä tiellä matkalaukkua jaksaa toki vetää perässä, mutta esimerkiksi mukulakivellä tai portaikossa perästä vedettävä matkalaukku on vain huono idea. Jos siis suunnitteilla on ottaa reissuun mukaan perässä vedettävä laukku, selvitä etukäteen, millaisissa olosuhteissa tulet vetelemään laukkua.

Neliskanttisen matkalaukun uumenissa tavarat pysyvät siistissä järjestyksessä ja ovat näkösällä heti, kun matkalaukun avaa. Koska laukku ei ole kovin syvä, on sen pohjalta helppo etsiä kadonneita tavaroita. Matkalaukku ei ole kovin kätevä silloin, jos sieltä pitää kaivaa nopeasti joku tavara, sillä useimmat matkalaukut pitää avata kokonaan jotta sieltä saa yhtään mitään ulos.

Samoin kuin rinkka, myös matkalaukku luo mielikuvan sen kantajasta. Jos suuntana on vaikkapa rantaloma tai työmatka, on matkalaukku loistava vaihtoehto. Reilille lähtiessä matkalaukku kannattaa kuitenkin jättää kotiin.

Matkalaukun hyvät puolet

+ Helppo vetää perässä myös painavana
+ Tavaroita on helppo etsiä laukusta ja ne pysyvät laukun muodon vuoksi hyvässä järjestyksessä
+ Kovapintainen laukku suojaa sisällä olevia tavaroita

Matkalaukun huonot puolet

– Jos rengas menee rikki, laukku on reissukelvoton
– Perässä vedettävä laukku ei sovellu kaikille maastoille
– Huutaa turistia, vetää osakseen ei-toivottua huomiota

reenikassi

Treenikassi matkalaukkuna

Joskus matkalle tekee mieli lähteä treenikassilla, joka kätkee sisäänsä urheilukamppeet yhtä hyvin kuin viikon reissun varrella tarvittavat tavarat. Treenikassi sopii parhaiten reissulle, missä sitä ei tarvitse kanniskella kuin erittäin lyhyitä matkoja. Treenikassin paras puoli on huomaamattomuus, sillä se ei paljasta kenellekään, että olet tulossa tai matkalla lentokentälle. Vielä parempaa: se uskottelee ympäröiville ihmisille sinun olevan paikallinen, joka on juuri kotiutumassa lähisaliltaan.

Treenikassi on myös kevyt, jolloin matkatavaran kiloja ei tarvitse uhrata laukulle. Kassi menee pieneenkin tilaan ja kulkee kätevästi mukana, oli se tyhjä tai ei. Yhdellä olkaimella kassia on pidemmän päälle todella vaivalloista kantaa, joten treenikassin kanssa reissatessa on viisasta välttää pitkiä laukunkanniskelumatkoja. Lisäksi treenikassista on helppo varastaa tavaroita taskuja raottamalla, mutta toisaalta riittävän rähjäinen ja autenttisen tuoksuinen treenikassi ei pitkäkyntisiä houkuttele.

Treenikassin hyvät puolet

+ Laukku on todella kevyt
+ Sisään mahtuu reilusti tavaraa
+ Huomaamaton, ei herätä huomiota

Treenikassin huonot puolet

– Ikävä kantaa painavana
– Helppo saalis varkaalle
– Tavarat menevät helposti hukkaan

 

Keskustelua repuista ja rinkoista

Kuvat: Flickr/David Cabrera, Flickr/Nate Grigg, Flickr/Stephen Dann

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä
  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *