Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Äkkilähtö vinkit

Halpa reissu äkkilähdöllä

Vaikka omatoimimatkailu on vapauttavaa ja monen mielestä se kaikkein paras tapa matkailla, saattaa myös omatoiminen minibudjettireissaaja kaivata aivot narikkaan -lomaa rankoiksi äityvien kaupunkilomien rinnalle. Silloin rento loma saattaa löytyä äkkilähtönä.

akkilahto1

Äkkilähtö tarkoittaa usein pakettimatkaa, mutta ei kaikissa tapauksissa. Äkkilähtöinä myydään nimittäin myös pelkkiä lentoja, eikä ainoastaan lomakohteisiin vaan myös kaupunkeihin. Useimmat äkkilähdöt ovat kuitenkin pakettimatkoja. Valmiiksi pureskellut pakettimatkat saattavat olla omatoimimatkailijalle kirosana, mutta koska yksi tärkeimmistä syistä omatoimimatkailuun on halpa hinta, täyttää äkkilähtö usein tämän kaikkein tärkeimmän kriteerin. Joskus pakettimatka saattaa olla edullisin tapa suurten nähtävyyksien, esimerkiksi pyramidien luo, jolloin näihin kohteisiin kannattaa silmäillä äkkilähtöjä tositarkoituksella.

Unohda ennakkoluulot ja tartu äkkilähtöön

Halvan äkkilähdön sattuessa kohdalle kaikki ennakkoluulot pakettimatkoja kohtaan kannattaakin siis unohtaa, laittaa laput silmille ja hyväksyä, että pakettimatka on mitä on. Tai sitten ei, sillä useissa lomakohteissa saattaa olla myös mielenkiintoista tehtävää ja nähtävää uima-altaalla makoilun lisäksi. Vaikka olisi pakettimatkalla, voi siitä huolimatta olla omatoimireissaaja.

Jos siis hakee räntäsateessa tarvottujen Euroopan talvisten kaupunkilomien vastapainoksi halvalla lämpöä, aurinkoa ja rentoutumista, voi vastaus hyvinkin olla äkkilähtö. Ja vieläpä pakettimatka, jos hinta sattuu kohdilleen.

akkilahto2

Näin kalastat itsellesi parhaan äkkilähdön:

1. Vertaile ja perehdy

Mieti etukäteen, mitä lomareissulta toivot ja vertaile lomien normaalihintoja. Laske myös, saisitko rakennettua omatoimimatkan vastaavaan kohteeseen äkkilähtöä edullisemmin. Pidä nämä asiat silmällä äkkilähtöjä katsellessasi, sillä vaikka matka olisi listattu äkkilähtö -hakukoneissa, ei se välttämättä ole omatoimimatkailua edullisempi vaihtoehto.

2. Toimi nopeasti

Kuten halpojen lentojen metsästyksessä, sama sääntö pätee myös äkkilähtöjen kanssa: ole nopea. Äkkilähtönä myydään paikkoja, jotka ovat jääneet myymättä tai ovat peruutuspaikkoja, eli niitä on yleensä jäljellä vain muutama. Halpa hinta kertoo siitä, että paikat halutaan myydä mahdollisimman nopeasti. Äkkilähtöjä bongaillessa tuleekin olla valmis varaamaan ja maksamaan matka heti sen löydyttyä, eikä miettimisaikaa juuri ole. Mieti siis etukäteen mitä haluat ja minkä verran olet valmis maksamaan.

3. Jousta ajankohdassa

Jos haluat matkustaa koulujen loma-aikana, saat useimmiten jättää hyvästit äkkilähdölle. Sesonkiaikaan pakettimatkat ovat yleensä täyteen ammuttuja, eikä edullisia äkkilähtöjä juuri heru. Äkkilähtöhain tuleekin lomailla muuna aikana. Jos reissuaikataulusi ei ole niin päivän päälle, saat enemmän äkkilähtövaihtoehtoja kuin tiukalla aikataululla.

4. Varaudu yllätyksiin

Useissa äkkilähdöissä ei kerrota vielä varausvaiheessa majoituspaikkaa, vaan se saattaa paljastua vasta paikan päällä. Määrittelemätön majoitus -merkkiset äkkilähdöt ovat monesti muita äkkilähtöjä halvempia, sillä monet äkkilähdönmetsästäjät haluavat tietää etukäteen, missä lomayönsä viettävät. Parhaassa tapauksessa määrittelemätön majoitus saattaa olla upea viiden tähden hotelli, mutta yhtä hyvin myös vaatimaton majatalo. Jos valitset määrittelemättömän majoituksen, ole valmis yllätyksiin, olivatpa ne sitten hyviä tai huonoja.

5. Ota mukaan korkeintaan yksi reissukaveri

Jos haaveilet halvasta äkkilähdöstä, pääset reissuun parhaiten kun lähdet yksin tai yhden kaverin kanssa. Isomman porukan saaminen samaan kohteeseen samaan aikaan voi olla melko haastavaa, jos haluaa matkata edullisella äkkilähdöllä.

Rantapallon äkkilähdöt

Kuvat: Flickr/Sarah_Ackerman

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä
  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *