Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Näin matkustat halvalla

Halvalla matkustamisen perusteet

Matkustaminen voi olla joko keskihintaista, hävyttömän kallista tai äärimmäisen halpaa. Se millainen reissun lopullinen budjetti on, koostuu pienistä valinnoista. Näillä periaatteilla pääset mahdollisimman halvalla mahdollisimman kauas.

reissu1

1. Matkusta halpaan maahan

Kalliit länsimaat on hyvä unohtaa, jos budjetti on todella pieni. Suuntaa sen sijaan edullisiin Itä-Euroopan maihin, sillä siellä pärjää alle puolella siitä, mitä kalliissa Länsi-Euroopan maissa. Kaikkein edullisinta on matkustaa Kaakkois-Aasiassa. Vaikka kauas kuumaan Kaakkois-Aasiaan lentoliput saattavat aluksi tuntua melko tyyriiltä, erityisesti pidemmällä reissulla säästät nopeasti sen, mitä lentolipun hinnassa häviät.

2. Etsi edullisin matkustustapa

Nopein matkustustapa on usein myös se kaikkein kallein. Halvimmalla pääset, jos sinulla on aikaa sekä etsiä halpoja lentoja että matkustaa hieman hitaammin ja sesonkien ulkopuolella. Vaikka lentojen välilaskut vievät aikaa, auttavat ne yleensä säästämään rahaa. Hyödynnä myös eri lentoyhtiöiden tarjouskampanjat ja hanki allianssien jäsenkortit, sillä vaikka pistekassa olisi jäänyt kerryttämättä, voit saada muita jäsenetuja, kuten hyviä tarjouksia.

Junamatkustus on edullinen korvike lentämiselle. Matkustamalla junalla näet myös enemmän ja useimmissa tapauksissa säästät myös rahaa. Liftaaminen on ilmaista, ja kimppakyydit edullisia.

reissu2

3. Yövy halvalla

Koska yöpyminen on matkan aikana yleensä kaikkein suurin yksittäinen kulu, säästä siinä niin paljon kuin vain voit. Hotelli on usein kaikkein mukavin vaihtoehto, joten jos olet valmis tinkimään mukavuudesta, valitse majapaikaksesi hostelli. Nykyään monet hostellit saattavat olla vähintään yhtä siistejä kuin hotellit, ellei jopa parempia, joten unohda ennakkoluulot. Hostelli on loistava vaihtoehto nuorelle reissaajalle, mutta näkyypä nykyään hostellien vierasjoukossa jopa eläkeikäisiä pariskuntia.

Nuku ilmaiseksi tutuilla, junissa, lentoasemilla ja vaikkapa puiston penkillä. Ympäri maailman on saatavilla myös ilmaista majoitusta vaihtokaupalla, esimerkiksi työtä vastaan, tai perinteisempää sohvasurffausta.

Telttailu on todella edullinen tapa yöpyä, ja esimerkiksi Euroopassa on runsaasti leirintäalueita. Jos kuitenkin päätät yöpyä hotellissa, varaa majapaikkasi ajoissa ja metsästä tarjouksia.

Lisää majoitusvinkkejä

4. Syö halvalla

Ruoka on majoituksen jälkeen reissun toinen suuri rahareikä, eli toiseksi helpoin säästökohde. Jos olet fiksu ja yövyt edullisessa hostellissa, hyödynnä hostelleista löytyvät vieraskeittiöt ja kokkaa ruokasi itse. Saat uusia kokemuksia, kun painelet paikalliselle ruokatorille ja ostat samoja raaka-aineita, mitä paikalliset.

Jos majoituspaikassasi ei ole vieraskeittiötä, hyödynnä edullinen katukeittiö, mikä löytyy melkein jokaisesta maailman kolkasta. Jos taas haluat fiinistellä ja syödä sisällä, valitse se ravintola, mikä näyttää hieman rähjäiseltä mutta jonka edessä on pitkä jono. Silloin voit olla varma että ruoka on paitsi hyvää ja halpaa, myös tuoretta.

Joissakin maissa on ruokakauppojen hyllyillä on mainiot valikoimat esimerkiksi valmissalaatteja ja valmiiksi kypsytettyä lihaa. Hyödynnä näissä maissa tämä mahdollisuus ja nautiskele kaupasta ostetuista herkuista esimerkiksi puistopiknikillä.

5. Älä maksa nähtävyyksistä

Maailma on täynnä ilmaista ja mielenkiintoista nähtävää, joten miksi turhaan maksaa nähtävyyksistä? Paikallinen Ladojen kokoontumisajo voi voittaa Disneylandin mennen tullen, ja antaa taatusti tarinan, jota kaikki kotopuolessa eivät ole vielä kuulleet. Jos kuitenkin päätät mennä Disneylandiin, ota selvää tarjouslipuista. Katso huviksesi myös kansainvälisten huvipuistojen sivuilta, onko hinta sama englanninkielisellä sivuilla kuin samalla sivulla, joka on paikallisella kielellä.

Hyvä nyrkkisääntö halvalla reissulla onkin olla maksamatta mistään mitään, jos ei ole pakko.

 

Kuvat: Flickr/blmiers2, Flickr/Werner Kunz

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä
  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *