Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Näin et maksa ylimääräistä kännykän käytöstä ulkomailla - Pallontallaajat.net

Näin et maksa ylimääräistä kännykän käytöstä ulkomailla

Reissussa soittelu käy helposti kalliiksi, mutta siitä huolimatta monet käyttävät puhelintaan myös matkoilla, ja saavat reissun jälkeen ikävän yllätyksen puhelinlaskussa. Näillä vinkeillä säästyt suurilta reissunjälkeisiltä puhelinlaskuilta.

luurikuva

1. Ota datayhteys pois päältä

Ota kännykkäsi datayhteys pois päältä mieluusti jo kotimaassa, ettet vahingossakaan käytä sitä ulkomailla. Näin vältät kalliit ulkomaanmaksut, jotka käytöstä helposti seuraavat. Jos kuitenkin tarvitset nimenomaan kännykän omaa datayhteyttä reissussa, ota yhteyttä operaattoriisi ja tiedustele, josko puhelimeesi olisi mahdollista saada palvelu, joka ilmoittaa aina tietyn summan ylittämisestä. Näin ainakin tiedät, kuinka iso lasku on tulossa.

2. Ole yhteydessä tekstiviestillä

Ulkomailta soittelu käy helposti kalliiksi, ja sekä reissukavereihin että kotiväkeen onkin edullisinta olla yhteydessä tekstiviesteillä. Viestin vastaanottaminen ulkomailla on maksutonta, joten voit huoletta lukea kotiväen kuulumisia reissun päällä.

Puhelujen vastaanottaminen ulkomailla sen sijaan on maksullista, joten puhelimen soidessa ei kannata vastata tyytyväisenä ajatellen, että puhelu menee soittajan piikkiin. Monet operaattorit tarjoavat hintakattoa EU:n alueella matkustaessa, jolloin puhelinlaskut eivät karkaa käsistä.

3. Lataa kartat ja sovellukset etukäteen

Lataa kaikki mahdolliset reissussa tarvittavat kartat ja sovellukset ennen reissua, jotta saat varmasti kaiken tarvittavan. Reissussa on ikävä huomata, että tärkein osa karttaa on jäänyt lataamatta ja majapaikassa ei olekaan nettiä tarjolla.

Useimmat sovellukset toimivat mainiosti myös ilman nettiä, joten voit huoletta käyttää niitä reissun päällä. Reissaajille onkin tarjolla lukemattomia sovelluksia, joiden avulla voi vaikkapa suunnitella metroreittejä, etsiä lähintä wifi-pistettä ja laskea valuuttakursseja.

4. Hanki paikallinen liittymä

Jos olet reissussa pidemmän aikaa, voi paikallisen liittymän hankkiminen olla viisasta. Prepaid-liittymä on reissaajalle paras vaihtoehto, sillä sen avulla voi olla varma, ettei puhelinlaskuissa tule yllätyksiä. Liittymän hankkiminen on useimmissa maissa todella helppoa, sillä niitä myydään kioskeissa.

Esimerkiksi Yhdysvaltoihin reissaavan tulee muistaa, että paikalliset SIM-kortit on sisäänrakennettuina puhelimissa, joten pelkän SIM-kortin sijaan tulee hankkia koko puhelin. Onneksi tarjolla on myös todella edullisia malleja, jotka toimivat mainiosti reissukännykkänä.

5. Hanki kansainvälinen SIM-kortti

Jos olet usein reissun päällä eri maissa, kansainvälinen SIM-kortti voi olla paras vaihtoehto. MySims2Go myy kansainvälisiä SIM-kortteja, jotka toimivat jopa sadassa maassa. Parasta kansainvälisessä liittymässä on se, että se toimii aina samalla numerolla. Voit siis reissata ympäri maailmaa ja olla aina tavoitettavissa samasta numerosta.

Kansainvälinen SIM-kortti hyödyntää paikallisia edullisimpia operaattorinhintoja ja ilmaista datayhteyttä. Säännöllisten maksujen sijan liittymään ladataan rahaa verkkosivujen kautta, vähän prepaid-liittymän tapaan. Puhelujen ja tekstiviestien vastaanottaminen tällä liittymällä on maksutonta.

 

Kuva: Flickr/M Glasgow

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä
  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *