Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Vertailussa LähiTapiolan matkavakuutus

LähiTapiolan matkavakuutus

Pallontallaajat vertailevat kotimaisia matkavakuutuksia. Vertailun lähtökohtana on esimerkkitapaus, 30-vuotias mieshenkilö joka etsii vakuutusta 12 kuukauden maailmanympärysmatkalleen. Reissu tulee sisältämään laitesukellusta Thaimaassa, vuoristovaellusta Nepalissa ja surffausta Australiassa.

lahitapiola1

Hiljattain Lähivakuutuksen ja Tapiolan fuusioitumisen seurauksena syntynyt LähiTapiola kauppaa edelleen sekä Lähivakuutuksen että Tapiolan matkavakuutuksia. Tässä artikkelissa käsitellään yhtiön myymää Tapiolan matkavakuutusta.

Kolme kuukautta vuosimatkavakuutuksella

Tapiolan matkavakuutus koostuu muiden vakuutusyhtiöiden tapaan matkustaja- ja matkatavaravakuutuksesta. Matkustajavakuutus korvaa sairastumisen ja tapaturman aiheuttamat hoitokulut, mutta myös matkan keskeytymisestä, peruuntumisesta ja reissulta myöhästymisestä koituvat kulut. Matkatavaravakuutus taas kattaa matkatavarat, mutta myös vahingot jos vakuutettu joutuu korvaamaan vahinkoja ulkopuolisille tahoille. Tarjolla on niin jatkuva vuosimatkavakuutus kuin määräaikainen kertamatkavakuutus.

Matkustajavakuutus korvaa sairauden hoitokuluja 90 vuorokauden ja tapaturman hoitokuluja kolmen vuoden ajan. Tapiolan matkavakuutus korvaa myös esimerkiksi malarian hoidon. Edes pitkäaikaisen matkustajavakuutuksen hankkiminen ei vaadi terveysselvitystä tai vakuutusyhtiön keskittäjäasiakkuutta.

Jatkuva matkavakuutus on voimassa pisimmillään kolme kuukautta. Jotta vakuutus on voimassa kolmen kuukauden reissun jälkeen, tulee Suomessa oleskella vähintään 14 vuorokauden ajan.

Esimerkkitapaukselle LähiTapiolassa suositellaan kattamaan matkan ensimmäiset kolme kuukautta jatkuvalla vuosimatkavakuutuksella ja jatkamaan sitä yhdeksän kuukauden määräaikaisella matkavakuutuksella. Edullisimmillaan vuoden matkustajavakuutuksen saa noin 470 eurolla, jolloin vakuutus kattaa ainoastaan hoitokulut, ei esimerkiksi kuolemasta koituvia kuluja.

lahitapiola2

Vakuutuksessa on tiukka urheilurajoitus

Tapiolan matkustajavakuutuksessa on urheilurajoitus, joten riskialttiita lajeja kokeillakseen on ostettava lisävakuutus. Esimerkkitapauksessa mainituista lajeista ainoastaan surffausta voi kokeilla ilman urheilurajoituksen poistoa eli lisävakuutusta, mutta laitesukellusta varten lisävakuutus on oltava. Asumattomille seuduille tehtäville vaelluksille ja retkille ei saa ostettua vakuutusta, joten LähiTapiolan asiakkaiden tulee suunnata vuoristovaelluksensa ainoastaan asutuille seuduille.

Urheilurajoituksen poiston voi ostaa tietylle ajanjaksolle. Jos esimerkkitapaus viettää reissullaan kuukauden harrastellen laitesukellusta, maksaa pelkät hoitokulut korvaava lisävakuutus noin 165 euroa. Jos päämatkavakuutus korvaa kulut myös esimerkiksi kuoleman osalta, on myös lisävakuutus kalliimpi.

Jos kesken reissun huomaa, että matkaa voisi jatkaa suunniteltua pidempään, onnistuu Tapiolan matkavakuutuksen pidentäminen jos käynnissä olevalle reissulle otettu matkavakuutus on edelleen voimassa. Vakuutus vain täytyy pidentää paikan päällä vakuutusyhtiön toimistolla, joten se ei suju vaivatta reissun päältä. Yhtiöstä ehdotetaan, että vakuutettu voi täyttää hakemuksen, postittaa sen kotimaahan ja pyytää sukulaista tai tuttavaa toimittamaan paperi vakuutusyhtiön toimistolle. Tapiola myöntää määräaikaisen matkavakuutuksen enimmillään 12 kuukaudelle.

lahitapiola3

Sotariskinalueille lisävakuutus

Tapiolan matkustajavakuutus korvaa myös sotatoimialueilla matkasairauksista ja -tapaturmista aiheutuneet hoitokulut, mutta ei sodasta tai aseellisista selkkauksista aiheutuneita vahinkoja, ja niiden varalta tulee hankkia erillinen lisävakuutus. Jos matkustaa sotariskinalueelle ja haluaa, että vakuutus kattaa myös mahdollisesta sodasta tai aseellisesta selkkauksesta aiheutuvia kuluja, nousee matkavakuutuksen hinta kaksinkertaiseksi. Esimerkiksi viikon mittainen reissu Libanonissa vaatii tuplavakuutuksia noin 23 euron edestä. Jos vakuutuksen lisätään kattamaan myös matkatavarat, nousee viikon vakuutus 44 euron hintaiseksi.

Tapiolan matkustajavakuutus korvaa matkan peruuntumisen, jos määräaikainen vakuutus on voimassa vähintään kolme vuorokautta ennen matkan alkua. Matkan peruuntumistapauksessa korvauksen tulevat, jos peruuntuminen johtuu omasta tai läheisen äkillisestä vakavasta sairastumisesta, tapaturmasta tai kuolemasta tai jos vakuutetun kotimaassa olevaan omaisuuteen kohdistuu merkittävää aineellista vahinkoa.

Julkisen liikenteen myöhästyminen korvataan

Matkalta myöhästyminen korvataan, jos se johtuu vakuutetun käyttämän yleisen kulkuneuvon myöhästymisestä sääesteen, teknisen vian, liikennevahingon tai luonnonmullistuksen vuoksi. Jos vakuutettu matkustaa omalla kulkuneuvolla ja joutuu osallisena liikennevahinkoon, korvaa matkavakuutus matkalta myöhästymisen.

Matkatavaroiden myöhästyessä korvataan välttämättömyystarvikkeiden hankintakuluja. Tapiolan matkavakuutus korvaa, jos matkatavarat ovat vähintään 12 tuntia myöhässä. Välttämättömyystarvikkeita korvataan enintään sata euroa jokaista vuorokautta kohti kun vakuutettu joutuu olemaan ilman matkatavaroitaan, mutta korkeintaan 400 euroa.

 

Artikkelia varten on haastateltu LähiTapiolan tuotepäällikkö Päivi Vuorenmaata. Lähteenä on käytetty myös Tapiolan matkavakuutusehtoja.

Keskustele matkavakuutuksista

Kuvat: Flickr/HKmPUA, Flickr/autumn_bliss ja Flickr/p2-r2

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä
  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *