Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Viisi vinkkiä reissushoppailuun – näin teet parhaat löydöt - Pallontallaajat.net

Viisi vinkkiä reissushoppailuun – näin teet parhaat löydöt

Budjettitietoinen suomalainen reissaaja tekee vaateostoksensa Suomen korkean hintatason vuoksi ulkomailla. Säästöä kertyy, kun samat välttämättömät ostokset saa tehtyä reissun päällä reilusti kotimaata edullisemmin, eikä tuliaisia tarvitse ainakaan itselle enää etsiä.

reissushoppailua

1. Suosi paikallisia merkkejä

Oli kyse sitten mistä tahansa, on reissussa aina järkevää suosia paikallista, ja sama pätee myös ostoksiin. Euroopassa suosittujen espanjalaisten merkkien kaupoissa kannattaa shoppailla tietysti Espanjassa, mutta myös esimerkiksi Portugalissa ja Kreikassa, missä hinnat ovat samoissa tuotteissa muuta Eurooppaa edullisempia. Näitä merkkejä ovat esimerkiksi Bershka, Pull&Bear, Zara, Mango ja Massimo Dutti. Ota ennen reissua selvää paikallisista vaateketjuista. Nettikaupoista voi helposti tarkistaa tuotteiden hintatason ja parhaimmillaan netissä voi vertailla kohdemaan ja kotimaan välistä hintatasoa kaupoittain.

2. Shoppaile halvan hintatason maissa

Suomalaisen on erittäin helppo reissata halvemman hintatason maissa, sillä kotimaan korkean hintatason vuoksi niitä ei tarvitse kauaa hakea. Älä siis lähde vaateostoksille esimerkiksi Norjaan tai muihin kalliin hintatason maihin, vaan käännä nokka ainakin shoppailumielessä suoraan kohti eteläisen Euroopan tai Kaakkois-Aasian maita, joiden hintataso on yleisesti kotimaan tasoa reilusti alempi.

Jos kuitenkin eksyt kalliina pidettyihin maihin kuten vaikkapa Iso-Britanniaan tai Sveitsiin, voi niistäkin löytää hyviä ja edullisia vaateketjuja. Esimerkiksi brittiläisen Primarkin vaaterekeiltä löytää erittäin budjettiystävällisiä pukinevaihtoehtoja, samoin kuin myös Sveitsissä olevan hollantilaisen C&A -ketjun liikkeistä. Primark on laajentanut toimintaansa Iso-Britannian lisäksi muun muassa Espanjaan ja Saksaan, C&A:ta taas löytyy paitsi Hollannista ja Sveitsistä, myös esimerkiksi Ranskasta ja Saksasta.

Edullisten vaatemerkkien kanssa kannattaa syynätä materiaalimerkinnät ja saumat tarkkaan, mutta halvasta hinnasta huolimatta kaupoissa voi tehdä laadukkaita löytöjä. Halpatuotteiden kohdalla kannattaa kuitenkin muistaa eettinen vastuu, sillä parin euron paita ei millään voi olla tuotettu eettisesti.

Aina maan yleinen halpa hintataso ei päde vaatteisiin. Esimerkiksi useissa Lähi-idän maissa ja Venäjällä shoppailunnälkäinen turisti joutuu pettymään kalliilta tuntuvien hintojen edessä.

3. Huomioi vaihtokurssi

Jos Ruotsissa on ollut halpaa käydä vaateostoksilla kymmenen vuotta sitten, se ei välttämättä ole sitä enää tänä päivänä. Jos vaihdat tai nostat käteistä rahaa, paina mieleesi vaihtokurssi, sillä se määrittää rahasi arvon eikä esimerkiksi sen hetken yleinen kurssi. Jos vaihdat valuuttaa huonolla kurssilla, on kaikki automaattisesti paljon kalliimpaa.

Seuraa ennen matkaa kurssien vaihteluita, niin saat käsityksen siitä millaisen kurssin kanssa on kannattavaa vaihtaa rahaa. Selvitä myös, periikö pankkisi lisämaksuja kortilla ulkomailla maksaessa.

reissushoppailua2

4. Katsasta outletit

Maailmalta löytyy outlet-kulttuuri, joka on Suomessa vielä lapsenkengissä. Hyödynnä outletteja, joista voit löytää edellisten kausien laadukkaita vaatteita murto-osalla alkuperäisestä hinnasta. Outletit sijaitsevat usein keskuksissa kaupunkien ulkopuolella, mutta päiväreissu outletiin voi olla vaivan väärti.

Erityisesti urheiluvaatteita ja kenkiä tai muita kalliimpia merkkituotteita kannattaa metsästää outleteista, sillä keskuksissa kaupoilla on omat putiikkinsa, joissa voi tehdä löytöjä. Outletit ovat yleensä kalliimpien merkkien, eikä muutaman euron arvoisia vaatteita myyvän rättimarketin outlet -myymälöitä juuri kannata etsiä.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa on kauppoja, jotka haalivat merkkien vanhojen kausien tuotteita ja kauppaavat niitä alennettuun hintaan. Näitä liikkeitä ovat muun muassa Ross ja Filene’s Basement sekä newyorkilainen Century 21.

5. Reissaa alennusten aikaan

Jos vain mahdollista, ajoita reissusi kohdemaan alennusmyyntien aikaan. Kesän ja joulun jälkeiset alesesongit ovat parhaita, ja edullisimmat löydöt teet juuri alennusmyyntien loppupuolella, kun alennusprosentit kipuavat korkeuksiin ja liikkeet tahtovat vain päästä tavarasta eroon. Hyvien prosenttien avulla myös kalliimpien merkkituotteiden hankinta voi olla fiksua, kun sen voi saada kotimaassa myydyn halpatuotteen normaalihinnalla.

Huomioi kuitenkin, että alennuskaudella et todennäköisesti pääse shoppailemaan kaikessa rauhassa, vaan paikalla on luultavasti joku muukin. Kannattaakin suunnata kaupoille keskellä viikkoa aikaisin aamulla tai vaihtoehtoisesti myöhään illalla, jolloin valtaosa paikallisista on muualla kuin tekemässä vaateostoksia.

 

Kuvat: flickr/epSos.de, flickr/net_efekt

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä
  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *