Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Näihin maihin pääset ilman passia, muista myös viisumi - Pallontallaajat.net

Näihin maihin pääset ilman passia, muista myös viisumi

Suomalainen passi mahdollistaa matkustamisen melkeinpä kaikkiin maailman maihin turhia kyselemättä. Siitä huolimatta ennen reissua kannattaa aina tarkistaa, pääseekö kohdemaahan viisumitta.

_DSF3407

Passi on matkustusasiakirja, joka käy myös virallisena henkilöllisyystodistuksena. Passi on aina henkilökohtainen, ja 29.6.2009 jälkeen myönnetyt passit ovat biometrisia ja sisältävät mikrosirun. Biometrisen passin tunnistaa kannessa olevasta merkistä, ja passin on tallennettuna henkilön kasvokuva ja sormenjäljet. Biometriset passit ovat voimassa pääsääntöisesti viisi vuotta.

Passi ei ole ainoa käypä matkustusasiakirja

Passi ei aina ole ainoa käypä matkustusasiakirja, sillä myös henkilökortti käy matkustusasiakirjana tiettyihin eurooppalaisiin maihin matkustaessa. Suomalaisen henkilökortti käy asiakirjana seuraaviin maihin: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kypros, Latvia, Liettua, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Saksa, San Marino, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tsekki, Unkari ja Viro. Ulkomaalaiselle myönnetty henkilökortti, väliaikainen henkilökortti tai ilman huoltajan suostumusta myönnetty alaikäisen henkilökortti eivät kuitenkaan käy matkustusasiakirjana.

Kotimaassa tai muissa Pohjoismaissa eli Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Islannissa reissatessa ei tarvita matkustusasiakirjaa. Henkilöllisyys tulee kuitenkin kyetä todistamaan luotettavasti, jos sitä vaaditaan.

Tarkista tarvitsetko viisumia

Passi tai henkilökortti ei aina riitä, sillä joihinkin maihin päästäkseen on matkustusasiakirjan lisäksi oltava viisumi. Tarkista aina hyvissä ajoin ennen matkaa, mikä on kohdemaasi viisumikäytäntö suomalaisen osalta. Luotettavat ja ajantasaiset tiedot viisumin tarpeellisuudesta löytyvät vaikkapa Suomen ulkoasianministeriön nettisivuilta.

Samalla kertaa kannattaa myös tarkistaa, tuleeko passin olla voimassa muutamia kuukausia matkan päättymisen jälkeen riippumatta siitä, tarvitseeko viisumia tai ei.

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1218)

Nimi maaret kulmala

15.7.2016

Olemme menossa omalla autolla + asuntovaunulla keskieuroopan maihin.
Minun passi on voimassa 23.4.2017 ja kaverin 18.1.2017. matkan ajankonta 26.7 – 11.8.2016. Tarvitsseko uusia passi? Minulla, kaverilla ei, myös venäjän viisumi voimassa 23.10.2016 asti. Onko pakollinen viisumi autolla ajettaessa esim. Suomesta, Pietarin kautta keskieurooppaan?

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *